Dark Mode Off / On
Porslin

En rejäl städdag, och shoppingfynd från i fredags.

I fredags åkte jag till Mio igen, eftersom jag är medlem hade jag fått en rabattcheck på 300:- vid köp för varor som kostade 600 kronor. Så jag skaffade mig två till glas från samma serie som veckan innan alltså Kosta Bodas All about you denna gången med via tjejer på. Jag tog även ett vitvinsglas från Carolina Gynning. Jag har det som rödvinsglas sedan tidigare så kändes bra även med ett för vitt vin. Utöver det köpte jag fyra metallsugrör i guldfärg. Jag har länge tänkt köpa hållbara sugrör och det kan man verkligen kalla dessa.

Vad har jag annars gjort idag? Jo denna måndag har jag verkligen storstädat. Jag har röjt i skåp, dammsugit lådor, dammat och bonat golven, handdiskat alla mina ljuslyktor. Tvättat och fixat i mina blommor, åkt till återvinningsstationen och slängt massa skit och nu är klockan tjugo över åtta och här sitter jag som verkligen fått ett helt underbart hem idag. Jag älskar att städa, den där känslan av att få det rent hemma det är sådan härlig känsla när hemmet är så där så det liksom skiner. Det är i princip bara på lovet jag riktigt kan storstäda, jag städar alltså flera gånger i veckan annars men så där gå in på djupet det gör jag bara när jag är långledig och jag fullkomligt älskar det.

20 Comments

 1. Vi begav oss också till MIO efter att ha fått en sådan check och med oss hem fick vi lite gråa tallrikar för att utöka vårt vardagsporslin. Blir perfekt nu när det är flyttdags! Glas har vi så mycket av så där är det definitivt köpstopp för lång tid framöver.

 2. Oj så mycket du har hunnit med! Håller med dig om att det är skönt när allt är städat och klart hemma! Så fina saker du har köpt! Roligt att du fyller på serien! Kram 💖

 3. Man kan aldrig få för mycket Gynning glas 🙈😍 Sådana sugrör har jag med, super. Älskar Mios rabattcheckar, så himla bra!
  Storstäda skulle jag med behöva göra. Men jag håller med, älskar den känslan.

 4. Dessa glas var också fina. Förstår att du vill ha flera nu. Vad skönt det är att storstäda. Brukar göra det någon gång i månaden och städa lite lätt någon gång i veckan.

 5. Åh, de där sugrören blev jag lite sugen på! Jag använder sugrör dagligen när jag dricker mina Celsius och det gör alltid lite ont i magen att använda sig av plast-sugrör. Dessa hade varit perfekta för mig 🙂

 6. Vitvinsglaset till vänster är en absolut höjdare:-)
  Å då du verkar älska att städa kan du fortsätta hemma hos oss. Vi avskyr att städa och gör det ytterst sällan som noggrant som du…

 7. Oj vad jag önskar att jag var som du, som tycker om att städa och ha ett nystädat hem. Jag tycker det är så vackert men blir stressad av att själv ha det så. Det är som om jag behöver ha det lite stökigt för att känna lugn.
  När du köpte de där hållbara sugrören fick du då med en liten sugrörsborste då? Typ som en flaskborste, eller får du köpa det vid sidan om? Vill ha en sådan borste… min dotter fick med till sina men inte jag så nu är jag på jakt efter en.

  1. Ja man är ju olika, men det är en charm med det också :). Sen vet du det är okej att man är olika, ibland råder det som städhets i världen.
   Precis det är en borste med :). Glömde svara dig om det, så köp den :D.

 8. Jag försökte mig på rent idag, dammsög och tvättade golven…men efter två timmar var hårtussarna där igen… Min älsklingsårtid har alltid varit vinter med snö, hundarna drar inte in en massa sand och skit, de behöver pälsen i kylan… lätt att klippa klorna då inte en massa gegga fastnat i dem och jag ser var pulpan är….Gillar glasen… vila njut av sportlovet nu! kram

 9. Å det är de glasen jag har, älskar del. Måste nästan föraöka ta mig till Mio och använda mincheck med, vill ha fler av just de glasen. Visst är det underbart med rabatter

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: