Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Grytor och soppor är något som…

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag anser är väldans gott och dessutom helt perfekt mat så här under höst och vinterhalvåret. Det är något speciellt med att äta en riktigt god soppa eller gryta. Det liksom värmer upp kroppen, och man känner en härlig myskänsla inombords.

Vad tycker du om soppor och grytor?

Deltagare i oktoberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida
Stenhagenbettan
Amandizan
Klimakteriehäxan

16 Comments

  1. Börjar bli gammal tror jag, då jag inte kommer ihåg om jag kommenterat ditt inlägg. Hursom kan jag bara säga att jag nästan ordagrant skrev samma sak som du:-)

  2. Å jag tycker som du, soppor och värmande grytor helst med lite sting passar utmärkt dessa veckor när vädret är grått och blött.
    Oftast är det även billig och nyttig mat. Det brukar bli allra bäst om man gör storkok.. Ofta är det lätt att få till basen utifrån vad som just då finns i skåp och kyl..

  3. Jag älskar att äta grytor nu på hösten och vintern och även soppor. Äter inte så mycket soppa under året annars men nu på hösten och vintern gillar jag soppa mer 🙂

  4. Det var en mycket bra förklaring till varför grytor o soppor är så speciellt goda just denna kalla årstid – att kroppen värms upp från insidan med en myskänsla . För det är verkligen mitt i prick hur jag känner det när jag äter en god gryta Ler

  5. Jag älskar soppor och grytor! Funderar faktiskt på varför jag inte lagar det oftare. Kanske för att det ibland tar tid och behövs många ingredienser. Men det är ju SÅ gott och värmande. Bäst är min mammas grytor, antingen på lamm eller kyckling. ÅH, blir hungrig bara jag tänker på dem.

    Tack för att du påminde om dessa eminenta rätter! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa