♥ Om Orsakullan ♥

Då har du hamnat här hos Orsakullan. Mitt namn är egentligen Madeleine Stenberg, men eftersom jag är född och uppväxt i byn som är mest känd för sin folkmusik får jag väl helt enkelt välja namnet Orsakullan. Detta då jag älskar folkdräkt och är ägare av alldeles för många dalahästar. Jag gillar självklart kurbits också och önskar att jag kunde måla, men det kan jag inte. Däremot har jag den skapande genen som kommer från min konstnärssläkt med efternamnet Loman när det kommer till fotografering och då främst miniatyr människor i form av barn och bebisar.

Förutom min kärlek till Dalarna och allt som hör detta fantastiska landskap till, du vet bor man likt mig i hjärtat av Sverige kan man inte annat än älska sin fasta boplats i livet, så har jag en stor kärlek för porslin. Jag har en förmåga att samla på mig porslin, och jag tänker alltid “bara en kopp till” det finns inget godare än att dricka varma drycker ur vackert porslin, äta god mat i porslin som är fint eller att bjuda på fika med porslin framdukat för just det rätta tillfället.

Jag har hunnit med mycket i livet, men det bästa jag gjort var att efter fyra månaders vänskap, bli gravid med sonens pappa endast nitton år gammal. Jag födde sonen den 3 oktober 2004, och han blev början på mitt liv. Jag var tjugo år gammal, hade inget jobb och hoppat av gymnasiet. Jag visste vad jag ville, så jag läste in gymnasiet. Blev först undersköterska, sedan lärare och förskollärare, utbildade mig senare till doula, utöver detta är jag en av Amningshjälpens Hjälpmammor och stödjer alla som behöver stöttning och hjälp med sin amning ideellt, jag är även kursledare i Amningskurs för blivande föräldrar. Sedan 2012 är jag utbildad och legitimerad lärare. Hösten 2017 påbörjade jag mina studier för att bli specialpedagog och juni 2020 var jag examinerad specialpedagog. Hösten 2020 började jag studera till speciallärare, och beräknas vara klar juni 2022. Folk i min omgivning brukar beskriva mig driven och ambitiös, men jag själv anser att min största bedrift i livet är att just jag fick bli mamma.

I familjen finns sedan maj 2020 en till familjemedlem. Hon heter Skilla och är född 190919. Hon är vår lilla mellanpudeltik som förgyller dagarna med skratt, lek, gos och härligt långa promenader. Vi har förälskat oss i henne hela familjen! Jag älskar djur, så det föll sig naturligt att det fick bli en hund till familjen när erbjudandet kom om att köpa henne. Familjen blev komplett med lilla Skilla i hushållet.

Så vad gör då en Orsakulla som är mamma till en tonåring på sin fritid? Hon bloggar, hon har haft utmattningssyndrom och tillfrisknat helt från detta, hennes pappa dog när hon var nio år, hon har gått i behandling mot sina ätstörningar. Arbetar som specialpedagog sedan hösten 2020. Hon tror på nära föräldraskap, äter ekologiskt och har problem med magen i form av IBS. Hon skriver djupa texter och drömmer om att förändra världen för dem som har det tufft. Hon är flickfadder genom PLAN och sponsrar Världsnaturfonden genom att vara marin- och elefantfadder. Hon tycker det är obehagligt att resa bort, och sover allra helst i sin egen säng. Hon älskar att fika med sina vänner och får ofta höra att hon är trevlig och snäll. Vill du följa med på en Orsakulla’s resa genom livet? Börja då följa hennes liv och blogg idag, det vill du inte missa.

Inlägg som berört mina läsare:

%d bloggare gillar detta: