En vårfågel du nyligen skådat.

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det är nu jag skulle tagit en nytagen bild på alla tranor jag sett, eller kanadagäss eller varför inte alla skrikande fiskmåsar. Men istället får du hålla tillgodo med en bild från Östersund 2016 när jag var där på husvagnssemester.

Hur som helst, på påskafton såg jag massor med tranor. Några gjorde lite trandans, väldigt häftiga att titta på dessa tranor. Sen har vi kanadagässen som är rätt okej att se för det är ett vårtecken men som bajsar typ överallt, tycker faktiskt såna där majskrokar som folk ger till sina bebisar ser ut precis som bajset dessa fåglar lämnar efter sig.

Sedan har vi fiskmåsarna. De där fåglarna jag känner en innerlig skräck över. De är överallt, attackerar och skriker. Dessutom har de inte vätt nog att lämna människor ifred. Men visst, första flocken fiskmåsar brukar ändå signalera att våren är här.

Har du sett några vårfåglar?

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Paula
Elisa
Ivars bilder
Karolina
Fröken Rödlök
Jenzel
Itismadeby
Kraka
Mirre
Trollet
Hannafialotta
BP-computerart
Klimakteriehäxan
Znoggesk

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

69 thoughts on “En vårfågel du nyligen skådat.

 1. Hahaha 😀 Underbart att du också ser att de där majskrokarna som man ger till barn ser ut som sånt bajs!! Det har jag sagt flera gånger 😀 Tranor är också vår för mig! Något speciellt med dem och deras “stolthet” som jag gillar väldigt mycket!
  Sara recently posted..Välkommen måndag!

 2. Jag har sett massa svanar, en trana och lite andra fåglar.
  På väg till jobbet här i helgen så såg jag en stor rovfågel sitta på vägen vid ett dött djur, det var bland det häftigaste jag har upplevt (handlar dock inte om vårfåglar haha!)
  Kram

 3. Håller med dig där om att det är rätt så häftigt att se tranor. Ja usch fiskmåsar är de värsta fåglarna som finns iaf nu när de har fått sina ungar varit nära flera gånger här i Borås att bli attackerad av måsarna.

  hoppas din påsk var bra
  Sofia recently posted..Gjorde ett impulsval

 4. Svanar som “tutar” förbi oss… ja deras läte är ju liksom tutande, gäss och tranor, än så länge inte nån mås.
  Gäss är ju en riktig skitfågel… de brukar samlas vid badplatsen om hösten innan avfärd och det ser rent ut sagt äckligt ut.

 5. Vid den här tiden på året så lämnar flyttfåglarna oss, men jag har inte sett nån dra norröver i år. Fast det har dom såklart gjort, det är nog bara jag som varit oobservant 🙂
  Ama de casa recently posted..Påskdagen

 6. Ihhhh fiskmåsar är ju så läbbiga…
  Duvor är nästan samma nivå. I alla fall när de kommer i flock!!
  Minns en gång inne i city så hade min son som då var 1 år en smörgås i handen och han blev typ attakerad av kanske 100 duvor… de ville så klart bara åt hans macka men jag fick panik.

  Kram kram
  Jenny recently posted..Helgens bravader

 7. Tranor var speciellt när jag var barn. Då hade man något som kallades för Trandagen då man skulle hänga upp strumpor så kom tranan och lämnade godis. Det var tror jag runt 25 mars. Nu var det länge sedan jag såg en trana men när jag var barn var det viktigt så man visste att de skulle stanna och lämna godis.
  Kamilla recently posted..Påsken 2019 har levererat….

 8. Spännande med trandans hehe! De enda jag vet säkert (kan noll om fåglar) är att jag sett fiskmåsar men de diggar jag inte alls.

 9. Majskrokarna ser verkligen ut som kanadagäss bajs. Jag har aldrig tänkt på det innan man nu kan jag bara se de 🙈 dessa fiskmåsar är verkligen läskiga. Såg att dom sitter på taket bredvid vårat hus. Dom är jag också rädd för.
  Jennysvardag recently posted..Sluta med napp? Sticka

 10. Kul tema för dagen! Jag gillar inte canadagässen, de smutsnar ner, skränar och är alldeles för många. När vi var uppe på en klippa i Smögen såg jag en väldigt vacker duva. Duvor gillar jag. 🙂
  Hannas krypin recently posted..För axlar och armar

 11. Ja, här har det kryllat av vårfåglar! Min sambo är fågelskådare så jag har, vare sig jag velat eller inte, blivit helt hjärntvättad när det kommer till fåglar! Kul dock ☺️

 12. Vi har tranor på vårt fält varje år, men vi har aldrig sett dem dansa tyvärr. Det brukar vara 2 varje år som går här utanför. Jag kallar dem Herr och Fru Trana, får se om de dyker upp i år ❤
  Har sett tranor på väg in till stan, men dessa två har vi ännu inte sett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: