Boktips – Det handlar om dig av Sandra Beijer.

Jag gillar det mesta inom bokväg. Som lärare är det dessutom viktigt tycker jag att läsa det mesta, barnböcker, romaner, ungdomsböcker och annat. Detta då man får kunskap om böcker och då även kan ge eleverna tips på bra böcker att läsa.

Igår läste jag Det handlar om dig skriven av Sandra Beijer. Jag har hört mycket om boken och redan när den kom ut tänkte jag läsa den. Men eftersom jag plockade bort nöjen genom åren för att orka med livet så fanns aldrig tiden för att läsa boken. Jag vill inte påstå att utmattningssyndrom är något positivt för det har varit en av det värsta kamper jag tagit mig igenom i livet, men det har också lämnat några bra saker hos mig och en av de sakerna är att prioritera nöjen. Så nu läser jag, både böcker i skrift och lyssnar på ljudböcker det är så härligt och avkopplande.

Så lite om boken då, vad tyckte jag om denna? Den har en väldigt beskrivande text och jag känner av poesi när jag läser texten. Den är fin på det sättet att jag kan känna igen mig själv från åren när jag själv var mellan 15-16 och allt man ville var att bryta sig fri och var kär i killar som inte var bra för mig. Det är spännande att man aldrig får något namn på karaktären i boken, vilket gör att man själv får fantisera kring vem hon är. Jag känner igen mig i vänskapsrelationer från den här åldern, hur lätt man kunde stöta sig med andra.

Boken är fin, jag gillar enkelheten i att läsa om någon som är så där kär som man nog bara kan vara som tonåring. Boken kan vara en bra bok för tonårsföräldrar som glömt hur det var att befinna sig i tonåren. Jag kan absolut rekommendera dig att läsa den om du gillar böcker med beskrivande, djupa texter med en känsla av ett poetiskt språk.

Related Post

Det här inlägget postades i Boktips. Bokmärk permalänken.
✎ Innan du kommenterar läs detta:
↬ Svarskommenterar hamnar direkt i papperskorgen, så skriv inte såna här.
↬ Vill du vara elak? Behåll din elakhet för dig själv, och låt den inte gå ut över mig.
↬ Kommentera något som gäller inlägget, inte bara fin bild och liknade kommentarer.
↬ Jag svarar alltid här, men besöker alltid din blogg för att kommentera tillbaka.

24 kommentarer till Boktips – Det handlar om dig av Sandra Beijer.

 1. JoJo skriver:

  tack för boktipset! 🙂

 2. NICOLE skriver:

  Den lät ju absolut värd att läsa! Ska ta mig till den. Just nu har jag inte alls ro till att läsa men snart kanske <3
  NICOLE recently posted..Långhelgen är påbörjad

 3. Tack för boktipset. Jag håller med dig, bredden i läsningen som lärare är viktig.
  När jag var sjukskriven för utmattningssyndrom prioriterade jag bort allt, i stort sett, utom nöjen som läsning… Det fick mig att ”överleva”. Och jag har fortsatt att prioritera på det viset för att inte trilla dit igen (för tredje gången).
  Villa Frejas bokblogg recently posted..pocketkampanj

  • saramadeleine skriver:

   Visst är det 🙂 tror man vinner mycket på saken i längden :).
   Jag tappade förmågan att läsa helt när jag var sjuk. Kunde knappt läsa SMS ett tag, började smått med att kunna läsa bloggar och sen gick jag över mot att kunna läsa sms igen, sen äntligen böcker i våras :D.

 4. Days by Johanna skriver:

  Låter som en bra bok!

  Ja det är kul och måla och aldrig fel och ha en lite hjälpreda! 🙂
  Days by Johanna recently posted..Boka skadebesiktning

 5. Asylmamma skriver:

  Åh vad jag vill läsa den där boken! Du är väldigt bra på att beskriva böcker, jag förstår att dina elever lätt hittar bra böcker👍🏻
  Asylmamma recently posted..Lycka är…

 6. Låter riktigt bra, tusen tack för tipset! 🙂
  Amanda Jona [FOTOGRAF] recently posted..Halloumiwrap med sötpotatis och spenat

 7. Johan skriver:

  Boktips uppskattas alltid! Jag har också hört en hel del om den här boken, men har inte läst den än… ska skriva upp den och quea den 🙂

  SV: Ja det blir nog jättebra när allt är i ordning. det är det inte än, men när det blir det så kommer det bli super!
  Johan recently posted..Horizon

 8. JUNITJEJ skriver:

  Jag blev riktigt nyfiken på boken!

 9. linnea skriver:

  bra med lite boktips 🙂
  linnea recently posted..Vardagsrummet

 10. amanda skriver:

  Fick hem två nya böcker idag som jag ser fram emot att läsa 🙂
  amanda recently posted..Tankar

 11. Jennifer Queen skriver:

  Bra tips 🙂
  Jennifer Queen recently posted..En fråga om kärlek

 12. Karina skriver:

  Sandra Beijer är min idol! SÅ bra bok!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge