Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

En oanad talang jag har…

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om

Vad har jag för talanger kan man ju undra, men en av mina största talanger eller gåvor? Beror lite på hur man ser på det är att jag har en stor dos av fantasi. Det här medför att jag alltid har en berättelse att plocka upp där jag befinner mig. När William var liten gick vi ofta runt i trollskogar, eller var i närheten av din instängda draken i huset. När jag har tråkigt hittar jag på berättelser i huvudet som jag olyckligtvis aldrig skriver ner. Jag tror absolut att jag skulle kunna skriva en barnbok, eller ungdomsbok med all den fantasi som finns där i huvudet på mig. Men jag begränsar mig själv eftersom jag är alldeles för osäker på mig själv ännu för att ha modet att våga.

Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
Mirre
Kamillas Kamera
Ariella
Sabina
Elavie
Lchftrollet
BP-computerart
Caroline
Corky Style
A room of my own

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

57 Comments

  1. Va roligt att du kan hitta på barnberättelser.
    Jag har lite olika talanger men orkar inte skriva ner de .
    Hehe men kul utmaning 🙂

  2. Så underbart att ha en sådan fantasi! Jag är också lyckligt lottad att ha de & måste säga att de gör vardagen lite roligare. Jag hade ju förresten gärna köpt & läst en barnbok du skrivit ??

  3. Jo jo 😀 ännu en sak vi har gemensamt 🙂 När C var liten och vi åkte längre sträckor med bil så berättade jag sagor som räckte typ 1 1/2 timme 😀
    Min far var lite lika samma <3 Han berättade om nyfikna stenar om klev upp på en annan sten för att kunna se bättre när jag var liten och med Elin så var han i skogen och de träffade på både det ena å det andra 😉
    Fantasi är en bra egenskap och gott sällskap.

  4. Tycker att du ska försöka att få ner alla historier på papper. Säkert en hel del människor som skulle uppskatta att läsa om trollskogar och drakar 🙂

  5. Impad av människor som kommer på saker ”as you go” haha! Grymt! Jag har ingen dold/oanad talang för alla vet att jag virkar men när jag berättar det för folk som inte känner mig så tror dom mig aldrig, hehe.

  6. Så roligt att du har så mycket fantasi så du skulle kunna skriva en barnbok. Jag tror helt klart på att du skulle klara av att skriva en bok. William tyckte säkert att det var väldigt roligt att få höra dina historier som du hittade på.

  7. Härligt att du har så stor fantasi! Ofta försvinner den som vuxen, som hos mig haha, så det är verkligen en bra egenskap att ha ?

  8. Åh fantasin är den mest fantastiska talangen av de alla <3
    Det underbara är ju också att vi alla föds med den och kan hitta den igen med lite träning även om vi tappar bort den på vägen mot vuxenvärlden (som ju tyvärr så många ”tvingas” göra).
    Visst är det kul att ha dem nedskrivna men känslan det ger en just då är kanske inte densamma som man får nästa gång man läser. Även om andra då förstås säkert skulle få njuta av det 😉 Blir det tvång att skriva kanske den inte sprudlar så…

  9. Fantasi är en bra och nyttig gåva eller talang när man arbetar som lärare. Sedan tror jag att livet blir lite lättare om man har fanasin och barnasinnet kvar som vuxen.

  10. Åh det första jag tänkte på när jag läste var ”med en sån fantasi borde du skriva en bok” som Astrid som kom på Pippi ju!
    Du kanske bär på en sagoskatt som du måste dela med dig av 🙂
    Astrids sagor blir ju aldrig tråkiga, men man kan aldrig ha för mkt sagor att läsa!

    Jag hade jätte bra fantasi som barn, men den har blivit sämre med åren. Kanske för man inte ”matar” fantasin längre så den sakta dör på något sätt.

    Ha en fin dag,
    kram kram

  11. Jag skulle vara första köparen!! Skriv ner dina historier! Stödord eller ja, punkter osv. Och när dy funnit tid så renskriv.. 🙂

  12. Åh vad jag känner igen mig! Du kanske skulle utmana dig själv till att börja skriva? Du behöver ju inte visa det för någon om du inte känner dig redo för det!

  13. Jag har också en livlig fantasi, har en idé på en bok, men måste bara orka, med värken..den psykiska biten och heltidsjobb så orkar jag inte får ner infon jag har i skallen. Jag tycker du ska prova, allt som kan hända är att du får ett nej, värre än så blir det ju inte.

  14. Man kan ju alltid börja med att skriva för sej själv… till en modigare dag… Kram!! (ligger lite efter men drar ut på den lite…)

  15. Vilken tillgång med en sådan fantasi! När tiden är mogen ska du absolut skriva ner dina berättelser och vem vet…

  16. Jag tycker absolut att du ska skriva ner dina berättelser. Även om du inte känner just nu att du vill publicera något så är det ju roligt att ha kvar för egen del.

  17. De är perfekt med livli fantasi det kan man komma långt med o stå ut med många saker i fall man har

    nu är jag glad när lanken funkar igen tack för tålamod <3

    hoppas din dag varit bra kramar vännen

  18. Jag har också mycket fantasi och har nog alltid haft det, det är nog där mitt intresse för att skriva har kommit 🙂

  19. Men å vilken härlig talang, drygar jag så svårt för att hitta på så, önskar jag hade det mer så vi kunde forma egna sagor på kvällarna barnen och jag. Brukar ligga ich sjunga för dem istället, ingen siper bra sångerska men barnen kommer till ro ?♥️

  20. Är inte just fantasin en av de mest fantastiska gåvor vi har, eller många av oss i alla fall. Där kan vi snacka om att berika livet med det lilla extra. Klart du ska skriva en bok, gör det för din egna skull i första hand….tänk inte att den ska bli publicerad. Det kan lätta på prestationsångesten kanske :).

  21. Men vilken härlig talang! Hoppas du får möjlighet att utveckla det en dag. Jag var också sån förut, vill gärna hitta tillbaka till det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa