Dark Mode Off / On
Julkalender

Julkalender 2017 – Lucka 21, Johanna om 8 bra WordPress-plugins till din webbplats.

Jag heter Johanna Knöös och jag är en utbildad systemutvecklare som driver bloggen johannaknoos.se om tech, digitalisering och karriärstänk. Jag jobbar samtidigt som dataingenjör på Boozt.com och som volontär på Pink Programming. Tidigare har jag jobbat med webbutveckling, Google Analytics och SEO.
Om du har en webbplats, har valt att flytta din blogg till en egen hemsida eller går i tankarna att ta steget att lämna din portal brukar du hamna på WordPress. WordPress är ett väldigt bra CMS med oändliga möjligheter. Därför vill jag tipsa om 8 av mina favoritplugins!

Yoast SEO

Alla som driver en blogg eller en webbplats bör jobba med sökmotoroptimering (SEO) för att synas högt upp i sökresultatet. Syns du högt upp på Google resulterar det i att du driver mer trafik till din blogg. Tillägget Yoast SEO är väldigt enkelt att använda och underlättar i ditt SEO-arbete. Du får möjligheten att anpassa varje sida eller inlägg direkt på sidan utan att behöva göra några krångliga inställningar. Yoast berättar för dig vad du behöver åtgärda och vad som är bra. Om din SEO är dålig får du en röd markering, är den okej får du orange och är den bra får du grön.

WP Super Cache

En långsam sida är irriterande för besökaren men även något som Google inte tycker om när de rankar din webbplats eller blogg. För att snabba upp din blogg kan du installera ett cache-tillägg. Med cache kommer vissa delar av sidan att sparas statiskt och då behöver de delarna bara laddas en gång istället för att hela sidan ska laddas om varje gång.

Contact Form 7

Contact Form 7 är ett väldigt populärt tillägg för att hantera kontaktformulär i WordPress. Tillägget ger dig full kontroll över kontaktformuläret och du kan använda datumfält, nummerfält, checkrutor, radioknappar och ladda upp filer.

WP User Avatar

Avatar är en väldigt bra funktion i WordPress. Det ger dig möjlighet att ha en bild på dig själv intill ditt namn när du exempelvis kommenterar i andra bloggar. Du kan använda dig av tjänsten Gravatar men med detta tillägg kan du ladda upp standardavatarer eller enskilda avatarer för alla användare.

Akismet Anti-Spam

Det här tillägget blockerar automatiskt spam på din webbplats eller blogg. Det hjälper dig att hålla koll på alla kommentarer, pingbacks och trackbacks som görs på din blogg. Om Akismet tycker att innehållet är okej släpps det igenom och annars hamnar det i papperskorgen.

Broken Link Checker

Tillägget hjälper dig att leta upp länkar som inte längre fungerar. Det kan vara brutna länkar i blogginlägg, på sidor eller i kommentarer. Brutna länkar är inte bra för användarupplevelsen men med detta tillägg behöver du inte bekymra dig över det. Du får meddelande när någonting är fel och kan snabbt åtgärda problemet.

Simple Social Icons

Med Simple Social Icons kan du enkelt lägga till ikoner med länkar till dina sociala medier. Du bestämmer själv hur de ska se ut och kan välja vilken form, färg och storlek som passar just din design.

Google Analytics for WordPress

Med Google Analytics-tillägget kan du enkelt koppla ihop din blogg eller hemsida med Google Analytics. Du kan även få rapporter direkt i WordPress som gör det enkelt för dig att ha koll på statistiken på bloggen.

 

3 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: