Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 27 (igen): Sommar.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är en riktig sommarfrukost för dig?
 2. Vad är något du gör på sommaren men aldrig annars?
 3. Är du en fisk bland vågor eller håller dig på land?
 4. Har du någon gång varit turist i din egen stad?
 5. Vilken fråga ställer du dig varje dag?
 6. Vad ser du fram emot mest med den här sommaren?

Vad är en riktig sommarfrukost för dig?
Just nu äter jag havregrynsgröt med äpplen stekta tillsammans med kanel till frukost. Till det har jag blåbär och mjölk. Grejen är den att jag som går på behandling av mina ätstörningar precis börjar experimentera med något annat än fil och en knäckemacka med ost.

Vad är något du gör på sommaren men aldrig annars?
Jag är ledig, skulle säga att det innebär att mitt mående är så sjukt mycket bättre eftersom jag uppenbart mår sämre av stressade rutiner. När jag är ledig så tar jag dagen som den kommer och varvar ner.

Är du en fisk bland vågor eller håller dig på land?
Jag håller mig helst på land, om det inte skulle vara rejält varmt då.

Har du någon gång varit turist i din egen stad?
Jo men det har jag, dels Orsa som är min hemort men även nu här i Falun. Tycker alltid det finns någon vrå jag inte besökt.

Vad ser du fram emot mest med den här sommaren?
Att få vila, promenera och jag hoppas på att värmen kommer snart så man även får sol och värme.

36 Comments

 1. Att ta dagen som den kommer är så skönt, det gör jag varje gång som jag är ledig. Din frukost lär väldigt god, det kanske jag ska testa 🙂

 2. För att inte varit speciellt förkyld under vintern har jag nu åkt på e sommarförkylning, tänker typ skylla på vädret för vi har ju typ höstväder med minusgrader om natten. Galet.
  Jag tror i och för sig att rutiner KAN vara bra, men icke då det framkallar stress.
  Jag hoppas att J ska kunna ta semester, han behöver vila… nån gång omkring vecka 30 kan det hända att han blir ledig.

 3. åhh blåbär och mjölk det brukade jag äta mycket på sommaren som barn minns jag, vet inte när jag åt det senast . kanske får ta och äta det igen nu <3

 4. Min dotter bor ju i Falun och jag har mycket kvar där att upptäcka! Besöker henne alltför sällan då varken hon eller jag är bilburen. Men igår besökte jag Carl Larsson-gården i Sundborn för första gången, verkligen värt ett besök! Trevlig stressfri sommar önskar jag dig

  1. Så din dotter bor här :). Det hade jag missat :). Förstår att det blir sällan utan bil, så är det ju och bussförbindelserna här i Dalarna är ju inte direkt de allra bästa. Tåg är också krångligt tyvärr :/.
   Åh Carl Larsson-gården har jag aldrig besökt, trots att jag velat. Ska försöka ta mig dit i sommar :D.

 5. Kul att läsa dina svar, jag är också hellre på land än i vattnet. Vad skönt att vila och promenera under din ledighet, jag hoppas du får härliga lediga dagar! 🙂

 6. Att ta dagen som den kommer är det bästa! Det är något jag också brukar anamma då det där med stressade rutiner inte är något för mig heller. Jag behöver mycket tid att bara vara och varva ner. 🙂

 7. Det verkar bara vara du och jag som upptäckt att det faktiskt var 6 frågor och inte bara fem idag. Elisa har rättat det nu, men himla kul att läsa att vi allihopa missade att det var fel veckonummer förra veckan, och idag är det som sagt bara du och jag som ”svarade” tidigt på frågorna.

  Åsså håller vi oss på land båda två samt att vi lekt turister på hemmaplan. Håller helt med dig, man upptäcker alltid något nytt när man har ”hemester”:-)

  PS. Dina nya frukostrutiner låter så otroligt – ja, goda kan man väl säga. Stekta äpplen med kanel – MUMS:-) DS.

  1. Haha :D, jaså missade vissa den sista som hon råkade göra fel? Hade dock missat att det blev en extra :D. Haha, annars brukar jag ändå vara rätt observant 🙂

 8. Jag hoppa du får en väldigt bra sommar med en massa vila, sol och bara vara. Den där frukosten låter väldigt god!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: