Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig Städa

♪♫ Its begin to look alot like christmas ♪♫

img_9013

Igår passade jag på att julpynta här hemma. Det gör jag alltid till första advent tycker det är ganska mysigt att göra så.

img_9014

Det var inte helt givet att jag tänkte julpynta dock. Kände mig inte så peppad när jag vaknade på morgonen utan tänkte, undra om jag skiter i det här i år? Men på något underligt vis fick jag ändå till mig att gå upp och fixa till lite julstämning här hemma.

img_9001

Anledningen till att jag julpyntar till första advent är nog att jag slänger ut julen bara någon dag efter julafton. Jag är inte alls en sån där som vill gå och myspysa med julen i enda fram till tjugondag knut! Skulle aldrig orka ha massa saker framme så länge.

img_9002

Men eftersom jag vill att William ska känna lite julstämning så kan jag sträcka mig till att julpynta första advent. Ovan ser ni förresten den jättefina julkrubban William gjorde i förskoleklass med Jesusbarnet, Josef och Maria. Den kommer fram varje år och jag älskar den verkligen, den är så fin tycker jag.
img_9007

Jag upptäcker varje år att jag blir lika förvånad när jag börjar plocka upp mina julsaker. För jag kommer aldrig ihåg vad jag äger! Nu har jag inte ens speciellt mycket julsaker men varje år tänker jag samma sak, VA äger jag en sån här? När köpte jag den? Fanns den verkligen förra julen?! Denna fina julkula visste jag dock om, eftersom jag köpte den för 25 kronor på ÖB för några veckor sedan. Tyckte det var ett väldans bra fynd!
Den hänger nu och bara ser fin ut i fönstret ut mot gatan, så när folk passerar här kommer de att se denna när de går och fönsterkollar som alla gör på vintern.

img_9011

Sen avslutningsvis så kom William hem med denna fina krubba med glasfigurer för två veckor sedan. Hans pappas farbror ska flytta till Thailand och ville således göra sig av med lite saker. William hade sett denna och tyckte att den skulle hem till oss. Han har sån koll på fina saker William, och har även koll på vad som skulle passa här hemma och självklart skulle den fram. Jättefin tycker jag!

44 Comments

 1. Tycker också att det tar emot lite på något sätt att julpynta. Mycket jobb för något jag liksom måste plocka ner så snart igen. Jag kanske bara är lat, haha.

 2. Så mysigt du har gjort! =) Och jag är med dig i resonemanget, härligt att ta in det tidigare för när julen sen är slut vill man ju ha bort det mesta ;D

 3. Åååå en sådan kyrka hade min farmor när vi var små tills min kusin slängde den i golvet! Så fin är den! ❤️?

 4. ja så tänker ja vart år o att det blri jobbigt att ta in det sen men ja det kommer ut i vartfall inte lika mycket som åren innan fakttiskt men tja tillräckligt D
  nu börjar stormen avta tacko lov

  fin kväll kram

 5. Är likadan när det gäller julpyntet.
  Stakar o stjärnor i fönstren kan dock få sitta lite längre.. de lyser upp 🙂

 6. Jag älskar julen och ”myspyser” gärna runt till någon gång i mitten av januari med alla julgrejer. De är uppe här hemma nu också, allt, förutom tomtar och så. De kommer upp lite senare 🙂

  SV: Du får svara när du känner att du orkar och vill det, jag finns ju kvar där liksom 😛 haha
  Du har rätt i att det är lättare att prata med dig via bloggen, men här svarar du oftast bara på kommentaren direkt i det här inlägget, inte i din svarskommentar till mig. Behöver inte alls vara något dåligt, men det skulle vara bra om det fanns någon form av feed, så man slapp leta upp det inlägget som jag kommenterade i nästa gång jag är inne här för att se vad du svarade. Det kanske redan finns, bara att jag inte har noterat det? Hänger du med på hur jag menar? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.