Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Jag handlar gärna souvenirer under mina resor?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nu är det ju så att jag knappt reser. Resorna jag gör är inom Sverige, och här är det väl inte direkt som att man kan samla på sig speciellt mycket nytt. Men visst jag köpte polkagrisar i Gränna och jag tittar gärna på den lokala handel när jag är på plats i andra orter.

Men Björn reser en del i jobbet, och jag brukar be honom handla åt mig. Senast han var till Polen bad jag honom om att leta upp en snöglob, jag har nämligen bestämt mig för att börja samla på snöglober från olika delar av världen. Det blir nämligen ganska fint till julen.

Deltagare i februariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Louise
Marianne
Hanna – Hälsa och träningsglädje
Amandizan
Zinnie
En jordemors liv och lustar
Geddfish
Linda
corkystyle

14 Comments

 1. Vilken cool Idé på samling med snöglober från olika länder, det var verkligen en rolig idé ?❤️. Haha ja reser inte heller så ofta, men tycker ändå man kan köpa sovernier bara på resor inom Sverige, bara som ett minne av resan i sig i pryl format ??

 2. Jag har handlat många souvenirer genom åren, men det blir sällan nu. Sen har det blivit lite konstiga souvenirer också, som när Anders köpte en tång i Ecuador som han tyckte var både fin och prisvärd. En sån där helt vanlig tång alltså, i en affär som sålde verktyg av icke-souvenir-slag 😀 Det var på 90-talet och han har kvar den än. Jag tänker alltid på Quito när han öppnar verktygslådan och jag råkar titta ner i den 😀
  Undrar om jag har rört vid den där tången nån gång? Tror inte det…

 3. Åhhh det kan jag tänka mej blir jättefint och juligt med flera snöglober i olika utförande bredvid varandra 🙂
  Jag är inte heller ute och reser så mycket, men brukar försöka hitta en fin mugg när jag är på nytt ställe. Det började jag med 2011, så du kan se i mitt inlägg hur berest jag är, haha
  Irland har jag varit på 4 gånger, Jylland 6, men det räcker med en mugg från varje ställe.

 4. Hahaha! Snöglober var då verkligen ett minst sagt udda samlingsintresse:-))))

  När jag var ung köpte vi nog med oss allt från keramik till en sittpuff (Turkiet). Nuförtiden blir det små presenter till kompisar och olika ostar samt skinka. Förutom lite sprit som är billigare i utlandet;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.