Du förtjänar en doula! Din förlossning är viktig! Jag är doula i Dalarna och är gärna din doula. Bor du i ett annat län? Gå in på ODIS-hemsida och hitta en fantastiskt doula där! Din och din partners förlossning är viktig! Ni förtjänar ett stöd som aldrig lämnar er! ❤️

8 kommentarer

  1. Åh jag kan känna i efterhand att jag hade velat haft en doula 🙁
    Skulle vi någonsin bli med barn igen är det absolut nåt jag kommer vilja ha, ni är ju fantastiska 😀

    1. Men vet du, det är du som är fantastisk som har fött ditt barn! Du är den som födde din bebis, jag önskar att du får en doula till nästa förlossning om ni får fler så du får chansen att få en bra förlossning. <3
      Det förtjänar du! Alla borde få ha en doula med sig när de föder, så att alla födande får känna att sin förlossning var sin egen <3. Kram på dig!

    1. En doula är oftast en kvinna som är med som stöd under förlossningen. Jag utbildade mig i Stockholm och är medlem i ODIS. Som doula har man inget medicinskt ansvar, men man har utbildning i att stödja den födande och hens partner i födandet. Doulan tillskillad från barnmorskor stannar med paret hela tiden, och ställer upp på det paret vill att man ska göra. Ibland är det massage, att sömnkicka mamman och partnern. Att visa partnern hur hen på bästa sätt kan stötta den födande. Eftersom doulan är där för mamman och partnern så blir det mer att partnern känner vi känsla. Dem som föder med doula snittas mer sällan, och brukar också känna att dem inte behöver medicinsk smärtlindring eftersom dem istället för stödet av någon som dem vet inte lämnar dem. 🙂 Du kan gå in på odis och läsa mer om detta :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa