Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

Kräftor, pajer och kvällsmys.

Vår söndag fick det bli kräftskiva på. Vi brukar ju alltid gå tipspromenad i Kniva, men just denna söndag kom vi iväg lite sent så vi missade den sista för i år. Tur att det blir Tiskpromenader snart, jag gillar den formen av motion när man får tänka samtidigt som man rör sig.

Det bjöds på diverse tilltugg, så som olika pajer, räkor och kräftor. Så det fanns något för alla smaker och magar. Tycker det är mysigt att åka iväg så där på kvällarna och göra saker tillsammans.

Jag tog lite foton, då jag gillar att få leka med systemkameran och det blir lite mindre och mindre av det nu när jag börjar jobba igen. Tyvärr, men jag har helt enkelt sällan lika mycket tid att använda min bästa ägodel när jobbet slår upp portarna.

Björns syster Emma och således Williams faster hade bakat en jättegod körsbärspaj. Den var lite sur och söt i ett något jag gillade i massor. Jag älskar körsbär, körsbärsvin, körsbärssaft och ja uppenbarligen även körsbärspaj.

Related Tags:

36 Comments

  1. Jag har faktiskt inte ätit kräftor i år, väldigt tråkigt.. ni verkade ha HAFT det super mysigt. Synd ni inte hann med tips promenaden men det kommer säkert fler tåg!? Körsbärspaj var något nytt, älskar också körsbär så kan tänka mig att den var sur, låter precis som min smak av paj!?

  2. Vi hade en mini kräftis i lördags, så himla gott!! Jag känner igen mig med det att hinna ta foto med den riktiga kameran när man har ont om tid :/
    Kram

  3. MEN LÄGG AAAAAAAV!!!!

    En av de saker jag saknar mest är kräftor och räkor!!!
    Man kan ju tro att här finns kräftor i mängder (kräftorna är ju ofta från Turkiet) men sanningen är att Turkar äter inte kräftor (med få undantag). Så det är väldigt svårt att få tag i ?

    Får njuta av allas fina bilder istället ?
    Kram kram

  4. Åh vad gott det ser ut, vattnas riktigt i munnen av att se på bilderna. Har aldrig själv varit med om kräftskiva.

  5. Körsbär är verkligen så himla gott. Vi fick hur mycket som helst på vårt träd i år, så jag har en del kvar i frysen. Får nog testa att göra paj på ett gäng av dem 🙂

Lämna ett svar till saramadeleine Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa