Seminarium och tapetval.

Idag började dagen med att lämna William tills hans förskola. Han var nöjd och vi vinkade och kramades sen gick jag hem, Lisa kom hit och hjälpte mig med tapetval. Hade några jag funderade över men nu är det klart. Bilder ser ni längre ner på det här inlägget. I alla fall fick vi på förseminarium och de gick väldigt fort trots att vi gjorde protokoll också, sen var det seminarium. Jag kan inte låta bli att tycka att han är den bästa läraren jag haft under hela min tid på högskolan. Han riktigt brinner för sitt ämne och sen från att ha pratat lågt bara HÖJER han rösten och kollar på en och säger “OCH VAD TYCKER DU” eller “ELLER HUR” , man håller på att hoppa av stolen och bara nickar och MMM de är sant haha. Man går i alla fall därifrån med jävligt mycket kunskap i huvudet.

I alla fall så blev det obligatorisk lunch för mig och Lisa, vi satt på mc donalds som var proppfullt med sportlovsnissar. SHIT, alla från hela stockholms området åker ju genom Gävle och Falu vägen upp till sälen och Åre så det kändes helt jävla bombaderat. Så fick man vänta på maten as länge, och stackars Lisas bugare hade dom gett till någon annan. På de viset tyckte jag mc donalds var bättre förr. Då fick man en muffins eller bulle om dom segade sig som kompensation. Som förra veckan när jag beställt fick jag vänta 10 min på min burgare tycker inte det är riktigt okej faktiskt, är jag hungrig så är jag hungrig NU, vill inte vänta 10 min.
Ända positiva är ju att man får VARM mat.

I alla fall så vad gjorde jag mer idag? Jo Lisa och jag gick hem till mig. På vägen diskuterade vi hur elaka barn kan vara, som Lisa berättade om en elak unge som retat henne och skrämt livet ur dom. Själv berättade jag om när jag lurade en liten unge på 3-4 år som jag störde mig på. Kan berätta det, jag var kanske 10-11 år och satt ute på gården, den där ungen cyklade runt mig på sin trehjuling och jag störde mig på henne, minns inte varför. Klockan var runt 4 på dagen när jag kom på de mest briljanta sätt att bli av med ungen, jag ropade “DU, Skynda dig hem! BOLIBOMPA BÖRJAR NU” den där lilla flickan tittade upp på mig med sina stora uppspärrade ögon och sa GÖR det? Var på jag sa, ja skynda dig hem så du inte missar. Flickan trampade i full fart (så fort det går med en trehjuling) hemåt. Själv stod jag där på gården med ett trumferande hånflin och NJÖT! Jag minns det ännu, stod till och med och fantiserade om hur hon besviket klev in hos sin mamma och fick veta att det skulle dröja LÄNGE till bompa.

Jag har också andra såna här minnen, jag gick på barnkör när jag var barn. Vi fick åka på körresa till Norge. Hade precis slutat 3:an och då var man ju “tuff”, i alla fall så på den där körresan var en kille och hans storebror med. Storebrossan (som jag tyckte var vuxen) hängde ihop med en tjej som man också uppfattade som vuxen men jag vet att jag visste att hon gick på det bejublade HÖGSTADIET. I alla fall, dom gick in i ett litet rum där han spelade bastuba åt henne och hon spelade piano. Vi småunga (dryg ungar) såg vår chans och stängde in dom där. Dom bara “ÖPPNA” men där stod vi ett gäng med barn och höll för dörren och skrek INTE alls så lämpliga meningar, som “SKA NI KNULLA MED VARANN” och “USCH va äckligt, har du hånglat med henne”. Ja ni vet! Dryga treor och mellanstadie elever. Dom där fick mer och mer panik (har man ju insett nu) men då stod vi där och höll förr. Sen på nått vis kom i alla fall killen ut och började jaga oss och FAN i helvete vad vi sprang. Han fick tag på sin lillebror och brossan åkte på stryk, vi andra blev mest varnade.

Blir nyfiken nu! Vad är erat mest retsamma barnminne?  Var du retad över något löjligt, eller retade du någon? Eller gjorde du en elak handling mot någon?

 

Dessa blir mina kökstapeter när det är klart.
Dessa till mitt vardagsrum.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

2 thoughts on “Seminarium och tapetval.

 • 29 januari, 2012 at 00:21
  Permalink

  2010-03-02 @ 23:27:21

  vilka fina tapeter! VILL oxå HA!!

  Reply
 • 29 januari, 2012 at 00:21
  Permalink

  2010-03-02 @ 21:55:00

  Haha! XD Lillebrorsan fick stryk och ni andra en varning.. rättvist.

  Vet inte ännu. Han från R-vik kanske kommer över, men vet inte vilken dag.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: