Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 11: Hamstring

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
 2. Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
 3. Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
 4. Hur handlar du vanligtvis din mat?
 5. Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?

Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
Toalettpapper, bröd och mjöl.

Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
Jag har nog ganska bra med saker tänker jag. Det mesta finns hemma.

Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
Jag var och handlade idag, mest för att få hem lite sådant som kändes viktigt. Det blev sånt man kan laga mycket mat av. Men det är ju inte som att jag sitter och bunkrar upp direkt. Såg dock att toalettpappret var helt slutsålt på Maxi, kändes helt galet.

Hur handlar du vanligtvis din mat?
På Ica Maxi, det är nära dit där jag bor och utbudet är bra. Sedan känns det som att folk förköper sig just nu, visst jag har enorm respekt för Corona men jag tror inte att det är helt rätt väg att gå att handla som folk gör. Hörde att ersättning för bebisar tagit slut på flera ställen, det känns skrämmande.

Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?
Toalettpapper är väl inte så kul, men jag tänker att i värsta fall får man använda duschen.

38 Comments

 1. Jag hamstrar inte heller. Förstår inte varför folk hamstrar just toalettpapper. ?Vi har också allt hemma just nu. Vilken skillnad det är på sitt respektive mitt svar på fråga 1. Jag svarade nocco, haha.

 2. Spännande frågor som jag svarat på.
  Här i storstan är det panik vad gäller corona, och det var inte så kul att åka hem från skiddagarna i Järvsö igår!
  Kvinnor som ska föda barn med symtom ska vi hänvisa till vårt systersjukhus Huddinge, där ha de en stor infektionsklinik också.
  En tuff tid som vi har framför oss!
  Kram

 3. Hahah så brukar sambon resonera att tar toapappret slut så får man duscha rumpan o ja du vet hahah ?? eller använda reklam blad eller dylikt som toapapper – nä fy hahah duschen låter mer rimligt.

 4. ja håller med om att det är sjukt, att folk handlat som galningar av vissa varor, här på ica där vi brukar handla var det helt tomt på pasta idag. Sjukt irriterande då man själv är en riktig pasta människa.?❤

 5. Hej, jag hör till dem som handlade lite extra toapapper idag, mjöl däremot klarar jag mig utan. Du bakar själv alltså, det gör jag inte. Trevlig helg

 6. Tycker att folk blivit lite väl galna med att köpa på sig. Absolut att man kan vara orolig och så men många blir så själviska när sånt här sker

 7. Visst är det skrämmande. På bara drygt en vecka har världen, inte bara Sverige förändrats totalt. Surrealistiskt, precis som i en skräckfilm, fast på riktigt.
  Vi handlade i onsdags och då var de flesta hyllorna återigen fyllda med matvaror. Har en känsla av att det blir många fler som handlar under helgen nu, och att hyllorna återigen gapar tomt på måndag.
  Toapapper är nog minst lika viktigt som konserver;-)

  1. Ja så konstigt, man förstår liksom inte. Försöker att greppa men det är konstigt. Det var som en förändring så snabbt, någon drog ner ett skynke och vips befinner man sig i en mardröm.

 8. Har också det mesta hemma. Bra med ett litet lager i reserv som man roterar, oavsett vad som kan hända, tror det är något som sitter i ryggmärgen när man bor på landet. Den extrema hamstringen har ju nu MSB gått ut med måste stävjas, tomma hyllor i affärerna gör tydligen folk mer oroliga… och så kanske det kan vara. Men en grundberedskap hoppas man ju att de flesta ändå sedan tidigare förstått att man bör ha, även om man bor i en stad.

 9. Ja här på Maxi torsdags var det helt galet också. Tomt på många hyllor och folk köpte på sig det dom behövde som aldrig förr.
  Självklart tar jag denna Coronasmitta på allvar och följer myndigheternas råd. Samtidigt känns det för tillfället väldigt hysteriskt kring detta.
  Hoppas du får en härlig lördagskväll.

 10. Lite överdrift är det nog. Jag bor väldigt nära min mataffär och kassörskan fnissade igår. Vi känner varandra sedan jag jobbade med henne. En kund hade handlat 22 burkar bostongurka och toalettpapper.

 11. Jaadu varför hamstra toapapper egentligen, vi har ju duschar om det krisar…men jag följer strömmen och handlade en extra fp igår innan det tog helt slut

 12. Det meste kan erstattes, tenker jeg, og tror ikke vi kommer til å sulte ihjel med det første. Men har ikke lyst å gå tom for toalettpapir … har ikke en gang aviser som til nød kan erstatte det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: