Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Det är något mystiskt med karl-gäng.

Eller i och för sig är karlar ett mysterium i säg. MEN jag har en teori, något som faktiskt underligt nog stämmer. I varje kill-gäng finns en Runken! Jag lovar er, fråga er man eller vad det nu är om han känner en runken och han svarar JA. Jag vet att man inte ska dra alla karlar över en kant och jag känner inte alla karlar MEN, alla kända som okända jag frågat ”Känner du någon RUNKEN” svara, JA vi har en kompis som osv. Alltså hur kommer det sig? Runken, är det en gyllene regel i alla killars vänskapskrets att ha just en sån?

Sen har vi då de faktum att dom ska kalla varandra för efternamnet istället för förnamnet också typ ”Jonsson, Bergkwist” eller vad de nu kan vara. Sällan kvinnor kallar varandra för pullan och Svensson.

NU ska ni inte tro att jag klagar, ÅH nej det här är nöje för mig, typiskt min filosofiska humor!

18 Comments

  1. man de där stämmer ju =9 jag satt och funderade och i kullgänget som umgås med sambon och mig så är det så =)hha jag har aldrig tänk på det förut =) de där lär jag fan skriva om sen om de är ok för dig!?kram

  2. Det där med ”Runken” ska jag icke yttra mej om, för det har jag nog aldrig fundilerat på. :p
    Däremot måste jag motargumentera att det inte är vanligt me att kvinnor använder sej av efternamn till folk. Jag har då hört hur många som hellst som kallar varann vid efternamn, kvinnor emellan alltså. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa