Vuxna borde inte hoppa hage, och verkligen inte i pyjamas och morgonrock.

Igår kväll ville William ha med mig ut för att spela Kung. Jag sa väl att jag hade slängt på mig både pyjamas och morgonrock och inte var så sugen. Han blev sur och gick ut själv, jag fick dåligt samvete och följde efter likt en trogen hund.

Väl ute ville jag fortfarande inte spela Kung, helt enkelt för att jag avskyr bollsport. Har alltid gjort och kommer förmodligen alltid att göra. Eller ja, jag tyckte det var rätt roligt att leka Hål i hatten, eller Halli hallå och allt vad den kallas. Ni vet den där leken när man ska gissa ett ord, får en bokstav och sen ska klura ut vad man tänker på. Sen om man gissar rätt ska den med bollen slänga ner den i marken och skrika? Halli Hallå eller Hål i hatten och så springa tills någon fångar bollen och säger stopp. Den leken innehåll en tennisboll och det var helt lagom för att jag skulle tycka leken var kul. Men annars, bollsport alltså så tråkigt. Jag var den där som försökte hålla mig så långt ifrån fotbollsplanen man kunde i skolan, och jag bokstavligen avskydde när man blev indelad i lag för att spela tillsammans med killarna och ändå aldrig få bollen på idrotten i skolan.

Nej just bollsport är inte min grej. Däremot hade William hittat sina gatukritor och började måla en hage, då helt plötsligt var det som barnet inom mig väcktes till liv igen och jag målade också en. Sen var leken igång, så igår kväll var alltså denna mamma på 33 år ute i morgonrock och pyjamas och hoppade hage tillsammans med sin son på snart 13 år, vi skrattade och hade jättekul. Folk åkte förbi i sina bilar och glodde och jag brydde mig föga.

Nu hade ju någon kunnat ringa polisen och påstå att det är en galning ute i pyjamas och morgonrock och hoppar hage. Nu hade någon förmodligen kunnat bli upprörd och funderat på vad denna oanständiga kvinna håller på med. Nu hade någon säkert massor med åsikter, men jag brydde mig lika lite idag som jag gjorde när William var liten och vi hade vattenkrig tillsammans. Jag känner någonstans att det är mitt liv och jag vill leva det fullt ut.

Mitt under leken kommer först en granne ut, och efter en stund kommer en annan granne och frågar om han också kan få vara med. Han verkade verkligen road av leken och stannade kvar för att se William vinna.

Så här och nu tänker jag, man lever bara en gång. Om man då ska befinna sig ute i morgonrock och pyjamas så är det värt det. Livet är till för att levas, man har bara blivit belönad med ett liv. Då lär man ta vara på det livet, varje dag är en gåva. Det är nog viktigt att tänka så även om vissa dagar känns gråa och jävliga.

Related Post

Det här inlägget postades i Tweeniebarn. Bokmärk permalänken.
✎ Innan du kommenterar läs detta:
↬ Svarskommenterar hamnar direkt i papperskorgen, så skriv inte såna här.
↬ Vill du vara elak? Behåll din elakhet för dig själv, och låt den inte gå ut över mig.
↬ Kommentera något som gäller inlägget, inte bara fin bild och liknade kommentarer.
↬ Jag svarar alltid här, men besöker alltid din blogg för att kommentera tillbaka.

50 kommentarer till Vuxna borde inte hoppa hage, och verkligen inte i pyjamas och morgonrock.

 1. Laila skriver:

  Haha du är för rolig =) Vilket härligt inlägg! STOR KRAM!

 2. åsa i åsele skriver:

  Applåder 🙂 Enligt mig gjorde Du helt rätt. Du ska vara stolt över Dig själv 🙂
  åsa i åsele recently posted..Igår kväll

 3. annelie skriver:

  det där me idrotten i skolan känner man igen ..kram
  annelie recently posted..En krigare som kämpar

 4. Vilket härligt inlägg! Jag tror på att ta till vara på dessa små stunder i livet! Ögonblicken son bara infaller just nu om man gör saker! Tänk om du hade börjat bytt om och allt då hade inte ögonblicket blivit lika härligt! Hoppas fler vågar hoppa i pyjamas och morgonrock:)

 5. The Queens Diary skriver:

  Ja man lever bara en gång, gäller att ta vara på det 😀
  The Queens Diary recently posted..April utmaning #19

 6. A M skriver:

  Alltså åh, jag sitter här och ler för mig själv hihi! SÅ himla kul, jag hade också velat vara med!!
  Hoppas du hade en fin påsk! Kram <3
  A M recently posted..JUMPSUIT

 7. Johan skriver:

  Haha, heelt rätt madde! 😀
  Kung, är det samma som vi kallade Squasch, monne? Man har fyra rutor, en person i varje ruta, man har en basketboll och så ”servar” den person som står i ruta 4 och så ska man försöka träffa sina motståndare på ben eller fötter, för då ”åker man ut”. Det körde vi massor på rasterna i typ mellanstadiet 🙂

  SV: Det är alltid vällkommet tycker jag!
  Johan recently posted..Boom! Där satt den!

 8. Men åh, jag tycker det lät helt fantastiskt!
  Amanda Jona [SPONTAN] recently posted..Fototips: Resefotografering, vad ska du tänka på?

 9. Netti Starby skriver:

  Men oj vad roligt ni hade det! <3 Kramis
  Netti Starby recently posted..Dagens två önskningar

 10. Bella skriver:

  Så härligt inlägg! Den som skulle ringt polisen hade ju varit tokig, jag får bara uppfattningen utav en riktigt härlig och bra mamma.
  Bella recently posted..This or that

 11. Villa Freja skriver:

  Underbart.
  Jag brukar också gå ut i morgonrock och pyjamasbyxor. Bästa.
  Villa Freja recently posted..toner i natten av jojo moyes

 12. Amanda skriver:

  Är inte heller något fan av bollsporter, men vilket härligt inlägg!! 🙂
  Amanda recently posted..Lunch i ruggvädret

 13. Biggeros skriver:

  Helt riktigt tänkt!! Livet är till för att ha roligt och leva utan eller med pyjamasbyxor?
  Biggeros recently posted..Rana Verde

 14. NICOLE skriver:

  Men åh sån mysig grej att göra 😀 klart du ska leva ditt liv fullt ut! Du är ju grym 😀
  NICOLE recently posted..Som om det inte vore nog

 15. Boel skriver:

  Åh vad härligt! Jag brukar gå ut i min pyjamas på sista rundan med min hund ibland haha 😀 en lever bara en gång!
  Boel recently posted..A positive mind

 16. Carro skriver:

  Hihi så gulligt 🙂
  Carro recently posted..En onsdag i det fina vårvädret

 17. Annie skriver:

  Helt rätt! livet är till för att levas .. 🙂
  Vad gör det liksom .. 😉
  Och att uppskatta livet 🙂

  Kramar
  Annie recently posted..Krossa jantelagen ….

 18. Haha! Håller helt med! 🙂
  Yohanna af Skovde recently posted..Skaparglädjen är den bästa glädjen

 19. Sussi skriver:

  Där startade du något kul. Sånt där skapar glädje..
  Sussi recently posted..Lämna tillbaka?

 20. Josefine skriver:

  Haha, underbart ju!!!
  Josefine recently posted..Mina foton från i måndags

 21. Gabriella skriver:

  Åh så roligt att hoppa hage!!
  Gabriella recently posted..Dagens

 22. Ida skriver:

  härligt inlägg, kram fina du <3 <3
  Ida recently posted..KYCKLINGFAJITAS I TORTILLABRÖD

 23. ullie skriver:

  men verkligen skoj nä man ska inte bry sej bara göra som man vill o trivs me bäst
  ullie recently posted..Stay tuned

 24. Kattis skriver:

  Haha tycker det låter härligt med en mamma och tonårsson som hoppar hage och skrattar tillsamman, med eller utan pyjamas spelar ingen roll!?
  Kattis recently posted..Resetips – Cannes – Plages du Midi

 25. My skriver:

  Så bra gjort av dig! Härligt att ni hade så roligt och att du inte brydde dig vad alla andra skulle tycka 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge