Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Informationsteknik

Uppdateras min blogg?

En fråga, tar det lång tid mellan gångerna min blogg uppdateras via bloglovin sedan de gjorde om sin app? Frågan går alltså till er som läser min blogg via bloglovin?
Jag får intrycket om att läsarantalet sjunker fast det i sig förvånar mig inte då jag inte skriver om något speciellt upphetsande förstunden.
Angående bloglovin så började mina spekulationer när jag upptäcker att bloggar jag följer dröjer med uppdateringar så jag sökte på mig igår kväll där (hur ofta gör man de?!) och upptäckte då att två dagars inlägg inte ens kommit upp där?! Jag vet inte heller om det syns på facebook, spelar ingen roll egentligen för min del men stör mig i min nyfikenhet om jag inte kan läsa när andra uppdaterar. Nog om det, har någon några kunskaper om det uppdateras får ni gärna skriva en kommentar om saken.

Igår fick jag frågan om vad PIM är, PIM står för Praktisk IT- och mediakompetens och det är något alla som jobbar inom förskola- och skola i Borlänge kommun ska gå. PIM består av 5 delar och vi ska helst göra tre av dem. Minst två men helst tre. För min del så känns det som jag slösar några timmar av mitt liv eftersom jag levt i datorns värld i över 14 år! Innan de brukade jag sitta i skola och vara på datorn där i och för sig, men räknar från de vi skaffade dator och internet hemma. Jag fixade lunarstorm-presentationer från jag var 15 och innan det fixade jag presentationer på skunk.nu som fanns innan de i ungefär samma tappning som lunarstorm var. Datorn är som min tredje arm liksom. Men jag ser det som att jag gör den här saken för det krävs av mig och jag har som mål att göra alla fem PIM för det skulle kännas bra i hjärtat.
För er som inte vet det så har jag även läst utveckling av e-tjänster 45 hp så jag är ganska nördig när det kommer till datorer. Jag hjälper gärna andra med bloggöverflyttar, installationer av wordpress eller att designa hemsidor, och jag la ner ganska mycket tid förr på att greja i min med. Men jag orkar inte fixa så mycket sånt längre för min egen del, det finns så mycket annat jag hellre lägger min tid på. Däremot hjälper jag gärna andra för det är roligt att hjälpa folk, roligare än att göra saker för egen del.

Kändes som det blev ett inlägg bara om IT nu på morgonen, kanske var det min kopp med Tassimo latté som fick mig att börja grubbla i sådant. Kom just på att jag inte skrivit att jag fixade minstorafamilj’s blogg förra helgen. Designen alltså, kika gärna in där.

10 Comments

  1. är kass på bloglovin denna veckan så vet inte, men läser sällan via bloglovin, det gör jag om jag varit iväg eller inte hunnit blogga själv 🙂

    tack så mycket

    1. Johanna – Kollade nu och då funkar det, så ska se hur det blir sen. Är det så att det dröjer får man väl skriva och klaga :). Själv är jag bloglovinmissbrukare, jag kollar flera gånger per dag ;).

  2. Jag hade problem med att mina uppdateringar inte kom upp i bloglovin, jag var tvungen att maila dem så blev det ordning sedan.

  3. Ja jag har samma problem.. Jag följer ju dig och Sarah men när ni skriver så tar det minst en dag innan jag ser det på bloglovin sen jag fixade nya appen. Jag kan gå in på bloglovin och så finns inga nya inlägg där sen gå in på din eller Sarahs blogg direkt via safari ist. Och då kan det ligga flera nya där jag inte kunnat se på bloglovin.

    1. Sophie – Skumt, jag tar och skriver till bloglovin och klagar lite 😛 . Såg att någon annan här gjort så och då hade dom fixat problemet. När såg du det här inlägget? Var de via safari eller bloglovin? 🙂

  4. Ingen aning hur lång tid det tar, ett tips är ju att prenumerera på din egen blogg så ser du ju själv hur lång tid de tar tex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.