Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 43: Livslångt lärande.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vad har du nyligen lärt dig dig från en bok?
  2. Vad har du nyligen lärt dig i köket?
  3. Vad har du nyligen lärt dig från tv?
  4. Vad har du nyligen lärt dig om den stad du bor i?
  5. Vad har du nyligen lärt dig den hårda vägen?

Vad har du nyligen lärt dig dig från en bok?
Så tråkiga saker som teori, och olika former av metoder för att forska. Det här med förarbetet inför exjobbet är verkligen inte min grej. Att jag gett mig på det här en gång till!

Vad har du nyligen lärt dig i köket?
Att laga olika grytor, och att det kan vara kul att laga mat ibland. Notera det sista ibland.

Vad har du nyligen lärt dig från tv?
Tänkte svara inget, men så insåg jag att SVT har visat programmet Din hjärna. Har visserligen sett serien via app. Har läst båda Anders Hansens böcker och kan verkligen rekommendera serien.

Vad har du nyligen lärt dig om den stad du bor i?
På gruvan har det stått en målad staty av en man. Hade ingen aning om vem han var, men läste sedan på Facebook att han blivit stulen. Någon hade hittat honom vid området där jag bord. Mannen heter tydligen Turisten och var den första turist som besökte Falu koppargruva. Hade ingen aning om detta innan.

Vad har du nyligen lärt dig den hårda vägen?
Att jag måste vara rädd om magen. Återigen har magen börjat protestera, är ganska stressigt just nu. Får lov att komma ihåg att magen är känslig.

14 Comments

  1. Jag har försökt läsa Hjärnstark flera gånger men tycker att den är lite tung. Här lyckats ta till mig vissa delar i alla fall och förstått att träning är superbra för psyket på alla vis. Fascinerande.

  2. Om jag ska vara ärlig så är grytor ju egentligen världens mest lättlagade mat. Alltså man skär allt snabbt i lagom bitar (utan att vara alltför noggrann alltså. Sedan slänger man allt i en kastrull och låta det långkoka i ett par timmar. Hur lätt som helst – egentligen;-)
    Har sett trailers för programmet ”din hjärna”, men när jag såg att en familj skulle avstå från internet i en hel vecka visste jag att jag aldrig skulle klara det. Så hittills har jag inte tittat på serien.

    1. Ja verkligen, sedan så gott med grytor också. Så himla väl värt att göra :D.
      Det är endast ett avsnitt där några avstår från internet, är kanske i sin heltid 5-10 minuter man får se av den familjen. Resten handlar om annat :). Så se den 🙂

  3. Hej, min hjärna funkar sådär…men, jag ska absolut kolla serien. Mycket intressant. Blir när lusten faller på dvs. när jag orkar med annat än bara lätt underhållning. Ha en fin söndag och lycka till med examensarbetet, tänk så skönt när det är klart!

  4. Visst är det väl härligt att lära sig nytt hela tiden….även om det kanske inte är så roligt alla gånger 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa