Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Årskrönika

Tillbakablick över 2014.

029

 

Att skåla in och välkomna de nya året.

Januari:

Skålade in de nya året tillsammans med William, Björn, Björns syster Emma och Björns pappa.
Några dagar senare var jag chaufför till Avesta på deras vintercruising. Det var svinkallt och ganska ovintrigt ute.  Jag började leva ännu mera logiskt ekologiskt. Fick äntligen min lärarlegitimation, fick den när jag satt på jobbet och vågade först knappt läsa vad det stod. Var sjuktstolt över mig själv! Medverkade i karlavagnen i deras program som handlade om serietittande.

 

012Jag fyllde 30, att få leva är livet.

Februari: 

Jag fyllde 30 år den 11 februari och kände mig superglad och lycklig hela dagen. Fick massor av fint, och det kändes som jag var ett barn igen. Pirrig i magen och jag var liksom lycklig! Att fylla 30 var inte alls ångestladdat som folk sagt, jag kände mest att äntligen en ny fas i livet, nya utmaningar och nya steg framåt. Fast jag har aldrig haft åldersnoja. Jag tror det beror på att jag helt enkelt haft ångest över mer allvarliga saker i livet istället, ni vet man uppskattar det lilla i livet när det varit värre händelser. Jag var helnöjd och asglad! Trettio liksom, det är härligt!
Vi åkte även på kryssning, och där var jag stolt över mig själv. Jag som alltid tänkt att jag aldrig kommer befinna mig på en båt, åkte med Viking Cinderella med William och Björn. Vi åt god mat, umgicks, skrattade och njöt. Februari var helt underbart!

20140328-173737.jpgEn del av Falun, i staden där jag bor.

Mars:

Våren  kom tidigt i år, jag minns hur jag liksom inte frös fastän det var mars och jag njöt ju så klart. Jobbet körde mysbrallansdag och det var en spännande erfarenhet att åka till jobbet iklädd one piece! Det andra var att jag dessutom hade möte på Williams skola efteråt så där satt man i One piece med Williams lärare. Tur de också jobbar i skolans värld så de vet hur det är. William var modig och gick utklädd till tjej på ett kalas, med motiveringen: jag har aldrig provat att vara tjej innan.

014Att stå vid vårens bro och vänta på sommaren.

April: 

Månaden då jag bloggat i 10 år sammanlagt. Eller egentligen längre, men bloggen fyllde liksom tio år den månaden. Jag kände mig ganska konstigt i saken, för det blev så tydligt att tio år är lång tid. Mycket text och mycket funderingar, tio år ganska länge. Jag var chaufför i regnvädret på Valborg och meningen från början var en resa till Sala, men det blev av inställt. Jag medverkade i Dalarnas tidningar då trafiksituationen på sonens skola är under all kritik och kommunen vägrar sätta upp en skylt, som varnar för att barn går där. Tyvärr hände det inget men så är det ju i denna kommun som skiter i skolan, barn och ungdomar.

073När djurens ungar födas, i grönskans varma solsken.

Maj: 

Minns maj som rätt varm och helt härlig. Vi åt mat i Gamla Staberg och åkte till Källslätten för att titta på djur och natur. Njöt av livet i våren och kände doften av härliga vårblommor. Var på After Work med några kollegor och det var trevligt, god mat är alltid uppskattat. Jobbet ställde upp i Blodomloppet så där deltog jag med, det kändes bra och var jättekul att få höra musiken efter vägen. Röstade på F! och blev medlem.

016 I dina ögon ser jag kärleken, du som min kropp varit med att skapa.

Juni:

Första månaden som räknades som sommar. Jag och William lekte med såpbubblor och myste i solen. Juni var rätt kall så man oroade sig först för att inte få någon sommar. Var först på Williams helt underbara skolavslutning och fick små tårar i ögonen, han slutade nu lågstadiet. Var dagen efter på ytterligare en underbar skolavslutning tänkte på att jag varit med eleverna i två läsår. Var på personalfest hos en kollega som bor i en idyll, dagen efter var jag ledig och hade knottbett över hela kroppen. Eftersom jag är allergisk fick jag ta histamin och fick till råga på allt feber. Vi firade midsommar i Skedvi och jag och William fick fina foton. Jag jobbade några dagar till och sedan tog jag semester. Jag firade in semestern med att bara LE hela vägen hem! Lämnade blod vilket var lika upplyftande som alltid, och sedan läste jag Förr eller senare exploderar jag som jag lånat av syrran. Tycker alla ska läsa den boken!

003Att få leva i denna vackra värld, utan att uppskatta det vi har.

Juli:

Jag läste massor med böcker, tog mig tiden att njuta av böcker på balkongen, i soffan och utomhus. Jag kände värmen och njut var eviga sekund. Kunde knappt fatta att vi kunde ha sådant underbart varmt väder. Vi åkte till Stockholm och bodde på Scandic Talk. Vi åt god mat och gick på Gröna Lund. Jag och Björn åkte till Rättvik och Dalhalla för att kolla på Scorpions och jag vart helt såld över hur vackert Dalhalla är. Musiken blev fantastisk där, och jag råder alla att åka dit någon gång. William badade och badade och badade! Vi åkte båt på Runn och efteråt var vi på Falucrusingen där jag träffade Lena och Lillis. Jag åkte med i Lenas raggarbil och hade en helt fantastiskt kväll.

017Att njuta av naturen, så full av liv.

Augusti:

Skogsbranden utanför Sala kom hitåt, och gjorde hela Falun mörkt. Det kändes som vi befann oss mitt i Under the dome. Jag led så med alla vars hem blev förstörda och hur människor fick lämna sina hem. Jag tror branden blev påtaglig just för att den drog in här och var så nära oss, landskapet om var så nära utsattes för den största naturkatastrofen på många år! Jag minns ett extremt åskväder en av nätterna. Hela Björns lägenhet darrade och man tänkte lite domedagstankar även där. Jag började jobba igen, ett nytt läsår. William började mellanstadiet och jag, Björn, Christin och Kattis gick på Rockstad Falun. Åt våra traditionella kräftor och hade det riktigt roligt!
Jag började banta och gav mig fan på att gå ner i vikt.

007Som blommorna och bina, ger liv åt varandra.

September:

Jag toktränade, gick varje dag långa intensiva promenader och hade ett mål, tio kilo skulle bort till höstlovet. De tio kilona försvann snabbare än så och jag njöt som fan. Jag kände hur jag fick tillbaka en kropp jag inte haft på många år, och var rejält stolt över mig själv. Jag la till två extra namn och gick från att heta: Sara Madeleine till Åsa Barbro Sara Madeleine . Åsa efter min mamma och Barbro efter min mormor. Det blev helrätt och helbra!
Jag röstade på F! och blev glad över att vi fick rödregering.

042För livet har så dyrbara stunder.

Oktober:

William fyllde tio år. Jag vaknade på morgonen, sjöng och gav ett morgonpaket. Jag hade tagit ledigt från jobbet just den dagen för hans skull. Jag fick samma dag nytt körkort eftersom jag lagt till namn. Körkortet blev toppenbra och jag var helnöjd. Williams födelsedag firades genom att vi åt ute och sedan kikade vi på marknaden med utländskmat som kommit till Falun. Vi gick överta fiskar och grodor från en granne, något som blev rejält uppskattat av oss alla. Vi åkte till Orsa och umgicks med familjen. Jag passade även på att hämta pappas saker och det var känslosamt att gå igenom foton som han hade på bland annat mig som bebis. Tandläkarbesök för mig som var hålfri, och lika var fallet för William. Vi firade Halloween med grannarna långt in på natten så det slutade med att William sov över där.

023För ibland kommer julen i november.

November:

Vi hade extremt få soltimmar och jag tror alla var trötta i november. Barn som vuxna, man riktigt led och de få timmar ljus vi fick var det som att man likt en katt lapade i sig. Jag och William körde lite julbakning och fixade i ordning för julen här hemma. Jag hade lite fest i början av månaden med Björn och hans vänner. Det var trevligt och tillförde många skratt. Åkte med Björn för att kolla på en bil i Värmland och passerade Grums där det inte luktade gott direkt, men resan var trevlig och vi skrattade en del efter vägen. Jag och William tittade på filmen Förr eller senare exploderar jag, och jag grät floder och tycker att alla borde se den! Första snön föll och jag köpte lite fler smycken från USA genom etsy med symboler för graviditet och förlossning som jag är rejält intresserad av och varit sedan jag var 12 år.

003Som ljuset ur en liten glob fångar du mina ögon.

December:

December var en lång månad först, jag kände mig trött och matt och tror att hotet om omval bidrog lite till den saken. Jag hade ingen lust att rösta igen, och jag är trött på alla som bråkar om valet. Jag vill bara ha tillbaka alla jag tycker om utan valsnack. Därför blev jag skitglad när det inte blev något omval!
Var på personalfest men drog hem tidigt då jag kände mig så trött och tömd på energi. Fick mitt jullov och jag känner för varje dag hur jag pumpas upp igen, är gladare och mer lustfylld igen. Vi firade jul i Kniva och Skedvi tillsammans med Björns släkt, åt god mat och öppnade fin fina paket.  Jag beslutade mig i denna månad att satsa på att bli Doula något jag drömt om i många år, innan 2015 är slut så ska jag ha gått Doulautbildningen och jag håller just nu på att ladda upp med både litteratur och peppning. Man ska följa sina drömmar. Eftersom min mamma var som en doula åt mig under förlossningen med William, vet jag hur skönt det är att ha en stöttande person som inte är medicinsk vid sin sida. Björn var helt underbar han med, men han var ju pappan och lika ovan som mig. Jag tror på att ha med en extra person och vill därmed gärna ge denna gåva tillbaka till någon annan, det betyder inte att jag kommer sluta som lärare. Lärare är mitt yrke och Doula kommer vara en fin hobby och fritidsintresse. December var även månaden där jag viktminskat sammanlagt 14 kilo. Jag är grymt nöjd med min vikt just nu. Nyåret kommer firas in hemma hos Björn med god mat och trevligt sällskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.