Rensar, städar och tänker på hållbarheten.

Något sker med mig när jag är ledig. Jag får äntligen tiden och orken för att städa och rensa. Igår satte jag igång och fixade med kylskåpet. Jag ställde in brickor där och ställe mjölken på. Satte en snurrbricka för pålägg och annat, så man lätt kan snurra på den när man vill ha något specifikt. Det är en sådan befriande känsla att göra rent, städa och bara rensa bort sådant man inte använder.

Eftersom jag rensade så mycket kände jag för att leta efter någon form av förvaring på ÖB och Rusta, men på vägen dit ligger MAXI så jag och William gick in där för att fika tillsammans. Det var jättemysigt att bara sitta där tillsammans en stund. Någon fin förvaring hittade jag dock inte, men ska åka upp på Ta till vara och PMU i eftermiddag. Ska lämna över lite saker dit och tänkte även se om det finns någon form av förvaring att köpa därifrån.

I söndags var Björn i Skäve igen, då handlade han mjölk åt mig från Visthusboden, jag älskar verkligen den mjölken. Den kommer direkt från korna men blir pastöriserad på deras egna mejeri. Men mjölken smakar precis som riktig mjölk, med gräddklumpar i och alldeles ljuvligt gott. 18 kronor kostar det, ett väldigt litet pris för något som smakar precis som det ska. Sen blir jag extra glad att den säljs i glasflaska, önskar fler saker såldes i glasflaskor. Tänk er juice, mejeriprodukter och annat i glasförpackningar istället. Som man lämnar in och som sedan diskas ur och man får använda om igen. Alla pengar man skulle spara, alla minskade sopberg. Hur kunde världen vara så korkad att den lämnade hållbart material till papper och plast?

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

64 thoughts on “Rensar, städar och tänker på hållbarheten.

 1. Det är riktigt härligt att få ordning på saker och ting i hemmet 🙂 Jag fick äntligen ordning i mitt förråd idag och det känns så skönt.

 2. Jag älskar också känslan av att rensa och göra i ordning. Det är någonting rogivande med att veta att allt är i ordning runt omkring 🙂

 3. Jajjamen, den möjlken vill jag prova. De har mycket gott i “skäve” kanske dags för ett besök. Åkte vägen över Torssång idag på väg till Rommetravet och tävlingarna. Alltid lika fint. Borde nog städa mitt kylskåp med 😉 tack för tipset !!

  1. Ja gör det :). Den är väldigt god och man känner sig väldigt glad efteråt då den är ekologiskt, och dessutom bidrar till en bättre miljö i sin glasflaska :).
   Så himla roligt att du bor i närheten :D. Blir alltid lite extra roligt när människor vet vad mans skriver om för ställen. Håller med dig också om att det finns mycket gott där :).
   Kul att du var i Romme och Torsång det är riktigt fint där 🙂

 4. Vad fint du gjort det! Jag håller också med, glasbehållare istället för plastaskit och en massa kartong. Lagar helst mat från grunden men när tiden inte finns och man har bråttom så kan en burk gulaschsoppa vara gott, och jag har sett att dessa konserver nu finns i glasburk! Hur bra!?
  /Lisa, majamyra.se

  1. Så viktigt eller hur :D. Så underbart eller hur med glasburkar istället för konserver, blir glad varje gång man ser att dessa kommer. Något som däremot gjorde mig lite besviken var att COOP som haft godaste Ketchupen ekologisk i glasflaska nu tycken gått över till plast :(. Förstår inte varför 🙁

 5. Det har retat mig till vansinne att dom bytte ut glasflaskorna mot stora plastflaskor till olika sorters dryck. Nu kommer verkligheten ikapp. Snart kommer vi att få tillbaka plastflaskorna hoppas jag!!!

  1. Eller hur! Kan inte annat än hålla med dig, hur tänkte dem där? Jag minns inte tiden med glasflaskor de var förbi innan jag föddes, MEN jag tillhör dem som anser att detta måste tillbaka. Dessutom innehåller plast massor med gifter, det är skrämmande att tänka på. Barn som växer upp med plastpartiklar i magen från det de ligger i magen :(.
   Jag antar att du menar glasflaskor? 🙂

 6. Ahhh, det där när det får UPPSTÅ EN LUST att göra saker – nyttiga saker t o m 😉 Men att lusten får komma först, inte “måstet”. Det är så skönt. Och man kan förvånas över vad man både hinner med och lyckas hitta på för bra lösningar … 🙂

 7. Man måste verkligen passa på att ta tillvara på sådana situationer när man får lust att städa undan 🙂 Bra blev det också! Härligt! Dags för garderoberna nu också 😉

  1. Åh ja, det är så fina stunder, jag riktigt ser till att ta dessa stunder väl :D. Det gjorde jag igår med :-p. Har en kasse med saker jag ska försöka sälja, och lämnade in en del på loppis idag 😀

 8. Det var verkligen billigt för den mjölken! Så perfekt med närproducerat och visst är det smart med glasflaskor. Förmodligen är det väl billigare med papp och plast men knappast för naturen. Just plasten är verkligen en stor miljöbov så där kan vi tänka till. Därför gillar jag att butikerna tar betalt för plastkassarna numera för hur lätt är det inte att återanvända en gammal om igen?

  1. Visst är det billigt :). Tycker mycket om att handla där och faktiskt få glasflaskorna :). Ja absolut är nog så :(. Vi har ju bara en jord och henne måste vi vara rädd om, jag hoppas så att det ska börja med glasflaskor igen. Tänker bara på det med backar med glasflaskor man kunde köpa förut istället för dessa pantplastflaskor som inte alls är bra.

   Ja det där håller jag fullt med om :D. Jag har sedan 3 år tillbaka alltid med mig tygpåsar, det är så smidigt och enkelt. Dessutom köpte jag fruktpåsar i tyg på ICA Maxi för några dagar sedan, hur bra som helst för nu slipper jag dra med mig plast hem :D.

 9. Nog första gången jag har sett någon använda en snurrskriva i ett kylskåp. Men jag håller med dig om att Visthusboden är grym! Samtidigt så vill de ju profilera Skäve som Dalarnas svar på Provence.

  1. Ja ibland hittar man lite smarta lösningar :D. Haha.
   Vist är det en bra butik, förstår att du speciellt känner så som kommer från trakterna :D. Håller fullt med dig på alla sätt och vis 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: