Med flygets lilla vingar.

Det är sommar och juni är här. Det är en tid då de flesta av oss känner värmen på utsida och insida. Flera av oss passar på att bada, och någon annan hänger ute i solen med en bra bok. Flera människor tar flyget genom Ving, t.ex för att resa till Mallorca. Jag kan förstå deras känsla av att få ta en resa så här nu i semestertider. Att släppa städningen, kraven på att tvätta fönstren eller varför inte den stora tvätthögen. Att ge sig av, hoppa på planet och besöka en semesterort där du slipper alla krav, har garanterat sol och tillgång till god mat. Dessutom blir barnen garanterat glada av poolhäng och du kan sätta dig på balkongen på hotellet kvällstid och dricka ett glas rött till tonerna av de nattliga djur som finns i utlandet.

Att resa iväg och uppleva ett nytt land, att skratta tillsammans med nära och kära. Det är så enkelt idag. Förr i tiden var du tvungen att planera dina resor innan och utan, idag kan du titta in på hemsidan, hitta det hotellet du vill besöka köpa en resa och åka inom några dagar. Du får själv bestämma hur resan ska vara och du kan garantera din bränna och även att solen skall ge dig all den D-vitamin vi svenskar behöver, vi lever ändå i ett land som har mer mörker än soltimmar per år. Då är det ju nästintill ett krav att få resa iväg.

Som du vet vid det här laget är jag flygrädd. Min sista utlandsresa gjorde jag år 2000, efter detta har jag inte befunnit mig på flygplatser och således inte heller i ett flygplan. Det är så klart ganska tråkigt för jag vill gärna se mig om i världen, uppleva nya kulturer och prova nya smakupplevelser i form av god mat.

Utöver mat och kultur finns det även massor att lära av att befinna sig i utlandet både gällande människorna där men även för dig själv. En av mina drömmar inför några år är att våga resa, då står ett semesterparadis som Mallorca på listan. Jag vill nämligen prova resa dit många andra rest för att få en bild av det fina människor beskriver för mig. Tänk om vi människor hade vingar som nyckelpigan på min bild ovan, då kanske rädslan för att flyga skulle vara mindre även för mig.

Brukar du resa? Har du varit till Mallorca? Vad tyckte du?

 

 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: