Livet är inte så galet roligt just nu, allting i samhället handlar om corona och sedan i fredags får vi alltså bara vara max 50 personer samlade. Det är märkligt, speciellt då skolorna fortfarande är öppna och det där är betydligt fler människor i rörelse. Jag väntar bara på att bli sjuk, speciellt så här i pollensäsong känns det som att man annars är kroniskt förkyld så i år kommer knappast tiden vara annorlunda. Det är bara att kämpa på, dessutom kommer de flesta av oss bli smittade i corona precis som folkhälsomyndigheten vill och det skrämmer mig. Jag skräms över att någon jag älskar blir riktigt sjuk i corona, medan vissa inte bryr sig så är jag tvärtemot i min högkänslighet och oroar ihjäl mig.

Hur som helst har helgen bestått av examensarbete och det har varit skönt att tänka på något annat. På torsdag ska vi sitta i ventilering hela dagen, från början var det tänkt att ses i Västerås men eftersom skolan är stängd blir det att göras på distans. Det ska bli riktigt spännande, speciellt då det är ynka två månader kvar till examen. Helt galet hur nära vi är juni nu, och helt galet hur fort åren gått sedan jag började den här utbildning.

Jag har fått förfrågan idag om det var mig man såg på Rapport där det diskuterades hur man gynnar lokala handeln. Ja det var jag, har själv inte sett reportaget. Reportern kom nämligen fram till mig medan jag väntade på att fixa fransarna och de hade inte öppnat ännu. Jag kunde därmed inte säga att jag inte kunde så jag ställde upp. Så ja idag har ni som såg rapport sett denna bloggare på tv…

44 kommentarer

 1. Ja du de med skolan och 50 personer. Jag vet inte hur de gick ihop. Samma med affärerna. Men jag gör allt jag kan för att inte bli sjuk.
  Pollensäsongen och rinniga näsor kommer sätta skräck på hela samhället och vår barn får inte ens komma till dagis. Vad roligt eller INTE

 2. Vi skulle börja en ny kurs imorgon, det ska vi fortfarande men nu får vi ha lektion via videosamtal istället. Lite läskigt. Hoppas stt ditt examensarbete gick bra. Tiden går såå fort. Två månader är ju ingenting.

 3. Det är verkligen galet allt med Corona. Tycker det är konstigt med en lag som säget att man inte får va mer än 50 men sen har man skolorna öppna? Som du säger där är mer än 50 Pers i en skola..
  Åh hade velat se de reportaget med dig

 4. Jag har inte sett rapport ?
  Själv har jag börjat känna av pollenallergi nu. Har ont i halsen och stannar hemma i morgon.

 5. Ja vilken start vi fick på 2020 med allt detta :/ jag försöker att bara titta på nyhetssändningar 1-2 gånger om dagen, blir bara trött och orolig på alla andra som anser sig själva vara experter!
  Härligt att du kunde fokusera på någonting annat i helgen ?

 6. Åh, herre min gud. Blev stressad av att läsa att det bara är 2 månader kvar till examen då det ju är precis samma för mig. Tiden går så otroligt fort och jag känner att jag inte riktigt hinner med allt jag borde hinna med på min D-uppsats. Kul med rapport. Jag såg dig 😀

 7. Det med corona is fucked up de är fan isolering o hamstra saker.. man får ta skola via video samtal alltså vad händer med världen – de är kaos rent ut sagt

 8. Håller med dig, allt handlar om Corona och jag tycker så synd om alla företag som förlorar på detta, jag tycker det är synd att det har blivit en sån omställning för alla. Vi måste hjälpas åt och ta hand om varandra 🙂

 9. Tycker det är för mycket på tv & att folk skrämmer upp en. Visst man ska va försiktig men tycker att vart man än går t ex till jobbet så pratar ingen om nåt annat. Det är sjukt jobbigt.

 10. Tycker inte att du oroa ihjäl dig. Du kan ju inte påverka situationen, förutom att du följer rekommendationerna som ges. De gav en förklaring om hur det gick ihop med 50 personer och skolor. Tror dom sa att det var barn och samma grupp/elever varje dag, och i den åldern var smittrisken obefintlig.
  Du får rapportera om hur det går för dig med distansplugget. Tycker det låter riktigt spännande.

  PS. Nu ska jag kolla Rapport på svtplay.Hoppas jag hittar intervjun. DS.

 11. Jag har ju inte barn osv, så vet inte vad som är rätt eller fel att göra. Men det fanns väl skolor som stängt? Eller har jag drömt detta? Kanske var något annat land?
  Skönt att få pyssla om sig, med fransarna menar jag då 😀 Kram

 12. I skolorna kan man fortfarande mingla med flera hundra och där är det tydligen riskfritt… Knappast troligt men så agerar man.

  Ha en bra start på veckan!

 13. Tycker att det är konstigt att dom säger att man ska vara 50 personer och hålla avstånd men ändå så är vissa skolor och jobb fortfarande öppna tycker att allt borde stängas till vidare så att det inte blir ännu mer smita en det redan är. Så att det här viruset kan stoppas någon gång här där jag bor har dom stängt gymnasiet och högstadiet <3

 14. Ha så sjukt att 59 pers bara gäller på vissa ställen, inte i skolor och gallerior/affärer och arbetsplatser. Hörde någon forskare som sa att bara alla hade stannat hemma med vid sjuksymptom så hade detta varit över på några veckor, så sant! Så trött på att inte folk tar detta på allvar! Ha en fin vecka tjejen! ?

 15. Tror inte det funkar att säga du behöver inte vara orolig till någon som är det, men kanske visa på fakta? Börjar bli en rätt så aggressiv ton på sociala medier nu, så jag tog faktiskt bort all nyhetsrapportering på fb. Nu känns det som om alla tror att vi alla kommer dö i corona vilket fallet på sin egen rimlighet. Skulle vi göra det, då är det väl ännu viktigare att försöka leva och inte bli helt hysteriskt 🙂 Precis som du skriver,, allt behöver inte vara corona. Känner en som ligger i respirator nu, som INTE har corona. Ha en härlig vecka nu, och njut av det fina vädret.

 16. Vad typiskt att jag missade reportaget du var med i. Undrar om det finns på nätet?
  Usch ja detta med corona är inte roligt. Jag mår jättedåligt till och från och haft panikattacker till och med. Hoppas det ebbar ut snart. Kram <3

 17. Det är jätte krångligt att sköta både jobb och skola nu när läget är som de är och man vet inte vem som är smittad eller inte. Jag hoppas det ränner över fort! Som tur är jag mammaledig till maj och studerar på distans. Jag tror att du fixar dig galant, de låter ändå som att du klarar de bra 🙂

 18. Så kul att du var med, synd att man missade det men helt köart måste man försöka se det. Ja allt kretsar verkligen om det, kan nästan tycka att det blir för mycket ibland men visst skall man vara försiktig. Hoppas det snart har ett slut

 19. Jag har missat Dig… orkar inte se Rapport, nöjer mig med de lokala nyheterna för tillfället.
  Det blir helt enkelt för mycket… ja Du vet, oss känsliga själar emellan.

 20. Coronan påverkar verkligen allt och exakt hur allt kommer bli vet vi först när det är över. Fantastiskt med tekniken av man kan göra så mycket hemifrån. Känns ju helt galet när jag tänker på det att du snart är klar med dina studier. Vad fort det har gått!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa