En lång härliga morgonpromenad.

Nu när jag har semester kan jag äntligen ta mig långa promenader utan att ha annat att passa. När jag jobbar så blir det liksom genast färre timmar på dygnet. Då kommer jag hem från jobbet, ska fixa mat och hinna umgås med William och sedan jobba. Det blir då att just sådant som jag egentligen behöver för mitt välmående minskas och där bland hamnar promenader.

Min promenad idag var närmare två timmar lång, jag gick upp mot Högbo och sedan vidare till hoppbackarna för att sedan gå i elljusspåren och vidare ner till Åsbo. Det regnade lite när jag gick men under promenadens tid hann det bli strålande sol och det gjorde så klart miljön helt ljuvlig. Jag såg harar, och sedan får som betade på en äng, vid en hage stod det sedan hästar. Jag mötte andra promenadister och även cyklister, och man hälsar glatt för alla vet någonstans att man är där av samma orsak att få motion och välbefinnande. Väl hemma hade jag gått 9144 steg och sammanlagt 7,1 kilometer på min promenad. Jag hann lyssna på både sommar i P1 och fågelsång.

I skrivande stund har jag precis klivit ur duschen, sitter här och känner att kroppen mår så där bra den gör efter att ha fått motionera ordentligt. Nu ska jag fixa mig för denna lördag. Hoppas just du får en fin dag!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “En lång härliga morgonpromenad.

 • 29 juni, 2019 at 11:35
  Permalink

  Så härligt! Promenader gör ju så mycket för både kropp och själ tycker jag 🙂

  Reply
  • 29 juni, 2019 at 13:20
   Permalink

   Ja visst är det så :). Kroppen får ju tillbaka sin energi och hjärnan får slippa lite intryck 🙂

   Reply
 • 29 juni, 2019 at 12:40
  Permalink

  Oh shit vilken lång promenad.. Två timmar är ju hur nice och bra som helst =) Jag borde bli bättre på att komma ut.

  Reply
  • 29 juni, 2019 at 13:19
   Permalink

   Ja och så skönt :). Kändes fortfarande som kroppen är glad över den promenaden 🙂

   Reply
  • 29 juni, 2019 at 13:53
   Permalink

   Ja det var verkligen det :). Känns fortfarande som att kroppen känner sig glad 😀

   Reply
 • 29 juni, 2019 at 15:11
  Permalink

  Åh gud vad härligt med en sån långpromenad, det är guld när det är så fint väder! 😀 <3

  Reply
 • 29 juni, 2019 at 18:39
  Permalink

  Sådana promenader är nödvändiga och låter hur mysigt som helst! Nu när vi precis har flyttat är jag nyfiken på att ta sådana rundor som jag gör när jag är i Stockholm med Ginzo, dock inte lika enkelt med stor bilväg och ingen trottoar ?
  Hoppas på att hitta bra promenadstråk iallafall. För fint är det iallafall ?

  Reply
  • 30 juni, 2019 at 09:44
   Permalink

   Åh ja visst är det så, kroppen får sig verkligen en boost 🙂

   Reply
 • 29 juni, 2019 at 22:11
  Permalink

  Vad underbart att komma ut på en riktig långpromenad.
  Känslan efteråt är verkligen så härlig och man får sådan energi, grymt jobbat!

  Reply
  • 30 juni, 2019 at 09:41
   Permalink

   Ja visst är det så <3. Det är något speciellt med att komma ut och sen efteråt känner men upprymdheten :D. Tack 🙂

   Reply
 • 29 juni, 2019 at 22:45
  Permalink

  gillar verkligen oxå o gå o kan inte göra det längre. dumma rygg o benen suck
  men att gå runt o bara gå det är så härligt o bra för själen . ja ibland undrar man varför inte dygnet har mera timmar

  hoppas u har en fin helg kramar
  Ullie recently posted..Maten på stan

  Reply
  • 30 juni, 2019 at 09:41
   Permalink

   Förstår <3, det är ju inte lätt när man har sådan smärta som du har 🙁

   Reply
 • 29 juni, 2019 at 23:43
  Permalink

  Åh det lät härligt! Vilken perfekt start på dagen! Jag vill komma in i mina dagliga promenader igen…har visst tappat det! Det gör ju såå gott för kropp och själ?
  Sara recently posted..Vecka 24 (23+5)

  Reply
  • 30 juni, 2019 at 09:53
   Permalink

   Ja så skönt, var precis vad kroppen behövde :). Åh jag förstår, men det är okej att man hamnar i den svackan speciellt när man som du väntar på ett litet underverk <3. Det kommer tillbaka sen ska du se när liten är född 🙂

   Reply
  • 30 juni, 2019 at 09:40
   Permalink

   Skönt om inte annat, vet att kroppen mår bättre av det och ja även det mentala :). Hoppas du kom ut idag 🙂

   Reply
 • 30 juni, 2019 at 11:21
  Permalink

  Ja förstår att du tycker de d skönt med semester o inga tider direkt behövs o passa? njut på

  Reply
  • 30 juni, 2019 at 11:54
   Permalink

   Ja det är njutningsfullt :D. Batterierna får laddas rejält 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: