Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Sommarmorgon eller sommarkväll, vad föredrar du?

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Med tanke på att jag startat en ny vana i form av morgonpromenader, får jag nog säga att det är sommarmorgon som är vad jag föredrar. Det är verkligen så underbart att sätta på sig skorna, sätta i hörlurarna i öronen och sedan bege sig ut för att möta den nya dagen. Att på sin väg se harar och rådjur. Att vandra förbi en kohage och se hur kossorna betar eller som idag ligger och vilar sig i gräset. Att vandra lite längre för att se fåren som ligger i gräset helt oberörda av livet, och se hästar som tittar upp från sina sommarbeten bara för att lyckligt röra sig vidare.

Kanske är det också känslan där på morgonen av att mötas av alla glada människor som hälsar glatt, och som liksom skiner som solen där i mötet. Det är som att vi som gått ut där på morgonen för att möta dagen, andas in luften och bara inse att vi lever. Ett med naturen, ett med livet och ett med välbefinnandet. Jag tänker att sommarmorgonen är vad jag föredrar, även om en sommarkväll med rätt sällskap även det kan vara det mest fantastiska i världen.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

29 Comments

 1. Härligt att Du kommit igång med promenader 🙂

  Så Du passerar både kor, får och hästar under Din promenad… så rikt djurliv så nära staden.

  1. Ja det är det fina med att bo precis där jag gör i Falun. Man kan passera riksvägen på samma promenad som man befinner sig i skogen och sedan helt på landet :).

 2. Sommarmorgon röstar jag på! Hur härligt är det inte att ge sig ut på en löprunda innan alla andra vaknar och sedan äta frukost i lugn och ro. Det är är härligt! Just det där med morgonpromenader vill jag också komma igång med. Det är mycket jag vill men lite verkstad just nu…. Men snart blir det nog bättre tider.

  1. Eller hur, nu går jag visserligen men möter massa joggare efter vägen dock kommer det mot mig så misstänker att de börjar senare haha. Jag är väl tidigt ute helt enkelt :D.

 3. Jag är en morgonmänniska så jag uppskattar morgonen mycket men att veta exakt vad jag gillar bäst är ändå lite svårt. Då jag tycker att båda har sin charm men sommarmorgonen kommer nog lite före ändå.

 4. Är i grund och botten en kvällsmänniska, men pga jobbet så har jag blivit en morgonmänniska så jag kan inte helt välja… Men det finns inte mycket som slår en soluppgång när det är dimma ute. Det är MAGI!

 5. Morgonpromenad låter mysigt, men jag måste dricka kaffe osv innan. Plus min sambo alltid jobbar morgon så de är svårt.Men de låter mysigt 😀

 6. Jag har svårt att säga vilket jag föredrar. Är ingen nattramlare men tycker om att slippa väckarklockan på morgonen. Det innebär dock inte att jag sover så speciellt länge. Morgonrundan med Miss E åvilar mig medan Husse tar kvällsrundan. Rättvist och bra 😀

 7. Låter härligt:-) Något jag troligen aldrig kommer att uppleva, då jag är en renodlad kvällsmänniska. Åt andra sidan bor jag inte lika när strövområden som du. Men jag kan berätta att jag faktiskt har sett både en hare och ett rådjur på innergården här;-)

 8. Men alltså åh hur härligt med morgonpromenad, de är ju verkligen så skönt! Jag är mer en kvällsmänniska men tidiga morgonar har verkligen sin skönhet & uppskattar verkligen dom så mycket när jag väl går upp tidigt. Att fiska från natt fram tills tidig morgon en skön sommardag är bland de bästa som finns ?

 9. Ja det var svårt att välja morgon eller kväll för dom är fina o underbara på olika sätt… precis som du beskriver – morgonen är kanske mer att man gör något ensam o kvällen är att göra något med någon 🙂

  Ha en fin onsdag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: