I onsdags tog jag med Björn till först Pärlan i Gustavs och sedan åkte vi mot Skedvi. Björns farmor bor i Skedvi så hon tipsade om en ”Finloppis” vi kunde åka till. Det gjorde vi, där hittade jag två små assietter av märket Vinranka från Gefle porslin. De kostade 20 kronor vardera så att betala 40 kronor kändes hur bra som helst.

43 kommentarer

 1. Vilket bra fynd. Jag gillar verkligen mönstret. Jag skulle gärna gå på loppisar i sommar och fynda. Tycker det är lite kul med porslin som inte är massproducerat a la Ikea. (Inget fel på det dock jag gillar Ikea. )

 2. Nu står det i alla fall att kommentaren inväntar granskning…

  Flytande blå är himla fina – hade ett gäng såna, men gav bort dom till en släkting när vi flyttade till Spanien. Utrymmesbrist…. 🙂

 3. Men det var väl ändå som… Ser ut som om min andra kommentar blev blank den med! Jag skriver den hos mig istället som svar till dig.

 4. Wow så vackra, Du får alltid tag i så himla fint porslin! Vet inte om du visat de tidigare (har ett svagt minne av de) men vore jättekul att se din samling ? Önskar dig en fortsatt fin Söndag!

  1. Åh tack :D. Ja det är verkligen så kul också när man börjar hitta något man gillar. Har visat, men kan länka nästan gång jag handlar något 🙂

 5. Men så fina och inte alls tantiga som kan jag tycka att en del äldre porslin är men har börjat gilla de med under detta året ocg varför vet jag inte hahaha

 6. Åh vilka fina loppisfynd, och vilket bra pris!? Jag tycker om att gå på finloppis, men blev besviken på en sån nyligen. Höll på att tappa hakan när jag såg alla skyhöga priser. Synd att det är så långt för mig att åka till Skedvi?

 7. Åh, så fina! Jag förstår att du är nöjd med ditt köp. 🙂

  Svar: Tack för din kommentar, då är vi fler om är extra förtjusta i just rabarberpaj.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa