Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sorg & saknad

❤️För tio år sedan sa du farväl. – När ens hund dör.

Det är alltså 10 år sedan du dog idag Sassa. Min fina älskade hund, tio år och jag minns det som igår när jag fick dig. Hur vi hämtade dig och hur galet liten du var. Du blev min bästa vän, den jag berättade allt för. Dina ögon som jag fick trygghet hos, din päls så mjuk. Jag minns när mamma ringde och sa att du ramlat ihop på morgonen. Hur jag var i Falun och väntade på att höra att du nu var borta för alltid. I 12 år var du min närmaste vän, du kommer för alltid finnas i mitt hjärta. ? ❤️

Jag tror att Sassa betydde extra mycket för mig eftersom hon kom till oss ganska exakt ett år efter pappa dött. Hon fick ersätta vår pappa med sin närvaro. Kanske för vi allihopa var ledsna inombords men när hon kom till oss kom det lite glädje till hemmet igen. Jag har på senare tid funderar om jag skulle klara av att skaffa hund igen, smärtan när Sassa dog på grund av en hjärnblödning var så fruktansvärd. 

Många har svårt att förstå kärleken man kan känna för ett djur. Men för mig är djur familjemedlemmar. Det blir för mig självklart att sörja. 

På bilden ovan ser ni min då nyfödda lillasyster Melissa, jag som gick i 6:an vid tillfället och Sassa. Alla tre låg och sov när min mamma passade på att fotografera, Sassa vaknade dock. 

31 Comments

  1. Men så mycket kärlek i text och bild. Nu ha ger jag ej med? Varför skulle man va dum.i huvudet för man vaccinerar sig, samt inte våga erkänna det. Varför? Förstår ju istället varför du måste ta :). Är ju inget fel i att ta sprutan, eller har jag missat nåt?

  2. Men det förstår jag inte, man gör ju även andra och samhället en tjänst, ju fler som vaccinerar sig, desto fler som inte trillar dit. Det är ju heller inget farligt att ta sprutan, nä det förstår jag inte, snarare dom som säger så som är knäppa =D

  3. Jag har nog aldrig varit såå fäst vid ett djur men det klart att det inte är roligt när de försvinner :/ Har fått avliva två hundar och en katt och det har varit riktigt jobbigt.

  4. Verkligen hemskt! Förlorade min hund, min allra bästa vän, för 4 år sen. Det är så otroligt jobbigt.. saknar henne varje dag!

    Ville bara kika in och berätta att jag har bytt bloggportal och numera bloggar på Nouw (nouw.com/lilbabustyle). Jag har skrivit ett inlägg på bloggen där jag berättar varför jag har bytt. Jag hoppas du vill fortsätta kika in! :)​ (Du får det här för att du tidigare har kommenterat på min blogg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.