♥ Om Orsakullan ♥

Då har du hamnat här hos Orsakullan. Mitt namn är egentligen Madeleine Stenberg, men eftersom jag är född och uppväxt i byn som är mest känd för sin folkmusik får jag väl helt enkelt välja namnet Orsakullan. Detta då jag älskar folkdräkt och är ägare av alldeles för många dalahästar. Jag gillar självklart kurbits också och önskar att jag kunde måla, men det kan jag inte. Däremot har jag den skapande genen som kommer från min konstnärssläkt med efternamnet Loman när det kommer till fotografering och då främst miniatyr människor i form av barn och bebisar.

Förutom  min kärlek till Dalarna och allt som hör detta fantastiska landskap till, ni vet bor man i hjärtat av Sverige kan du inte annat än älska din fasta boplats i livet. Så har jag en kärlek för porslin, jag har en förmåga att samla på mig porslin och dricker gärna te i en stor kropp med vackert porslin. Det är sån enkelhet som gör mig glad i min verklighet.

Jag har gjort mycket i livet, men det bästa jag gjort var efter fyra månaders vänskap bli gravid med min son endast nitton år gammal. Jag födde sonen den 3 oktober 2004, och han blev början på mitt liv. Jag var tjugo år gammal, hade inget jobb och hoppat av gymnasiet. Jag visste vad jag ville, så jag läste in gymnasiet. Blev först undersköterska, sedan lärare och förskollärare, utbildade mig senare till doula, utöver detta är jag en av Amningshjälpens Hjälpmammor och stödjer alla som behöver stöttning och hjälp med sin amning ideellt, jag är även kursledare i Amningskurs för blivande föräldrar. Sedan 2012 är jag utbildad lärare, men hösten 2017 påbörjade jag mina studier för att bli specialpedagog som beräknas vara klara till sommaren 2020. Folk i min omgivning brukar beskriva mig driven och ambitiös, men jag själv anser att min största bedrift i livet är att just jag fick bli mamma.

Så vad gör då en Orsakulla som är morsa till en tonåring på sin fritid? Hon bloggar, hon har haft utmattningssyndrom, hennes pappa dog när hon var nio år, hon har haft anorexia, och hon arbetar i dagsläget som lärare. Hon tror på nära föräldraskap, äter ekologiskt och vegetariskt käk och har IBS. Hon skriver djupa texter och drömmer om att förändra världen för dem som har det tufft. Hon är medlem i Amningshjälpen, Djurens rätt, hon sponsrar Hundstallet, är flickfadder genom PLAN, marin- och elefantfadder genom WWF. Hon är livrädd för att resa, och sover allra bäst i sin egen säng. Hon älskar att fika med sina vänner och får ofta höra att hon är trevlig och snäll. Vill du följa med på en Orsakulla’s resa genom livet? Börja då följa hennes liv och blogg idag, det vill du inte missa.

Inlägg som berört mina läsare: