Ja kan väl lika gärna skriva de, vi har inte firat något idag. Har liksom inte träffat Björn så. William sov hos sin farfar i natt då Björn var i Säter på nån rock tror jag? Jag hade Lisa här på besök så vi såg Beck (Levande begravd) jag tycker Beck är riktigt bra, typiskt min filmsmak.

Brossan kom hit så följde med honom och köpte skor sen handlade jag kiwi på maxi som William ska få ta med sig imorgon. Ny vecka imorgon igen, känns som veckorna går så sjukt fort hinner inte riktigt med.

Fan känns ju dumt att skriva när ingenting speciellt hänt? Eftersom William varit hos sin pappas farmor och farfar idag så hade han ätit massor så gjorde gröt och smörgås till middag, han åt en tallrik gröt och sen några tuggor på smörgåsen så kändes som jag valde rätt mat hade ju känts trist om man lagat middag som typ blev några tuggor på.

Lagar ni alltid riktig middag eller kan ni göra gröt eller soppa ibland om barnen inte verkar hungriga? Jag känner att jag får så dåligt samvete när jag inte lagat värsta middagen, men samtidigt känns de så onödigt att slänga mat liksom. Det är ju inte som han går och lägger sig hungrig de skulle jag ALDRIG låta honom göra. Men soppa och gröt man har liksom lärt sig att de är “dåligt” att ge som mat från skolan. Som typ när man fick det till lunch på fredagar var lärarna jätte irriterade för de så man känner ju att de är fel, ändå älskade jag soppa och gröt när jag var liten tills andra typ gud va äckligt så tyckte man de också.

Så vips färdades jag tillbaka till mitt tredje år på grundskolan och min sadist till lärare. Jag satt mitt emot en klasskompis som inte tyckte om gröt, hon ville inte äta så min lärare bara stirrar på mig med hat och skriker “SE nu har du lärt *** att inte tycka om gröt! NÄR hon började här åt hon allt” , jag minns hur det högg tag i hjärtat på mig. Jag fick skulden för en tjej inte tyckte om maten. Den där läraren, jag kommer aldrig glömma henne. Hennes psykiska mobbning mot mig som fick mig att helt tappa tron på mig själv och fick mig att börja skolka på högstadiet för jag kände mig så dålig.

Det här är så lite av vad hon gjorde. Alla gånger hon fick utbrott på mig utan anledning, hon hatade mig från första stund jag klev in i hennes klassrum där i ettan. Berättade dagligen vilken idiot jag var och hur jag inte skulle lyckas med något i livet. Berättade för klassen om klassen dåligaste elev och sa till dom andra att inte leka med mig.

Det känns i mig vilken smärta detta orsakade mig, och nu ska jag själv bli lärare och jag ser fram emot att vara med i tidningen och jag hoppas då hon ser mitt namn och sätter i halsen. FÖR jag har lyckats och jag är någon!

12 kommentarer

 1. Vi har inte heller firat, vi är inte så noga med fars/morsdag 🙂

  Jo, jag har hört att man kan komplettera med kurser för att få kompetens för de högre åldrarna men jag vill inte. Jag jobbar inte som lärare idag och har inte gjort det på flera år. Jag vikarierade bara terminen jag gick ut, sen fanns det inga jobb så jag tog jobb på ett callcenter och var där tills jag sa upp mig nu i april. Från första oktober jobbar jag på ett kontor där jag gör lite av varje och trivs riktigt bra 😀
  Tror dock att om man får en tjänst som lärare på rätt ställe så är det ett riktigt drömjobb!
  Malla recently posted..Söndagsstädning i ungarnas rum

  1. Malla – Hehe inte vi heller, eller i början brukade jag ge hans pappa men så fick jag inget så då gav jag upp 😉 *s* . Julklappar byter vi och vid födelsedagar 🙂 .
   Det verkar svårt att få just jobb som lärare på många ställen, tycker ofta jag hör att folk säger så. Men ska ju vända sägs det så det hoppas jag på 🙂 . Va roligt med kontorsjobb, har det varit lätt att få jobba med andra saker eller har du fått kämpa runt för jobb? 🙂

  1. MammaTessan – Nej vi är inte tillsammans. Har aldrig varit tillsammans heller. Jag var nitton år när jag blev gravid med William. Jag och Williams pappa hade precis känt varandra i 4 månader när jag blev gravid oplanerat. Jag valde att behålla William och från början ville Williams pappa inte alls vara delaktig så jag gick igenom nästan hela graviditeten själv, v33 bestämde sig hans för att vara med och berättade för sina föräldrar att han skulle bli pappa.

   Han fick vara med på förlossningen, och sen dess har vi varit vänner. Vi umgås dagligen förutom varannan helg när William antingen är med mig eller med sin pappa (vi började med detta när William nästan var 3 år) innan de var han bara med mig. Det är ju inte direkt en vanlig situation, men vi är vänner och det funkar 🙂 , vi kan gå ut tillsammans och sånt ibland också.

  1. MammaTessan – De var tufft, jag hade ingen här i stan heller. Jag hade bara bott i Falun i 7 månader och min familj bodde 10 mil bort. Födde William när jag var 20, fast hade varken jobb eller gått klart gymnasiet (hoppade av). Men när William var 10 månader började jag läsa in gymnasiet på mer en heltid via distans med vuxenstudier. William var hemma med mig tills han var 2,5 sen började han på förskolan. Då började jag ta körkort och samma år William skulle fylla 4 började jag på högskolan läste IT en termin och sedan började jag på lärarprogrammet. Idag är jag 26 och William är 6 år så jag har pluggat nästan hela hans liv ^^, . Han vet egentligen inte om att jag kan göra något annat =) , så ska bli kul när jag är klar med studierna om 2 år och börjar jobba för första gången i hans. Liv känns verkligen som jag slitit och kämpat för att komma hit men är stolt över mig själv 🙂 .

 2. Händer sällan att vi äter gröt.. Men pannkakor eller våfflor är väl inte så “bra mat” heller, det äter vi kanske en gång i veckan. Idag blev det ingen lunch alls eftersom vi inte var hungriga, åt sen frukost och skulle bli tidig middag hos min pappa. Så vi åt lite färsk ananas till mellis bara. Var det enda jag kunde få henne att äta 😛
  malle recently posted..Happiness

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: