Dark Mode Off / On
Hälsa & motion

Ljudböcker, promenader & obeskrivligt trött.

Började morgonen med att äta frukost och sedan klädde jag mig för att ta en promenad. Den resulterade i att jag gick sammanlagt 10,8 km och stegen visade 13485 steg. När jag kom hem blev det en dusch för att sedan fixa mig och titta på senaste avsnittet av The Handmaids tale. Lika bra avsnitt som alltid, om en råare idag.

Jag har även lyssnat en del på ljudböcker på senaste, först Hjärnstark, sedan lyssnade jag klart på Bingo Rimers bok och så fortsatte jag med Alexander Schulmans bok ”Bränn alla mina brev”. Just den sistnämnda har jag slukat. Precis som hans tidigare böcker jag läst var denna riktigt bra, men jag tror rent spontant att denna var bäst?! Så gripande, jag kan verkligen rekommendera den boken.

Något som är lite läskigt just nu är att jag är så obeskrivligt trött. Jag liksom somnar helt utan att kontrollera saken, och jag har ont i kroppen. En obehaglig känsla där musklerna i framförallt benen känns konstiga. Dessutom hade jag 36,9 i temperatur idag, jaha tänker du det är normaltemp? Visst är det normaltemp men för mig som har normaltemp på 35,6 så är detta inte helt normalt. Jag känner mig febrig, det är en läskig känsla.

Något roligare är att jag idag fått skriva ett inlägg hos bloggaren Mammatrams med vinkling mot kramar. Jag tycker du genast ska gå dit och läsa bloggen, inte enbart inlägget jag skrivit utan även resten.

34 Comments

 1. Jag har också låg kroppstemperatur så det som läkarna inte räknar som feber är i alla fall feber för min del. Sedan kan kroppstemperaturen ha höjts av din långa promenad. Hoppas i alla fall att tröttheten släpper.

 2. Är som Du lågtempare och avskyr att ”gå varm” och svettas… tycker det är galet att sjukvården icke begriper att man vist kan ha feber trots tempen visar på knappt 37 grader.
  Jobbigt att vara så trött… har Du kollat upp att Du inte blivit fästingbiten?
  När jag insjuknade var fästingar en av sakerna läkaren frågade om.
  Krya på kram

  1. Ja usch det är inte kul att man inte ska få mer respons så där :-o.
   Kollar alltid kroppen efter fästing men kanske ska undersöka mera :). Är ju bra att kolla upp <3

 3. Är också lågtempad och blir helt utslagen vid 37,5. Tyvärr anser inte de flesta läkare att det är feber, men en förstod mig. Han var också lågtempad 🙂 Så skönt att vara ut och gå

 4. Vi var helt olika vad gällde självscanningen, men här är vi totalt ”överens”. Jag brukar ligga på 36,4. Om tempen närmar sig 37 är jag i samma tillstånd som du. Minns att jag sjukanmälde mig på jobbet när jag hade 37.5 graders ”feber”. De skrattade bara åt mig.

 5. det kanske är något virus ja blev ju sjuk i fredags men iag ville ja helst sova bort hela dagen bara kände mej svimmfärig liksom
  hoppas verkligen u känner dej bättre i morg startpå helgen o allt
  när man har en grad är et feber sa min läkare . ja har som typ 36.5 i vanligt så när ja hade typ nu 37,9 vva ja typ dålig

 6. Men har läst flera bloggare som skriver att de är trötta, är det något som går? Jag blir förvisso trött av allergin och pollenmedicinen

 7. Så segt att du är trött och fick lite feber . Hoppas du känner dig bättre idag ! Vilka härliga promenader ! Det är ju verkligen så skönt ! Ljudböcker är så rogivande att lyssna på !

 8. Jag har också perioder där jag är väldigt trött och hängig. Kanske har med vädret eller något att göra? Ta hand om dig iallafall 🙂

 9. Förstår precis vad du menar med temperaturen. Jag har normalt 36-36,5 så när jag har över 37,5 känner jag det direkt. 38 ska vi inte tala om. Då mår jag riktigt dåligt. Jag hoppas att du inte håller på att bli sjuk. Det har ju varit mycket för dig med allt som hänt. Kanske att det börjar komma tillbaka lite nu när du har semester och kan slappna av. Men det hoppas jag inte såklart. Tycker alla runt omkring mig är så trötta nu. Jag är hur trött som helst och på jobbet är kollegorna helt slut.

  1. Ja det kan ju vara något med det också, mycket som känns jobbigt eftersom jag någonstans får tid för det nu. Det här året har inte varit lätt :/

 10. Vad tyckte du om Bingos bok? Jag bara älskar honom och Katrin, tycker de är så coola och oberyda på ett skönt sätt.

 11. Åh va jobbigt med febern, håller tummarna för att du snart mår bättre! Du har inte tänkt gå till vårdcentralen? Tänker pga din feber kombinerat med tröttheten. Ta hand om dej, kramar❤️

  1. Ja det är obehagligt, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Jag tror inte det händer något med ett läkarbesök dock, testat TSH flera gånger men mina värden är alltid i topp :/.

 12. Jobbigt att vara så trött, kanske är det nån förkylning på gång… Hoppas det blir bättre snart!
  Jag gillar ljudböcker, brukar lyssna när jag bakar, städar, klipper gräs och skottar. På sommaren blir det mer lyssnande, då är hjärnan lite mer ”tömd” och jag kan koncentrera mig bättre. Just nu lyssnar jag på tredje boken om Miriam och Hervor av Marianne Cedervall. Har du inte lyssnat på dem, så rekommenderar jag dem !

  1. Ja det är något som inte känns bra i kroppen just nu. Sånt är så perfekt just med ljusböcker :D. Är nog lite som för mig där :). Åh ska kolla upp detta :D. Tack för tipsen 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: