Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Andra i trafiken anser jag vara…

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Överlag tycker jag nog folk sköter sig bra i trafiken. Precis som jag gör misstag gör andra det. Men är det några jag riktigt tycker är obehagliga i trafiken så är det cyklister. Det är som att vissa inte förstår att även de är dödliga. Förra veckan när jag i vanlig ordning gick som promenadist ner mot stan kommer en man susande ner för backen och trampar dessutom, jag gick på gångbanan och han kom på cykelbanan. Inget fel med det, förutom att jag tänkte oj där går det fort, och så hör jag honom ropa ”KOM igen nu då” och det kommer ett barn, 4-5 år vinglade ner för backen med cykeln. Hen åkte in på gångbanan och ut i cykelvägen, då farten på den lilla cykeln gick fort. Problemet med denna gata är att det är utfarter för bilar hela vägen ner. Även om man är medveten om detta, och det är cykelpassage så kan vad som helst hända, MAN kan inte förlita sig på andra. Jag fick ont i magen av det jag såg.

Som mamma när sonen var liten var jag alltid så noga med att ”vi stannar”, vi skulle titta åt båda hållen och sa ramsan ”Ingen bil, ingen bil, ingen krokodil – fil” och gick sedan över vägen tillsammans. Vi gick inne på gångbanan och höll koll på bilar och cyklister. Jag har alltid haft tanken om att ”man kan inte lita på någon”.

Men som sagt, de flesta sköter sig och gör något misstag då och då, det är mänskligt att fela, men nog får man hjärtat i halsgropen då och då.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre

31 Comments

 1. Nu har jag ju bara haft körkort några dagar men jag håller med om cyklister, har redan varit nära många gånger med cyklister som bara kastar sig ut och ungar som cyklar mutt i vägen utan hjälm, man blir ju rädd.

 2. Kan förstå lite hur du känner. Här om dagen när jag åkte med sambon var där två pojkar som cyklade fram och tillbaka framför bilarna hela tiden.

 3. Det är så fruktansvärt. Är ju en lag på det skall stanna om dt är övergångsställen.. hände en olycka för några dagar här sen.. en ung man dog för han inte kolla ordentligt ❤️ Såå hemskt! Bra ämne att du skriver om!

 4. Som vuxen har man ett stort ansvar att lära barn trafikvett. Vi gjorde på samma vis för att träna barnen och det var liksom en självklarhet!

 5. Cyklister är, förlåt uttrycket, HELT JÄVLA LIVSFARLIGA. I Varberg sitter skyltar överallt där det står ”Cyklande sker på gåendes villkor”. Du kan tro att jag ville slita ner varenda en och banka upp överallt här i Västerås. Får ont i magen när jag läser om barn som hetsas av vuxna som inte har något som helst konsekvenstänk ?

 6. Det finns verkligen så många nötter i trafiken så jag ibland önskade att alla borde testa om sina körkort efter kanske 20 är. Ja pratar mkt i bilen när jag kör själv och kan blir både sur och arg på övriga trafiken. När någon åker med är jag tyst.

 7. Cyklister är verkligen värst. Jag bor ju i en cykelstad där många cyklar, dom cyklar verkligen som dårar. Den ramsan ska jag använda med Loui. Jag litar inte heller på att andra tänker säkert i trafiken

 8. Något som stör mig i trafiken är när folk kör onödigt defensivt. Ja, det kan man göra, när någon kör riktigt långsamt och folk gör tokomkörningar på grund av det. Sånt stör mig. Men jag håller med om cyklister. Många kör som idioter och händelsen du berättar om låter riktigt läskigt. Tänk om barnet kört omkull. ??

  1. Usch sånt är läskigt, aldrig förstått hur någon kan göra sådant helt utan samvetskval :-o.
   Ja jag vet, det är ganska brant backe också, hen hade gjort sig rejält illa om det gått ”bra”.

 9. Håller med om cyklister, jag kör ju bil ofta och får dela körbana med cyklister .. att dem väljer att cykla bland bilar när det finns cykelbana dessutom. Kommer Aldrig förstå detta, det är dem som är oskyddade ..:/
  Mycket konstigt beteende ..

 10. Håller verkligen med Dig att just cyklister är en fara i trafiken… mest för sig själva, för jag tror ju att en oskyddad cyklist gör sig mer illa än jag i bilen.
  Barn och cyklar är en av mina största rädslor. Här omkring cyklar skolungar i klunga på väg hem från skolan.
  Men även äldre personer som cyklar skulle behöva trafikvett.

 11. Cyklister verkar omedvetna om att trafikregler gäller dem också. Kör ut överallt utan att se sig för. Helt livsfarliga.
  Rent generellt är trafiktempot väldigt högt. Minst 20 km/h över hastighetsbegränsningen är standard. I alla fall i Stockholm.

 12. Håller helt med dig! Cyklister, speciellt då cykelbanorna ibland är för både cyklister och fotgängare, är livsfarliga. De verkar äga ”hela” gatan. De struntar uppenbarligen i sin egen och alla andras hälsa.
  Annars tycker jag även att bilister verkar totalt ha glömt att sätta på blinkers. Okej, om de inte gör det när de kör till höger, men om de åker i snigelfart och vill svänga vänster och inte blinkar så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d