Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet

Att vara en fri själ.

Jag mår inte helt hundra just nu. Igår var en sådan dag när bloggen och hela internet las helt åt sidan. Jag tog min promenad på morgonen och sedan mådde jag inte bra. Många känslor som svingas runt mig just nu, uppgivenhet och ledsamhet. Mitt år blev inte vad jag tänkt mig och nu kommer det ikapp. Sorgen efter mormor, jag saknar henne så otroligt mycket.

Nu med semestern funderar jag på dåtid, dagsläget och framtid. Vad vill jag och vad är viktigt för mig? Jag ser ju någonstans att kugghjulet inte passar mig, att rollen som infekterat mitt liv inte är precis som jag vill ha det. Den här saker stryper min livsglädje och livsgnista. Jag kan inte leva i något som stryper mig, utan jag måste vara fri. Jag är sådan, en fri själ ibland för fri för mitt eget bästa. Jag är ingen fågel i bur utan en fri fågel som blickar ner över marken.

Jag har aldrig haft ron att trampa, alltid låtit benen bära mig framåt. När något inte utmanar mig längre dödas min gnista. Jag vet inte hur orden ska få er att förstå vad jag menar men jag måste följa den röst som inom mig ropar. Livet ropar på mig, och hur ska jag hålla livet inom mig?

44 Comments

 1. Är helt okej att inte må bra och göra vad som krävs för att komma på benen igen. Kan vara skönt att släppa allt det sociala och det här med att vara tillgänglig hela tiden emellanåt. Stor kram på dig<3

 2. Fick en extra saknad till mormor nu. Underlättar ju inte att jag läser en bok om nån som miste sin bror. Kanske är lite därför tanken på mormor kom. känner igen att det där om dåtid nutid & framtid. Ovisst. Man vt inte riktigt va man vill.

 3. Usch vad tråkigt att inte må bra. Jag funderar också mycket, lite för mycket tyvärr. Men jag hoppas det vänder för dig ❤️

 4. Så hinmla fin tetxt! Din mormor ser dig och ser hur stark och fin du är!!
  Vart verkligen berörd av texten! Super fin ❤️❤️❤️

 5. Så starkt av dig att du delar med dig. Jag hoppas verkligen du mår bättre snart! Försök fokusera på allt positivt i ditt liv, även om det är svårt ibland

 6. Så jobbigt när allt de bakom en kommer fram till ytan igen.
  Ibland måste man stanna upp för att tänka efter vilket de verkar som att du har gjort.
  Hoppas du finner rätt väg o ägleds rätt. Satsa på de som du tycker är rätt i ditt liv
  De är enbart du som ska vara stolt i ditt liv är och gör

 7. Du beskriver dina känslor så väl och jag önskar att jag hade något klokt att säga. Men jag önskar av hela mitt hjärta att du snart mår bättre och kommer fram till vad du vill och inte vill.

 8. Tråkigt att höra att du inte känner dig på topp just nu. Men man kan inte alltid må bra. Ibland måste man få ha sämre stunder/dagar. Jag hoppas att du mår bättre snart. Ta hand om dig.

 9. Oj, så jag känner igen mig, tror att det var därför jag blev utmattad, jobbet motiverade mig inte längre. Nu ser jag däremot en ny framtid, får se vart det leder. Vad skulle få dig att känna gnista igen, hur såg du din framtid när du går tillbaks i tiden. Försök tänk så och go for it. Du har en sån stark personlighet även om du kan känna dig liten ibland och den min vän kan ta dig vart du vill❤

 10. Förstår Dig <3 jag hoppas Du finner en mening… något att se framemot.
  När Du är klar med utbildningen och W börjar gymnasiet kanske Du kan ändra på hur Ni bor, vad Du gör…
  livet pågår här & nu, och bara Du som vet vad Du vill ha ut av det livet erbjuder.

 11. Älskade Madeleine. Det låter kanske dumt att skriva det nu, när du berättat, men jag har vid några inlägg funderat över hur du mår. För det känns som att du inte skrivit med samma inlevelse och med samma gnista som innan. Jag förstår precis vad du menar med den där gnistan som hela tiden behöver tändvätska, att gå på sparlåga har aldrig varit min melodi heller. Jag skickar massa kramar, och du, tack för den fina kommentaren på min blogg, jag hoppas att du har rätt ?

  1. Tusen tack fina du, den här kommentaren värmer verkligen och när jag läser den vet jag inte riktigt vad jag ska svara mer än att dina ord är hur fina som helst.

 12. Åhh fina du.
  Låter tungt att känna så som du gör 🙁
  Hoppas det vänder snart och du känner friheten och får tillbaka glädje och livsgnistan igen!
  Kan tänka mig att tankarna hinner i kapp när man jobbat på och sen helt plötsligt har tiden att känna efter.

  Kram kram

 13. För mig går det också trögt med bloggen nu känns det som. Vill inte bara göra inlägg med bilder utan att ha något att säga för det är inte jag liksom. Min psykolog sa till mig att när man tar det lugnt och kopplar av vardagen och de måsten kommer de riktiga känslorna fram. Kanske kan det vara så för dig också. Kram

 14. Ibland blir det så att känslorna kommer ikapp en, det bästa man kan göra är att acceptera läget. Även om det suger och är fruktansvärt jobbigt ❤️Känner du att du behöver prata med någon så kan du skriva till mig, jag finns här ❤️

 15. Finaste hjärtat!! Vill verkligen bara komma och ge dig världens kram! Du är helt otrolig, glöm aldrig någonsin det! Och hur jobbigt det än är just nu så kommer det bli bättre <333

 16. Så tråkigt att du inte år bra … förstår att bl.a. sorgen efter din älskade mormor gör sitt till, men även annat, som jag inte känner till. Tankar kommer och går – ibland är de mörkare än annars . Tyvärr vet jag inga ord för att trösta, men jag hoppas du snart mår bättre igen!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.