♪♫ Its begin to look alot like christmas ♪♫

img_9013

Igår passade jag på att julpynta här hemma. Det gör jag alltid till första advent tycker det är ganska mysigt att göra så.

img_9014

Det var inte helt givet att jag tänkte julpynta dock. Kände mig inte så peppad när jag vaknade på morgonen utan tänkte, undra om jag skiter i det här i år? Men på något underligt vis fick jag ändå till mig att gå upp och fixa till lite julstämning här hemma.

img_9001

Anledningen till att jag julpyntar till första advent är nog att jag slänger ut julen bara någon dag efter julafton. Jag är inte alls en sån där som vill gå och myspysa med julen i enda fram till tjugondag knut! Skulle aldrig orka ha massa saker framme så länge.

img_9002

Men eftersom jag vill att William ska känna lite julstämning så kan jag sträcka mig till att julpynta första advent. Ovan ser ni förresten den jättefina julkrubban William gjorde i förskoleklass med Jesusbarnet, Josef och Maria. Den kommer fram varje år och jag älskar den verkligen, den är så fin tycker jag.
img_9007

Jag upptäcker varje år att jag blir lika förvånad när jag börjar plocka upp mina julsaker. För jag kommer aldrig ihåg vad jag äger! Nu har jag inte ens speciellt mycket julsaker men varje år tänker jag samma sak, VA äger jag en sån här? När köpte jag den? Fanns den verkligen förra julen?! Denna fina julkula visste jag dock om, eftersom jag köpte den för 25 kronor på ÖB för några veckor sedan. Tyckte det var ett väldans bra fynd!
Den hänger nu och bara ser fin ut i fönstret ut mot gatan, så när folk passerar här kommer de att se denna när de går och fönsterkollar som alla gör på vintern.

img_9011

Sen avslutningsvis så kom William hem med denna fina krubba med glasfigurer för två veckor sedan. Hans pappas farbror ska flytta till Thailand och ville således göra sig av med lite saker. William hade sett denna och tyckte att den skulle hem till oss. Han har sån koll på fina saker William, och har även koll på vad som skulle passa här hemma och självklart skulle den fram. Jättefin tycker jag!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

44 thoughts on “♪♫ Its begin to look alot like christmas ♪♫

 • 28 november, 2016 at 12:14
  Permalink

  Tycker också att det tar emot lite på något sätt att julpynta. Mycket jobb för något jag liksom måste plocka ner så snart igen. Jag kanske bara är lat, haha.

  Reply
 • 28 november, 2016 at 14:37
  Permalink

  Så mysigt du har gjort! =) Och jag är med dig i resonemanget, härligt att ta in det tidigare för när julen sen är slut vill man ju ha bort det mesta ;D

  Reply
  • 28 november, 2016 at 22:07
   Permalink

   Åh tack du :D. Roligt med fler som känner på samma sätt 😀

   Reply
  • 28 november, 2016 at 22:07
   Permalink

   Nja får erkänna att jag gillar det mest när det är över haha.

   Reply
 • 28 november, 2016 at 16:19
  Permalink

  Brukar också göra det till första advent men i år blev det inte så. Får se om vi orkar ta upp något alls för det lär la åka i golvet lika snabbt, haha!

  Reply
  • 28 november, 2016 at 21:59
   Permalink

   Haha! Nä det kanske inte är riktigt värt det med småbarn, kände faktiskt på samma sätt när sonen var liten :-p

   Reply
 • 28 november, 2016 at 16:37
  Permalink

  Det ser jättemysigt ut hemma hos er! 🙂
  Här vart det med pyntning igår, men vart inte riktigt klar-så ska fortsätta ikväll 🙂

  Kramar

  Reply
 • 28 november, 2016 at 18:46
  Permalink

  Åååå en sådan kyrka hade min farmor när vi var små tills min kusin slängde den i golvet! Så fin är den! ❤️?

  Reply
  • 28 november, 2016 at 21:58
   Permalink

   Min mormor har en hon med, jag älskade den som barn. Så när jag såg en på tradera för några år sedan slog jag till och köpte den. Älskar den något enormt 😀

   Reply
 • 28 november, 2016 at 19:03
  Permalink

  ja så tänker ja vart år o att det blri jobbigt att ta in det sen men ja det kommer ut i vartfall inte lika mycket som åren innan fakttiskt men tja tillräckligt D
  nu börjar stormen avta tacko lov

  fin kväll kram

  Reply
 • 28 november, 2016 at 19:04
  Permalink

  Är likadan när det gäller julpyntet.
  Stakar o stjärnor i fönstren kan dock få sitta lite längre.. de lyser upp 🙂

  Reply
  • 28 november, 2016 at 22:05
   Permalink

   Härligt att man inte är ensam om att vilja göra sig av med julen snabbt 😀

   Reply
 • 28 november, 2016 at 19:24
  Permalink

  Jag gillar att slänga ut julen! Gör det så fort man får, det känns så städat och vårigt då!

  Reply
  • 28 november, 2016 at 22:00
   Permalink

   Lika här, det är skönt när man får säga hejdå till den och som du säger städa och få våren :-p

   Reply
 • 28 november, 2016 at 19:53
  Permalink

  Så fint ?

  Svar: Den var bra, hoppas din också var bra ?

  Reply
 • 28 november, 2016 at 20:30
  Permalink

  Himla mysigt att julpynta verkligen och speciellt som du säger när en hittar “nya” saker varje år 🙂

  Reply
  • 28 november, 2016 at 21:57
   Permalink

   Åh tack du :D. Visst är den fin, riktigt bra fynd tycker jag 😀

   Reply
 • 29 november, 2016 at 12:33
  Permalink

  å fint och nostalgi med de där moseskrubban och kyrkan =D,

  Reply
 • 29 november, 2016 at 20:01
  Permalink

  jag älskar att julpynta. ska ta fram granen nån dag snart! 😀 haha xD

  Reply
  • 29 november, 2016 at 21:14
   Permalink

   Åh så roligt :D. Jag funderar faktiskt på att köpa en gran i år.

   Reply
 • 30 november, 2016 at 21:09
  Permalink

  Såå fint! Min mormor har en precis likadan kyrka, så det känns verkligen som jul för mig =)

  Reply
 • 1 december, 2016 at 15:34
  Permalink

  Jag älskar julen och “myspyser” gärna runt till någon gång i mitten av januari med alla julgrejer. De är uppe här hemma nu också, allt, förutom tomtar och så. De kommer upp lite senare 🙂

  SV: Du får svara när du känner att du orkar och vill det, jag finns ju kvar där liksom 😛 haha
  Du har rätt i att det är lättare att prata med dig via bloggen, men här svarar du oftast bara på kommentaren direkt i det här inlägget, inte i din svarskommentar till mig. Behöver inte alls vara något dåligt, men det skulle vara bra om det fanns någon form av feed, så man slapp leta upp det inlägget som jag kommenterade i nästa gång jag är inne här för att se vad du svarade. Det kanske redan finns, bara att jag inte har noterat det? Hänger du med på hur jag menar? 🙂

  Reply
  • 1 december, 2016 at 20:05
   Permalink

   Kul att det är så olika :).

   Skumt har haft en sån men den verkar ha försvunnit ska leta upp den.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: