Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Kläder

Köpte PO.P mössa åt sonen.

Var med Lisa på stan och fikade på Waynes idag, blev en lax wrap och en smoothie med blåbär och äpple. Sedan spande vi på stan, hittade en jätte bra julklapp till min mamma som jag ska köpa inne på en inredningsbutik i Falangallerian. Sen gick vi runt och vidare hittade inget men kom på att sonen måste ha en ny höst/vår mössa så det fick bli en röd/svart randig från PO.P , jätte fin. Var fleece inuti så den kändes verkligen som ett smart och bra val, den kan han säkert ha under hjälmen i vinter när barnen ska vara ute och åka pulka med mera på gården. Här i stan råder hjälmtvång i pulkabackar på förskolan, gärna ute på förskoleplanen också på vintern. JAG tycker det är jätte bra och smart, vet att det inte alls är så på alla förskolor i landet. Men man ska ändå tänka på barnen små huvuden och vad hjälmen skyddar om barnen far omkull på isbana som det ofta blir vid pulkabackarna på förskolor och även skolor på vintern. Minns när jag var liten vi brukade åka i ett upp ren ISramp alltså och bara åka rakt nedför. Sedan hade vi stjärtlappar, madrasser och bara åkte som faaan ner för dom och slog i svanskotor och huvuden vissa fick hjärnskakning bland annat så här efteråt inser man va farligt det egentligen var. Förutom detta låg en liten å bakom skolan och där åkte madrasserna MED barn på ut ibland, vi åkte ju inte under själva iskalla vintern bara heller utan även på våren när isen började tinas upp, livsfarligt med andra ord.

En sak dock jag reagerat på är att man på förskolor inte har hjälm när barnen springer med trehjulingar, tvåhjulingar samt månbilar. Barnen får upp en jävla till fart på dom där och ändå så är det inte hjälmtvång på sommaren, jag tycker själv att där borde det även vara hjälmtvång för risken är ju stor att dom faktiskt ramlar av och slår i huvudet rejält. Jag cyklar rätt mycket numera, sonen använder självklart hjälm. SJÄLV är jag totalt dum i huvudet och gör det inte, vill skaffa en men tycker alla är så sjukt fula. JAG vill ha en fin och diskret. Dels för jag tycker det är hyckleri att jag säger till sonen att han måste ha hjälm för det är farligt utan och sedan har jag ingen själv. VA DÅ dubbel moral liksom, och sedan vill jag ha det för det är en billig livförsäkring. NÄ nu ska jag sluta babbla om hjälmar, föresten hur ser det ut på era förskolor råder hjälmtvång på vintern?

Bild på mössan ser ni här, bilden är min egen dock kan du klicka på den för att komma till Po.ps hemsida och beskrivning på mössan.

001

2 Comments

  1. 30 september 2009 kl 11:14 f m

    Tackar för kommentaren Japp de är nog värst för dom som tittar haha.
    vilken fin mössa! Synd vi inte har pop här kring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa