Tidningsintervju om lärarlöner.

Idag startade dagen med att se att jag och min fina kollega och vän Ewa var med i Dalademokraten. Vi passade därför på att köpa varsin tidning båda två. Grejen var väl den att det handlade om lärarlönerna i kommunen vi arbetar i så det kändes väldigt aktuellt när jag fick förfrågan.

Nu är bilderna inte de bästa, men det går nog att läsa ändå hoppas jag. Tänkte att man kan ju alltid visa det så här i alla fall.

På ett vis är det helt sjukt att det kan skilja så mycket som 4000 mellan två kommuner idag. Det är verkligen lärarbrist, och det märks så tydligt.

Det är lite synd att denna människa svara lika i varje intervju jag någonsin läst om lärarlöner i Borlänge kommun. Det känns nästan som att det är onödigt att tidningarna har en intervju där, det är som ett inspelat mantra…

Det sjukaste av allt är ändå att outbildade tjänar 1000 kronor mindre än utbildade och dessutom har vi utbildade LÅN så vi tjänar alltså egentligen mindre än de outbildade. Det är sorgligt när man tänker på hur lite en högskole/universitetsutbildning är värd. Det är egentligen ett hån när man tänker på alla år man levt på studielån och bidrag för att få en lön som banken till och med anser är under existensminimum när man pratar med dem.

Related Post

Det här inlägget postades i Medverkan i media.. Bokmärk permalänken.
✎ Innan du kommenterar läs detta:
↬ Svarskommenterar hamnar direkt i papperskorgen, så skriv inte såna här.
↬ Vill du vara elak? Behåll din elakhet för dig själv, och låt den inte gå ut över mig.
↬ Kommentera något som gäller inlägget, inte bara fin bild och liknade kommentarer.
↬ Jag svarar alltid här, men besöker alltid din blogg för att kommentera tillbaka.

8 kommentarer till Tidningsintervju om lärarlöner.

 1. Mirre skriver:

  Det ska ju inte ens vara rimligt att det ska skilja såå mycket

 2. Jag tycker sånt här är SJUKT intressant eftersom jag själv är utbildad lärare(jobbar ej som det) och det tjatas så mkt om att lärare tjäna för lite. Jag förstår och vet att det ser olika ut runt om i landet men i Stockholm tjänar lärare bra och ändå skrivs och pratas det här om att lönerna är så dåliga. Även på SU tjatar alla utbildare om detta. Tycker det är sjukt eftersom det leder till att många som vill bli lärare inte blir det pga lönen men så i verkligheten så tjänar de bra. Man lägger så mycket krut på att klaga istället för att bygga upp något och göra det bättre. Inte heller blir det ju bättre av att man gör om lärarutbildningen typ var tredje år och krånglar till allt istället för att satsa på sånt som är viktigt. Mycket av det här runt omkring ”tjafsandet” är med och bidrar till att jag inte vill arbeta som lärare. Och jag tror det är så för många som velat bli eller som är utbildade och har jobbat men beslutat sig för att sluta, man pallar inte helt enkelt.
  Maria Anderzon – Vegan Beautybloggare recently posted..Sommarens finaste naglar ★

  • saramadeleine skriver:

   Roligt att läsa ditt inlägg :). Här i Dalarna är inte lönerna så höga :/. Eller jag fick upp min lön i bra nivå nu efter att ha löneförhandlat mig till det vid ny anställning. Men innan var skillnaden inte stor mellan mig och outbildade på jobbet.

 3. Pauline skriver:

  vad roligt att du var med! hemskt med lärarlönerna 🙁
  Pauline recently posted..Get to know us tag

 4. Karina skriver:

  Lärare och poliser och sjuksköterskor borde få MINST lika mycket i lön som politiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge