Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig

En blomma för bonuscheck på Plantagen i Falun.

Jag fick femtio kronor i bonuscheck på Plantagen för något månad sedan. Så gick förbi där idag och kikade, fann då denna lilla söta blomma för 120:-, det betydde i sin tur att jag fick betala åttio kronor för den. Då kom krukan också med, den passade perfekt att ha i fönstret här hemma.

Jag tycker om blommor, och gärna då lättskötta sådana. Sedan när de dessutom är rosa så faller en extra förälskelse över blommorna för mig. Det här blev jättefint i fönstret som vetter ut mot vägen här hos mig.

Hur har du det med blommor? Köper du blommor, eller föredrar du att slippa ha blommor i ditt hem, av rädsla för att de ändå kommer att dö? Berätta gärna så jag får vet hur det ser ut hemma hos dig.

54 Comments

  1. Jag föredrar att inte ha så många blommor. ☺ Jag gillar blommor mer och mer, men är inte så bra på att ta hand om dem. Jag föredrar lättskötta blommor.

  2. Hahaha, ja det var ju rätt tid att fråga om det nu när jag har börjat avveckla mitt blombestånd 😀 Jag har älskat att ha många växter i alla fönster under alla år sedan jag flyttade hemifrån (39 år, himmel så lång tid!). Nu har jag bestämt mig för att jag ska vara fri från allt som hindrar mig från att åka bort när jag vill och så länge jag vill. Det innebär att de blommor som nu dör ersätts med konstväxter (väldigt skönt och lättskött) och jag ska inte ha något mer husdjur. Helst vill jag flytta till en lägenhet så att jag slipper alla måsten med hus och trädgård. Men än så länge väger glädjen över med att bo i samma hus som min syster.
    En jättesöt blomma som pryder sin plats hos dig 😀 Det bästa med den är att den gör dig glad.

  3. Men det där är två blommor i en va? Jag gillar också rosa fast gillar den där med små blad mer. Har ingen koll på vad den heter men skulle gärna ha en 🙂 Här hemma är det sambon som tar hand om krukväxter. Väldigt bra. Jag sköter odlingen utomhus av ätbart. När jag bodde ensam brukade allt dö- har även lyckats döda kaktusar 🙂 Fast väldigt trevligt med växter som lever och ser friska ut.

    1. Jo precis tror det är det :). Den är jättefin i alla fall :D. Haha tror det där är vanligt med djur :-p. Haha dödade också kaktusar när jag flyttade hemifrån 😉

  4. Så fin blomma! 🙂 Jag har många fuskblommor hemma hos mig, men har så sakterliga börjat byta ut dom mot levande gröna växter. Har dock tre stycken orkidéer som jag vårdar ömt. Den ena av dom har jag haft i snart åtta år, de två andra köpte jag för snart ett år sedan 🙂

    1. Visst är den fin :D. Fuskblommor funkar det med :D. Har full förståelse att man väljer det :D. Åh orkidéer är min favorit ;). De överlever alltid hos mig :D. Bra med åtta år 😀

  5. Har några, vi får se om dom går att rädda efter npgra dagar på landet (note to self: ta bort blommorna från fönstret om du ska åka bort)

  6. Jag älskar blommor! Jag har mängder av orkidéer som jag har haft i flera år. Några av dem har satt nya skott som har blivit nya plantor. Så kul! Mina blommor går i rosa och vitt.

  7. Åh, så söt. Jag älskar att ha blommor runtomkring mig. Just nu bor jag en sväng hos mamma och pappa, så här har mamma blommor överallt. När jag bodde med min fd hade vi ofta diskussioner då jag gärna hade blommor överallt, medan han tyckte att det såg stökigt ut och helst ville slänga växterna om de hade så mycket som ett visset blad som jag inte hunnit plocka bort 😉

    1. Visst är den söt :). Haha karlar ;). Låter liksom så typiskt precis som med mycket sånt där. Min bror är lika han är mer så där ”våga, vägra, växter” haha,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.