En lycklig hund på promenad.

Skjutsade ut Björn till Kniva nu på kvällen då han varit på after work. Väl där beslutade vi oss för att ta en promenad i Kniva igen. Det är tredje denna vecka, denna gång gick vi ner till båthamnen och sedan till klacken. Det är så spännande att se hur annorlunda Nikki beter sig i stan mot landet och skogen. Hon är så himla lycklig när hon går där i tystnaden och bara är. Helt trygg, inte rädd för någonting utan bara springer runt med viftande svans och skäller inte eller något. Hon riktigt njuter!

Jag antar att det är samma känsla för henne där som när hon får vara i mammas och hennes mans sommarstuga i Näset. Det är tyst och ingen som stör, bara lugn och ro. Jag tror hundar som Nikki som inte hade det så bra innan de fick rätt hem mår bäst på landet. Nikkis förra ägare innan hon kom till min mamma och hennes man var inte speciellt snälla mot henne, och det gör att hon är orolig och skäller när det kommer andra hundar. Hon skäller inte åt något annat förutom just hundar, och om någon kommer in hos mig men annars helt lugn.

Men hur som helst, där i skogen och sedan vid hamnen var hon hur lycklig som helst. Hon gick även och sökte efter bävrar. Såg tydligt att hon spårade eftersom hon gick fram till ett nyfällt träd och riktigt sniffade länge för att undersöka vad det var för något. Det var även ett gäng med rådjur vi stötte på men dessa brydde hon sig inte nämnvärt över. Utan hon hoppade istället glatt över stenar och stockar, viftade på svansen och sprang runt och gjorde glädje hopp. Idag blev hon dessutom jättelycklig när hon träffade Björn så det var också jättekul.

Näst sista natten med Nikki nu. Imorgon kommer min systers hund Sotis hit också. Så då blir vi dubbelt hundvakt i ett dygn, sedan på lördag kommer mamma och hennes man hit och hämtar Nikki och på söndag ska jag lämna Sotis till min bror eftersom jag börjar jobba på måndag. Då har vi haft hund hos oss i nästan en vecka, kommer verkligen sakna detta. Det är något speciellt med att ha hund hemma.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

8 thoughts on “En lycklig hund på promenad.

 1. Det verkar så fridfullt och så lugn stämning. Det är som att man inte vill störa er ro ❤ så fridfullt.
  Tänk så många djur som mår dåligt. Här i Storfors var det en som på någotvis band fast en plastpåse runt en hund och stoppade den i en soptunna. Hon blev friad från tingsrätten, men dömd i hovrätten till böter, men det borde vara fängelse i något år kan jag tycka. Man gör inte så helt enkelt. Hoppas den hunden får det bra nu ❤

 2. Jag förstår att Nikki mår som bäst i skogen och där det är lugnt. Skönt att hon fått komma till din mamma där hon får kärlek och mår bra. Det är på tok för många djur som inte har det bra hos sina ägare
  Kamilla recently posted..Lyckoträna dig själv!

 3. Vad härligt att läsa att Nikki verkligen trivs ute på landet och i skogen. Där känner hon sig trygg låter det som. Jag har en granne vars hund skäller och gör utfall. Som tur är staket emellan. Tror annars att både jag och barnen blivit bitna för länge sedan annars. 🙁
  Hannas krypin recently posted..Blommor där du står

  1. Ja det är helt ljuvligt för henne :). Nikki skulle aldrig bitas hon skäller och springer åt motsatt håll dock, jätterädd för andra hundar, samt människor. Men hon har grovt skall :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: