Lite smått och gott.

Har mest legat på sofflocket idag. Fick laktosmage i natt, trodde det var magsjuka så sjukskrev mig finns inte en chans i världen att jag tänker chansa på en sån sak. VISSA chansar och tar med sina barn på förskolan och går till jobbet, andra som jag vägrar chansa för jag tänker vilket helvete det blir för alla andra om man sprider magsjukebakterien vidare. JAG hatar magsjuka. Här blir hela familjen sanerad och får stanna hemma vid sånt, den smittan ska döden dö typ.

Glömmer aldrig när jag fick vinterkräkan våren 2006, William klarade sig men inte jag och hans pappa. Det började dagen innan med att jag fick springa på toaletten hemma hos sonens pappa. Till saken hör att jag har OTROLIGT svårt att erkänna att jag gör nummer två. Alltså jag gör de ju, de gör alla. MEN jag gillar inte att erkänna när jag gjort det. Hur som helst jag hade umgåts med sonens pappa i 2½ års tid och ALDRIG varit på toaletten samtidigt som han varit hemma. Denna gång blev det panik, jag hade PANIK. Fick springa in på toaletten försökte dölja med kranen på vilket inte gick, sonens pappa har en MINIMAL toalett så det ekade som fan och jag vet egentligen inte vad som var värt, hålla på att skita ihjäl sig eller att det hördes vad jag gjorde. Jag gick ut efter 30 minuter eller kanske mer helt likblek och sa, DET måste varit något fel på maten igår. De trodde inte sonens pappa eftersom han inte känt något. Efter de sprang jag på toaletten i 3 timmar tills jag utpumpad la mig i sonens pappas säng och sov, sen självklart blev sonens pappa också dålig… Jag spydde dessutom hela tiden, och jag tänkte att det här tar död på mig. Fick leva mig igenom detta i 3 dagar sen var jag frisk. GLÖMMER det dock aldrig.

Något som dock varit jobbigt sen jag fått barn är just det här med laktosmagen. Jag blir så här ibland, visste inte om att jag var laktosintellerant förens sommaren 2008 när jag av en slump läste om det och insåg att jag stämde in på samtliga punkter, min mage var nämligen alltid uppsvälld, jag hade problem att gå på toaletten, jag blev helt koxig i magen ibland och choklad och likande funkade inte alls. Jag undvek laktos i 4 veckor och mådde bra… Behövde inte spy i tid och otid. Ändå så slarvar jag endel, borde inte de egentligen. Jag skulle hålla mig ifrån laktos helt, men som ibland blir man sugen. MEN ska försöka undvika påminnelser som i natt är sånt som får en att förstå VARFÖR man inte ska äta eller använda laktos i mat när man är överkänslig.

Annars åkte jag och William med Anna till maestro och åt lite, sen åkte vi hem. Nu sover han och jag lär göra desamma snart är trött jag med.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: