Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Medverkan i media

Skollunch till behövande barn, mord och att bli intervjuad.

IMG_5481

Idag tog William med sig matlåda till skolan. Hans skola och en till friskola här i stan hade bestämt att låta denna torsdags skolmatspengar gå till människor på flykt istället. 10.000 hade de samlat in och pengarna går till Dalarna hjälper människor flykt! Det är en väldigt fin gest och jag känner mig glad över den insatsen som görs för dessa människor. Att skänka en dags skollunch är verkligen något värt att ge för samhället, och något så litet som blir så stort.

Idag har jag och eleverna haft en dag där vi bröt av schemat och körde på halloween och filmmys. Eleverna har fått måla, pyssla och prata. Jag kände att det var en perfekt dag innan lovet. Fick även kramar av dem allihopa när de skulle gå hem.

På jobbet möttes jag av rubrikerna om den fruktansvärda händelsen som idag utspelade sig i Trollhättan. Jag finner inga ord och självklart tycker jag som många andra att detta saknar ord. Tänker på familjerna som förlorat sina barn och hur deras liv aldrig mer blir sig likt. Någonstans är det värsta med såna här händelser också att det alltid skulle funnits något som förhindrat saken, stöd i grunden hjälp och en fungerande psykvård. Jag skriver aldrig om sånt här i bloggen. Men jag tror att vi i Sverige skjuter oss i foten med att dra ner på vård och skola, och det är sånt här som händer när besvikna och upprörda människor får en idé som är helt galen. Nu spekuleras det kring denna kille som gjort detta hemska. Man ska försöka kategorisera honom, vad detta nu spelar för någon roll? Spelar det någon roll vem personen bakom är? Spelar det verkligen någon roll egentligen? Jag har sett länkar där det stod att han lyssnade på Rammstein vad nu detta var relevant för? Jag lyssnar också på hårdrock men jag skulle aldrig ta ett svärd och döda oskyldiga för det. Precis som när folk letar efter en specifik religion för att beskylla någon för våld, precis som att religionen var grunden till att någon uppenbarligen var sjuk?
Det handlar inte om religion, musik eller politik när någon som inte fungerar normalt utför sådana hemskheter. Det handlar om människor som är skadade på något sätt, vi vet så lite om människor runt oss, och samhället kommer aldrig låta dessa människor få hjälp eftersom det kostar för mycket. Det kostar för mycket till och med när det tas ett liv… Jag önskar vi satsade mer på vård och skola så att vi kunde få hjälp att läka de trasig människorna innan de begår handlingar som är totalt oförlåtliga.

Nu när jag berört detta ämne hinner jag även berätta lite smått om min hemlighet från igår, DT.se som är lokaltidningarna här i Dalarna kontaktade mig för en intervju förra veckan. En reporter hade sett min blogg och ville veta mer om min historia. Jag ställde upp och jag hoppas att mitt liv ska kunna inspirera andra. Det är ju därför jag skriver också, för att visa andra att man kan lyckas trots att man inte borde. Det ska bli riktigt spännande att läsa artikeln och jag ser verkligen framemot den saken.

10 Comments

  1. Så hemskt det som hände, men tror inte att man ska leta anledningar, särskilt nu när killen inte klarade sig och själv kan förklara… Fruktansvärt oavsett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.