Dark Mode Off / On
Reklam

Ett vinnande koncept, genom en beskrivning av dig själv.

Inlägget är i samarbete med CV-mallen.se

Som du nog vid det här laget vet så har jag endast ett år kvar på mina studier. Detta medför att om ett år är jag färdig specialpedagog och då kommer jag inte längre jobba som lärare. Detta medför att jag redan idag sitter och funderar kring att börja skriva ett personligt brev att skicka ut till potentiella jobb som jag vill söka. Det är här tjänsten CV-mallen är så himla bra som tjänst.

CV-mallen hjälper dig att hitta bra mallar till att skriva ett bra CV på. För inte är det enkelt att skriva personliga brev alltså. Att framhäva sig själv och visa vad man är bra på är betydligt mycket svårare i alla fall för mig, än att se mina dåliga sidor. Varför är det så egentligen kan man ju undra? För vi sitter ju alla inne på så otroligt många bra egenskaper som lätt skulle kunna framhävas och vara positiva för alla människor i ett sammanhang.

Så tänk dig då att du ska söka ett nytt jobb, du sitter där i dina funderingar och tänker på vad du ska skriva. Vem är du som person? Vad är dina styrkor och svagheter, varför ser du det så. Vad har du för erfarenheter, är det kanske så att just du sitter inne på en erfarenhet som du någonstans själv vet är rätt unik? Kan det vara så att du mitt i dina funderingar rent av kommer fram till att du faktiskt kan jobbet mycket bättre än de flesta andra? Någonstans tror jag att vi människor har förmågan att genom rätt stöd, som i en tjänst likt CV-mallen kan hitta just det där som vi är extra bra på.

En del i svårigheten med att söka ett jobb är ändå osäkerheten och känslan av att inte helt finna det rimliga i att klara saken. Oron i att få något nytt, eller varför inte oron i att inte vara den som får anställningen. Det är ju lite läskigt det där också att faktiskt inte veta om man får jobbet eller inte, kanske mycket för att vi människor vill ha kontrollen? Eller så är det så att vi skräms av att inte lyckas. Någonstans så tror jag ändå att det är väldigt bra att våga kliva utanför sin bekvämlighetszon och prova vingarna då och då. Det är här som en tjänst som CV-mallen också är bra eftersom det bidrar till att man inte helt själv behöver uppfinna hjulet utan någon har redan gett dig riktlinjerna för att lyckas. Jag tror någonstans att sådant underlättar en hel del och att det genast blir mycket mer avslappnat när man fått ett brev färdigt där man själv bara behöver ändra något ord för att det ska passa just mig.

Så här sitter jag nu och spanar på CV-mallens personliga brev och blir peppad. Jag ska sätta mig ner och redan nu börja spana kring hur jag ska skriva. För är det något jag vet med åren så är det att ett år går så himla mycket snabbare än man tror.

4 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: