Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hälsa & motion

En lång härliga morgonpromenad.

Nu när jag har semester kan jag äntligen ta mig långa promenader utan att ha annat att passa. När jag jobbar så blir det liksom genast färre timmar på dygnet. Då kommer jag hem från jobbet, ska fixa mat och hinna umgås med William och sedan jobba. Det blir då att just sådant som jag egentligen behöver för mitt välmående minskas och där bland hamnar promenader.

Min promenad idag var närmare två timmar lång, jag gick upp mot Högbo och sedan vidare till hoppbackarna för att sedan gå i elljusspåren och vidare ner till Åsbo. Det regnade lite när jag gick men under promenadens tid hann det bli strålande sol och det gjorde så klart miljön helt ljuvlig. Jag såg harar, och sedan får som betade på en äng, vid en hage stod det sedan hästar. Jag mötte andra promenadister och även cyklister, och man hälsar glatt för alla vet någonstans att man är där av samma orsak att få motion och välbefinnande. Väl hemma hade jag gått 9144 steg och sammanlagt 7,1 kilometer på min promenad. Jag hann lyssna på både sommar i P1 och fågelsång.

I skrivande stund har jag precis klivit ur duschen, sitter här och känner att kroppen mår så där bra den gör efter att ha fått motionera ordentligt. Nu ska jag fixa mig för denna lördag. Hoppas just du får en fin dag!

28 Comments

 1. Sådana promenader är nödvändiga och låter hur mysigt som helst! Nu när vi precis har flyttat är jag nyfiken på att ta sådana rundor som jag gör när jag är i Stockholm med Ginzo, dock inte lika enkelt med stor bilväg och ingen trottoar ?
  Hoppas på att hitta bra promenadstråk iallafall. För fint är det iallafall ?

 2. Vad underbart att komma ut på en riktig långpromenad.
  Känslan efteråt är verkligen så härlig och man får sådan energi, grymt jobbat!

 3. gillar verkligen oxå o gå o kan inte göra det längre. dumma rygg o benen suck
  men att gå runt o bara gå det är så härligt o bra för själen . ja ibland undrar man varför inte dygnet har mera timmar

  hoppas u har en fin helg kramar

 4. Åh det lät härligt! Vilken perfekt start på dagen! Jag vill komma in i mina dagliga promenader igen…har visst tappat det! Det gör ju såå gott för kropp och själ?

  1. Ja så skönt, var precis vad kroppen behövde :). Åh jag förstår, men det är okej att man hamnar i den svackan speciellt när man som du väntar på ett litet underverk <3. Det kommer tillbaka sen ska du se när liten är född 🙂

 5. Vad duktig du är som kommer ut på promenader! Jag har blivit så galet lat! Nu gav du mig lite motivation!! Tack för det!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: