Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Jag firar namnsdagar, sant eller falskt?

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Inte mer än att jag uppmärksammar det. Jag tycker dock att det är roligt att få ett grattis på namnsdagen. Min mormor som dog för precis ett år sedan idag kom alltid ihåg min namnsdag. Hon var den som alltid ringde och grattade på min namnsdag, men även födelsedag så klart. Älskade mormor, att det är ett år sedan du lämnade oss. Ett inlägg till dig kommer under dagen.

Deltagare i oktoberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida
Stenhagenbettan
Amandizan

22 Comments

  1. Jag firar namnsdagar jättemycket! Även fast jag inte har nåt av mina namn i almanackan. Men det finns ganska många namn som är nära, och då passar jag på.
    Man ska ta alla anledningar som finns så man kan passa på att fira 😀

  2. Beklagar sorgen stort <3 När jag var liten brukade alltid min farmor & farfar komma med presenter på min namnsdag, vilket de såklart slutade med när jag blev äldre 🙂 Blev alltid som ett litet barn när de kom & trodde alltid att det var min födelsedag haha XD

  3. Ja det kanske var ett break från bloggen jag behövde. Tack för peppen och tack för tipset på facebookgruppen, ska absolut spana in det!

    Jag är uppvuxen med att fira namnsdagar. Hemma hos oss idag brukar vi säga grattis och när barnen har namnsdag på sitt förnamn(inte mellannamn) så får de en liten present och någon gofika 😀 Lite vardagslyx sådär 🙂

  4. Likadant här, inget firande men iallafall ett grattis. Som barn fick jag alltid någon present av min mamma & mormor, kommer nog göra likadant när jag får barn. Beklagar sorgen fina du, har också förlorat min älskade mormor och det är hemskt❤️❤️

  5. Läste ditt föregående inlägg och förstår att du verkligen älskade din mormor. Ni verkade ha varit på samma våglängd trots åldersskillnaden Är helt säker på att hon nu ler däruppe när hon ser dig. Hon är säkert mäkta stolt över dig! Det skulle i alla fall jag vara om jag var din mormor!

    Ärligt talat vet jag inte ens när jag har namnsdag. Med andra ord, så firar varken min man eller jag namnsdag. Inte födelsedag heller för den delen. Vi är rätt ”avskalade” när det kommer till bemärkelsedagar. Det gäller förresten Jul och Påsk också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.