Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sjukdomar Specialpedagogprogrammet

Jag är en trött människa helt enkelt.

Så var det onsdag, alltså dessa veckor. Först börjar man liksom jobbet på måndagen och sedan är det en dag innan helgen. Det har varit en bra vecka, och imorgon tror jag dagen blir bra med. Något galet är det dock med morgondagen, nya kursen drar igång. Sista kursen på specialpedagogprogrammet. Egentligen förstår jag nog inte att det är så, det är så nära nu jag är snart helt klar och det känns som en ren och skär dröm.

Hur som helst, jag ska alldeles strax bege mig mot sängen tänkte jag. Är så galet trött, vissa dagar är man bara det. Några oroar sig för om jag är trött mentalt, men nej det är jag inte. Jag är bara trött, liksom i behov av sömn. Jag har astma och allergi, eftersom jag äter mediciner för detta blir jag trött. Utöver det så har jag inte direkt högt blodtryck vilket säkerligen påvärkar det med. Kommer det till stressnivå så har jag aldrig någonsin varit så här lugn som jag just nu är, det låter nog helt galet. Men det är sant, aldrig någonsin har jag känt mig så himla lugn inombords som just nu. Det är en märklig känsla, vet knappt hur jag ska förklara den. Men jag är väl en trött människa helt enkelt, och vet ni enda sedan jag började sova en stund på jobbet varje dag, självklart under min lunchrast så är det som att all stress flög ur min kropp. Så ett tips till dig, om du har möjlighet sov i 15-20 minuter varje dag på jobbet, det är som en ny värld öppnar sig.

22 Comments

  1. så fin du är
    ja är något samma som dej … alltså men ja är inte sömnig men så trött . trött
    Inte klokt att utb går så fort va skoj
    vi satsar på att bli piggare nu mot ljuset o sommar vår
    kram på dej sov gott

  2. Så härligt att det är så nära nu – sista kursen! Mäktigt! Jag förstår det där med tröttheten! Jag vill bara sova tills jag vaknar själv utan en klocka som ringer på morgonen när det är kolsvart… Men det här är å andra sidan inte min årstid heller…

  3. den där lugna känslan du beskriver låter ju helt fantastik , ja en power nap kan nog ge mycket det tror jag också , viktigt med pauser och att finna lugnet i vardagen ❤

  4. Jag känner mig ganska så trött nu också och det är precis som om jag inte hinner sova tillräckligt. Om jag hade sovit en stund på dagen så hade jag nog inte blivit piggare men där har jag kanske fel… Så bra att det fungerar för dig för man får hitta vägar som ger energi.

  5. Jag är också otroligt trött hela tiden men i mitt fall är det nog både mental och fysisk trötthet. Gud vad underbart det lät med ett lugn inombords! Blev riktigt avundsjuk 🙂

  6. Våra sömnbehov är nog väldigt olika. Vissa klarar sig med fyra timmar, andra behöver minst åtta timmar för att ”vara människa”.
    Men det viktigaste är nog att du känner dig lugn och harmonisk. Åsså ska du vara väldigt stolt över dig själv att du har kommit till sista terminen i din utbildning. Glöm inte att ge dig en extra klapp på axeln för det:-)

  7. Den tröttheten känner jag igen och du har rätt vissa dagar är man sådär extremt trött så det finns inget än att bara sova. Skönt att du känner dig lugnare nu, tänk vad liten vila kan göra 🙂

  8. Håller med dig, veckorna går såå fort. Det är måndag, sen vips helg igen. Och helgen går xtra fort haha 😉
    Känner igen tröttheten du beskriver.
    Hoppas Du har en bra torsdag<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa