Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Thanksgiving idag, är det något som du firar?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag firar inte Thanksgiving, mest för att jag inte är uppväxt med den traditionen helt enkelt. Min lillebror däremot firar och jag misstänker att han har något riktigt gott planerat till dagen som han brukar ha. Det är lite charmigt tycker jag att han firar denna dag, och förmodligen kommer den börja firas i Sverige inom kort med. Vi tar ju gärna efter det mesta som är värt att firas känns det som.

Dock tänkte jag att Thanksgivning till ära benämna några saker jag är tacksam över i mitt liv.

Först ut kommer så klart William, jag är så tacksam över att vara hans mamma. Att varje morgon få vakna upp och veta att just jag har fått denna underbara kille. Näst på tur kommer tacksamheten i att ha hälsan och att jag lever, att få leva och vara frisk är något vi aldrig får börja ta för givet det är en liten stund vi har här på jorden, den måste vi försöka fylla med så mycket fint vi bara kan. Jag är tacksam för att lyckas plugga mig hit, att jag har ett jobb och pengar så jag klarar mig samt tak överhuvudet. Att jag har en fantastisk familj och underbara vänner.

Vad är du tacksam över?

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

22 Comments

  1. Firar inte heller tyvärr men samma som du så är inte vi heller uppfödda med det.
    Jag är tacksam för min familj, tak över huvudet och att alla i min närhet är friska!

  2. Thanksgiving är ju faktiskt en ”vettig” högtid jämfört med Halloween och Black Friday. Och dessa dagar har vi fallit totalt för – tyvärr. Så det är lite synd att vi inte har anammat Thanksgiving här än. Men som du säger, det kommer nog.

    Det är mycket vi ska vara tacksamma för, speciellt saker som vi tar för givet som till exempel rinnande vatten.

  3. Jag firar inte heller thanksgiving, men aldrig fel att känna sig lite extra tacksam just den dagen! Förstår att du är glad över att du är Williams mamma, det ska du verkligen vara <3

  4. Firar inte heller thanksgiving men har alltid tyckt det sett så mysigt ut när man tittar på alla filmer! Som du säger lär det säkert firas här snart… roligt ändå att din bror firar! Du får haka på honom någon gång ?

  5. Jag firar inte heller Thanksgiving, och har hittills sett detta firande som en amerikansk tradition. Men firandet som sådant är väl något av det bättre att ta efter här i Sverige. Det är både nyttigt och viktigt att påminna sig om vad man har att känna sig tacksam för. Jag har väldigt mycket. Hälsan var mycket bättre förut, men jag är tacksam för att jag trots bristen på en god sådan kan leva ett liv med allt jag behöver. Nära och kära på två och fyra ben, mitt hem, mina intressen och mycket annat är jag tacksam för.

    1. Ja det är nog ett mer amerikanskt firande ändå känns det som något vi borde kunna ta efter mer, fint att vara tacksam för det man har :). Så fina saker du är tacksam över 🙂

  6. Hade faktiskt inte ens koll på att det är thanks givning idag så det är inget jag firar! Men är ju ett väldigt fint syfte med dagen ☺️ Blir nog som du säger att det börjar firas mer här. Jag är evigt tacksam över min familj, min tro, att ha tak över huvudet, att ändå vara relativt frisk & ja väldigt mycket annat också! ?

  7. Vi firar inte heller Thanksgiving och jag har inte någon större koll på vad det innebär. Men att vara tacksam för saker man har i livet är aldrig fel.
    Tror det är bra att man ibland ser på vad man har och är glad för det så att allt det negativa inte tar över ens liv ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa