Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

Dagens middag vegansk currygryta med ris.

001

Björn fick sätta in ett nätaggregat och en ny hårddisk i min dator idag. Därmed så passade jag på att bjuda på middag, jag hittade ett recept på en vegansk currygryta och till den tog jag ris. Det blev riktigt gott faktiskt och var väldigt enkelt att göra också. Det jag tycker är kul med att laga veganskt eller vegetariskt är att jag aldrig behöver oroa mig för att maten ska bli förstörd på ett eller annat vis. Grönsaker och bönor, ärtor och sånt är väldigt tacksamt att laga eftersom det bara blir gott med kryddor. Dessutom mår magen så mycket bättre av att inte äta kött, och ja egentligen mår jag bra av att inte äta djur med.

Jag äter mindre och mindre animaliskt, går jag ut och äter så tar jag alltid vegetariskt eller veganskt. Lagar jag middag blir det oftast vegetariskt eller veganskt och egentligen är enda gången jag äter animaliskt när jag äter hos andra. Så jag är inte vegetarian eller vegan men jag äter mer av den kosten. Jag känner inte riktigt att jag kan försvara att äta kött när djur och vår natur mår dåligt av saken. Men än så länge äter jag fortfarande kött ibland, och jag kommer förmodligen inte att göra det så länge till ändå.

Hur som helst denna veganska rätt då, ni kanske vill ha receptet?

Ingredienser:
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk ingefära
1 bruk med kokosmjölk
Valfri mängd potatis
1 burk kikärtor
1 burk gröna ärtor
1,5-2 msk curry
0,5 tsk gurkmeja
Valfri mängd Chiliflakes
Salt och peppar
Rapsolja

002

Så här tillagade jag.

Jag började med att ha rapsolja och lök i kastrullen, (jag är allergisk mot lök men plockar bort den.)
Sedan tärnade jag tomaterna, och potatisen. Jag la potatisen som jag så klart även skalat i en kastrull och kokade upp så potatisen blev lite mjuk.
Samtidigt så pressade jag ner vitlök och la i tomaterna i lökblandningen. Jag hade i samtliga kryddor, och hällde sedan på potatisen, kikärtorna och de gröna ärtorna.  Sedan hade jag i kokosmjölken och lät allt koka tillsammans i 15 minuter. Samtidigt som riset blev klart.

Vi åt maten och det var jättegott, kan rekommendera denna enkla rätt och mycket har man ju dessutom redan hemma. En middag som blev matlåda åt Björn, mig och även en jag fryste in för senare tillfälle. Kostnaden slutade på 180 kronor för allt, och då köpte jag kryddor som jag inte hade hemma. Det mesta i denna rätt är väldigt billigt, och en sak jag kan berätta är att just vegetariskt och vegansk mat oftast blir mycket billigare för hushållsbudgeten än kost med kött i.

Väljer ni att också göra denna, så lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte om rätten. Bon appetit! <3

Related Tags:

30 Comments

  1. Vad gott det såg ut! Borde också bli bättre på att iallafall minska familjens köttintag.. Finns ju så mycket gott utan, ska absolut testa detta recept, tack! 🙂

  2. Jag vill gärna äta mer veg men det är svårt. Mannen tål inte svampprotein så quorn går bort. Ingen av oss gillar bönor, ärtor och sådant eller är särskilt förtjusta i grönsaker. Jag försöker hitta lite bra recept nu och i alla fall köra vegmåndag!

    1. Åh det förstår jag, jag var själv väldigt skeptisk mot vegetariskt för bara något år sedan. Tills jag började testa saker som jag tycker om, började med soppor och övergick till annat :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa