Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Prata i telefon är något som…

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag gillar att prata i telefonen med människor jag känner. Som Lisa eller min mamma, det är väl egentligen dem jag pratar mest med i telefonen. Sen ringer jag Björn förstås. Däremot ogillar jag skarpt att prata med telefonförsäljare som ringer trots att jag är med i NIX.

Deltagare i marsutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Geddfish
Kraka
Madde
Louise
Min resa tumör mitt liv
JessieKaos
Linda Olsson
En jordemors liv och lustar

26 Comments

 1. Same, älskar att prata med tex mamma. Kan prata i evigheter. Men om det ringer någon som jag inte vet vem det är eller om jag ska ringa någon jag inte känner så är det ren och skär panik.

 2. Telefonförsäljare undviker man i det längsta, jag svarar aldrig på okända nummer om jag inte väntar något särskilt samtal, är det någon som vill något får de prata in på svararen så ringer jag upp…..

 3. Jag är så framåt o glad så gillar å lära känna människor lärde känna en från bloggen o vi kan surra i timmar i tele fast vi aldrig träffats

 4. Nuförtiden pratar jag sällan i telefonen. Oftast blir det via mejl/sms/skype som jag har kontakt med folk. Ja, åsså träffas vi och pratar irl också 😉

 5. kul med utmaning.
  jag tycker om att prata med vänner i telefon – särskilt dom jag inte träffar så ofta.
  Men telefon försäljare och sånt – är no no (inget kul). jag brukar be om deras nr och säga att jag ska ringa dom när dom är lediga… så får dom känna hur det känns hehe

 6. Jag HATAR framförallt när det ringer nummer som jag inte känner igen. Förr svarade jag nästan aldrig, men nu har jag försökt nå så många som behöver få tag på mig att jag måste svara..

 7. Ja det är samma med mej om man känner nån lätt en timma

  Nix verkar inte gälla längre va nån som sa och ogillar massa då de ringer

 8. Jag ogillar verkligen att prata i telefon med folk jag inte står väldigt nära, jag tycker att det är bättre med sms, messenger eller mail…jag kan verkligen göra mycket för att undvika telefonsamtal..det är en dålig egenskap när man har mitt jobb…

 9. Konstigt nog är det precis tvärtom för mig. Personer jag känner vill jag helst prata med irl, medan jag har inga problem med att prata i telefon med till exempel myndigheter eller personal hus husläkarmottagningen.
  Däremot hatar jag precis som du att ha dessa eländiga telefonförsäljare i örat. Vet inte hur många jag har blockerat, men dessa call centers byter ju bara nummer – grrrrrr.

  1. Så spännande :D. Tänk att man kan vara så olika så där :). Usch man blir så förbaskat irriterad och speciellt när de aldrig ger sig :-o. Avskyr speciellt sådana som ringer från tex Postkodlotteriet 😮

 10. Ja att prata med folk man känner när man själv är på social humör är ju bara trevligt, själv har jag inget emot telefonförsäljare, så länge dom är trevlig vill säga?❤️

 11. Får man inte mer telefonfobi ju mer tillgänglig telefonen blir? Jag lägger ofta ifrån mig telefonen eller sätter den på ljudlös och upplever inte alls att den tar min energi längre.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: