Bloggutmaning

Om du turistar på min ort eller stad måste du…

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Så klart hälsa på mig… Men seriöst så tycker jag att du ska åka till Falu koppargruva, befinner du sig i världsarvet Falun måste du se vår gruva. Sedan ska du åka till Lugnet för att gå runt på skidstadion, besöka hoppbackarna och spana in Mördarbacken där skidåkarna får kämpa varje år under skidspelen.

Sedan ska du åka och besöka Carl Larsson-Gården, inte för att jag besökt gården själv, utanför att jag nog tycker att man borde det. Du ska även gå runt i de äldre delarna av staden och avsluta ditt besök i Falun med att köpa Rättviksglass på Storatorget.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

65 Comments

 1. Många bra tips. Jag gillar gruvan mest, sådant är så intressant. I vår ”stad” vet jag helt ärligt inte vad man kan hitta på, kanske ska googla lite hehe.

 2. Det här är nog den mest fantastiska rubriken i dina månadsutmaningar hittills! Tänk vad mycket fina tips vi kommer få från alla bloggare som är med. Wow! Så klokt! Jag lovar att hojta till om vi har vägarna förbi någon gång ?
  Moa Larsson recently posted..VECKA 28

 3. Nu blev jag ju sugen på att åka till Falun 🙂 Där har jag inte varit sen jag var liten.
  Jag skulle behöva åka på en lång semesterresa genom Sverige. Får planera in det i framtiden.
  Kul utmaning förresten!
  Birgit recently posted..Stughäng

 4. Åh härligt att få veta mer om Falun! Super mysigt låter det! Måste nog åka dit ??
  Jag vill verkligen se skidbackarna ?

 5. Jag hade mer än gärna besökt dig om jag skulle vara i Falun. Vilka bra tips som du delar med dig utav. Skulle någon besöka Norrköping så skulle jag tipsa om att gå runt i industriområdet vid strömmen och äta gladd på halvars. Besöka mig såklart 🙂

 6. Jag var faktiskt till koppargruvan när jag var liten, vi hade det som en skolresa något år. Tror dock jag skulle uppskatta det mycket mer nu så vore kul att besöka igen någon gång 🙂

 7. Jag hade verkligen velat besöka Falun! Ser ut som en riktigt fin stad. Och de känns som där kan va riktigt mysigt på vintern

 8. Jag studerade faktiskt mördarbacken i Falun när det var VM där 1993 – jösses vilka kraftpaket som susade förbi! Stod mitt i backen – fast inte i själva spåret då 😉
  Ama de casa recently posted..Úbeda, del 2

 9. Åh va kul med tips man kan göra där du bor”
  Jag hade definitivt besökt gruvan, älskar sånt och tycker det är spännande.
  Sen skulle jag mer än gärna käka en glass oxå 🙂

  Kram kram
  jenny recently posted..Härlig helg

 10. När jag var i Borlänge i maj så pratade pappa om att besöka gruvan, men tror inte jag hade vågat… Vi åkte till Leksands knäcke och för att se där de tillverkar dalahästar =)

  1. Jag har aldrig varit ner i gruvan, men brukar gå runt Gruvan på ovansidan det är jättehäftigt att se :D. Kan rekommendera om ni kommer hitåt 🙂

 11. Jag har aldrig varit i din stad men kommer jag dit så vet jag något jag måste se. För den som turistar i våra fina tvillingstäder skulle jag rekommendera stränderna och den fina hamnen sommartid.
  Znogge recently posted..Lilla hjärtat…

 12. När jag var i Falun så var det för en konsert på Harrys. Jag och en bön hade en ganska rolig upplevelse då vi bodde på det där vandrarhemmet som en gång varit ett fängelse. Fick med mig fina minnen hem ifrån denna stad ?
  Michaela recently posted..Min diabetes

  1. Åh roligt, var ni nyligen här då? Harrys slog igen under några år men har öppnat igen i höstas tror jag det var :). Så roligt att du har fina minne härifrån. Fängelset är verkligen populärt som vandrarhem 🙂

 13. Vilka toppentips! Jag är sällan i Falun tyvärr men tycker det verkar som en mysig stad, Har dock tänkt ta en trip dit eftersom det väcker så mycket minnen från min graviditete!
  TwinMom.se recently posted..Och så kom hösten

 14. maken är berest och har varit i falun men inte ja mora har ja varit i dock =)
  men ja han hade inte varit i koppar gruvvan men i backarna så fint är det ju o jäkla högt ha ha
  Ullie recently posted..Ironman är i stan

 15. Dags för “hemester” för dig alltså, Carl Larsson Garden väntar;-)
  Har varit i Falun en gång på tjänsteresa för många år sedan och han faktiskt med att besöka den fantastiska koppargruvan. Förutom gruvan minns jag mest Stora Torget. Fråga mig inte varför, men jag älskade kullerstenarna och stämningen där

  Okej, du undrar kanske inte längre varför mig blogg heter KonstellerKONSTIGT;-)
  BP recently posted..Glad måndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: