Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Värsta nostalgi kicken.

Sitter och lyssnar på brända cd-skivor jag hittade i en låda blir helt varm i kroppen, är sånt jag brände 2003 sommaren när jag hade blodpropp sista sommaren innan jag blidde en mamma sommaren jag träffade sonens pappa. Minns den här tiden så himla väl, jag fick inte festa så mycket som jag ville på grund av min waran behandling och jag fattade inte hur jag skulle kunna låten tiden fördrivas, nyss flyttat till Falun och gick i terapi och var allmänt psykist ostabil. Den låter jag lyssnar på påminner dock om när 2001 när jag precis fyllt 17 jag var då tillsammans med en kille (känns alltid fånigt att skriva om såna där gamla ex för folk kan ju tro att man byr sig fortfarande, det gör jag inte) men i alla fall vi brukade lyssna på just den här låten någon med bubbles haha. Brukar smuggla in den från syrrans rum och lyssna på mitt. Var under den där tiden innan jag hunnit flytta hemifrån när man fortfarande SMÖG med sin pojkvän typ. Det är också en tid man tyckte det var as häftigt att ens kompisar började ta körkort (dom som var ett år äldre) och man festade järnet i olika bilar och bara var allmänt fjortis. Minns att jag var ute och festade i träningsbyxor höhö och under den tiden när jag träffade den här killen hade jag färgat håret svart från mitt blonda jag haft innan och var riktigt kortklippt, hade dessutom färgat mina ögonbryn. Gick ut i bilen till en kompis om hennes pojkvän och deras killkompis SVINKALLT var det i februari och jag åkte sen runt och festade för att sedan åka till den där killen som blev min pojkvän den natten. Vi hade aldrig träffats innan detta men ja livet var så jävla enkelt när man var yngre.

I alla fall tillbaka till den där sommaren 2003 , minns när jag drog till Mora för att gå på Mora-Festivalen hamnade dock uppe i Särna mitt i natten allt tack vara Anna. Höhö, jag skulle bara följa med Anna och hennes gäng från Särna till donken i mora. Vi åkte dit men på vägen dit satt så klart en karl i bilen, eller ja karl och karl han var 16 och dom där lyckades övertala mig att följa med till Särna för att sova hos Anna. I alla fall den där sextonåringen och jag började strula i baksätet Anna hade hoppat fram i framsätet hon och bak i hundluckan låg två andra. I alla fall den där karln började ”JAG älskar dig verkligen” till mig och jag började as garva och sa ”DU älskar inte mig vi har känt varann i 5 minuter” . Ja gud, livet lekte och kul var det. Dagen efter när jag gick genom Särna för att komma hem till Anna var dock inte lika rolig, jag hade nämligen fått en snygg ofrivillig ”tatuering” av karln  ett stort saftigt sugmärke… Var extremt kul att gå ut med det kvällen efter UTAN polo…
Fick dock ragg den kvällen också, jag och Lena möttes upp på gågatan i Mora och båda var redlöst fulla så vi hade skit kul, kom två karlar som vi började snacka med, den ena följde efter mig som ett plåster så vi satte oss vid fontenen och snackade och (vilket sedan blev en OSANN historia om att vi skulle haft sex i den, NÅGOT som aldrig hände och aldrig skulle hänt) istället var jag samtalsmottagning till karl som berättade om sin flickvän som varit otrogen och han inte visste vad han skulle göra osv, sen frågade han efter ett tag om han inte fick kyssa mig vilket vi gjorde men något mer än så hände inte. Den där tjejen fick inte veta något heller så klart hon kanske rent av förtjänade det vad vet jag.
Sen hade jag ingenstans att sova på natten så jag tog min väska och sov på Mora busstation och tog första bussen hem morgonen efter. Efter 2 dagar skrev sonens pappa till mig, han hade läst min blogg på lunar som var allt annat än ljus och lycklig som den här är. På den tiden skrev jag deprimerande saker och det här jag skrivit över var mer svart än vit historia, nu ser jag det som en del av vad som blivit mig och ett liv som jag levt och aldrig kommer leva igen. En del av min livshistoria. I alla fall 3 dagen åkte jag och träffade honom, han var kompis till en jag umgick med på den tiden. Vi åkte hem till honom och han fick se min fina ofrivilliga tatuering, minns hur jag SKÄMDES. Jag var nitton år och han var precis fyllda tjugotre. Sen började vi umgås väldigt mycket det gick 4 månader och jag blev gravid och resten har gjort mig till den jag är idag.

Nu ska jag fortsätta lyssna på alla mina nostalgiskivor!

1 Comment

  1. 2010-01-24 @ 08:47:07

    Äsch.. jag skriver typ jämt om ex som jag inte bryr mig ett skit om.. mest för att det hör till intressanta storys, eller grejer som dyker upp i huvudet. ^^,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa