Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Semesterresor

Livet i husvagnen – Att besöka Katthult.

På lördagen så åkte vi tillsammans med Björns syster Emma och hennes kille till Katthult. Eftersom vi bodde på Emmas svärföräldrars gård och resesträckan dit inte var allt för lång.

 

Jag och William betalade in oss, medan resten stannade utanför. Det var väl spenderade pengar betalade 70 kronor för mig och William. Som den Astrid Lindgren nörd jag är, eller ja egentligen nördig i allt barnrelaterat så var det en dröm. Att få se huset till filmen som jag så många gånger såg som barn, att få se trägubbarna på riktigt, att gå runt på gården.

Det var så häftigt, till och med William var imponerad och han har ändå inte alls gillat Astrid Lindgrenfilmerna och böckerna som jag gjort.

Vi tittade på några lamm också, gick in i hagen en stund och bara tittade runt.

William hoppade upp på styltorna och gick en stund. Riktigt kul att se honom, han hade tydligen gjort sådant tidigare.

Vi gick även in i en bod på gården för att köpa souvenirer därifrån. William köpte en täljkniv (gjord i Mora) och fick sitt namn graverat på kniven.  Jag köpte en mugg och en skål som nu står i mitt ”finskåp”.


Gissa vem som var nöjd med sin kniv? William gillar att tälja och skapa saker i trä, så detta passade honom perfekt.

14 Comments

  1. Mm jag skulle oxå vilja besöka Lönneberga,
    är ju uppvuxen med Astrid Lindgrens sagor 🙂

    Fin kniv, jag förstår William gillar den 🙂

  2. Åh dit skulle jag också vilja åka…Astrid Lingrensnörd här också Förstår att kniven blir en ny favorit!:D

  3. Såå mysigt! Jag och min bästa vän var där för några år sedan när vi var på roadtrip. Så roligt att se, vi var även till Bullerbyn vilket också var värt besöket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa