Jag sitter och väntar på att få min påbörja ventilering av x-jobbet, jag kanske inte sagt det till er men detta är alltså en D-uppsats då jag läser på avancerad nivå. För att bli specialpedagog behöver man först vara förskollärare eller lärare i grunden och således skrivit ett examensarbete tidigare och nu är detta alltså det som är på högre nivå. Hur som haver är det ganska spännande att få sitta så här på nätet idag och göra detta.

Annars är jag ganska nedstämd just nu, vilket resulterat i att jag inte bloggat på tre dagar. Eller ja visst bloggade lite igår med utmaningen, men de två andra inläggen var förinställda. Det är så mycket ilska, rädsla och irritation i luften att jag som högkänslig slits itu. Människor tolererar inte att vuxna människor tänker olika och det medför att de som själva anser sig vara starka och orädda gärna vill ge sig på alla de som är rädda och känsliga. Djuret i människan speglar sitt skrämmande ansikte och de som skiter i allt växer sig stora genom att bryta regler och känna sig som trotsiga tonåringar. Att vi andra mår skit av saken tycks de bara skita i.

Utöver allt som ligger i luften så håller jag mig på två platser just nu. I mitt klassrum, med mina elever. Jag träffar så få människor som möjligt och drar hem direkt när min arbetsdag är slut för att skynda mig in i lägenheten och stänga dörren. Helst hade jag bara velat vara här hela tiden, inte gå ut och inte träffa någon. Det är det som också stör alla de där som ser sig själva som starka och oövervinnerliga, de som tycker att vi som gör tvärtemot är fjantiga och töntiga. De där människorna som hånar oss bakom våra ryggar och snackar skit. Det enda positiva är att skidanläggningarna stängde själva, för att vara så naiv att tro att människor kan ta förnuftiga val är bara korkat. Människor är egoister som gör precis vad sjutton de vill, att uppmana till att ”inte åka till mor- och farföräldrar. Inte resa och annat” är bara så galet korkat. För de som skiter i saker annars, skiter i det nu med. Min tilltro till stora delar av befolkningen är liten, därför väljer jag att isolera mig så mycket som det bara går. Man kan bara lita på sig själv, det lärde jag mig i tidig ålder och det har hållit mig i liv så här länge…

40 kommentarer

 1. Jag tror stora flertalet följer de flesta rekommendationerna. Men att inte besöka äldre, det känns helt galet. Min 87-åriga mamma har varit sjuk med feber i en vecka. Det känns verkligen elakt att inte åka dit och kolla henne. Som att man inte bryr sig det minsta.
  Sen tycker jag personligen att det beror på situationen hur man ska göra. Att de ur storstadsregionerna bör hålla sig hemma, det tycker jag är självklart, men alla andra? Sen menar jag inte att man måste gå på fester, caféer eller biografer eller andra stora samlingsplatser. Men så länge man håller sig för sig själv…
  Givetvis under förutsättning att man är frisk!!!
  Ja det är verkligen svårt det där. Säkert gör man både rätt och fel i mycket.

 2. Sverige kommer nog att få göra som England ganska snart. Det ser inte ut som att det svenska experiementet kommer att bli en hit! Men jag hoppas att jag har fel.

 3. Jag hoppas Du trots allt har en bra torsdag… jag förstår hur Du tänker och att då vara bland massa olika människor är frustrerande och jobbigt.
  Att få folk att acceptera att man tänker olika är svårt, jag tänker att vissa människor helt enkelt inte vill ta till sig hur svår detta virus kan bli… hur fort det breder ut sig över världen.
  Typ lite stoppa huvudet i sanden och låtsas som det inte finns.
  Jag blev lite lätt upprörd igår då jag såg på de lokala nyheterna å nån från skidanläggning i länet säger att varför stänga… vi är ju utomhus och håller avstånd då vi åker i backen.
  Ja ja men när de åker lift eller minglar runt i stora flockar… inte är det med en meters mellanrum inte.

 4. Snygga naglar! ?
  Jag är själv inte orolig men försöker absolut att respektera de ordningsregler som regeringen har satt. Därför har lillkillen fått vara hemma från fsk i tre veckor för snuva mm. Jag hoppas verkligen att större delen, helst alla, av befolkningen tar detta på allvar. Jag vill helst bli smittad så att jag sedan kan slappna av och leva igen.

  1. Tack. Jag är rädd för att jag har astma, litar inte på Folkhälsomyndigheten eftersom de inte haft rätt i saker tidigare. Sedan känns det konstigt för mig att vissa länder säger att astma är riskgrupp och Sverige inte.
   Jag hoppas verkligen att jag slipper få skiten, man vet inte alls hur det slår mot någon. Fullt friska har behövt hjälp med detta och det skrämmer mig.

 5. Varför nedstämd vännen? Inge som hänt hoppas jag! ❤️? Jag skiter i om folk snacka skit de är bara ett tecken på avundsjuka 😉 De har kanske inga intressanta liv så de snackar skit om andra ist haha – men du är bäst gumman glöm aldrig det

 6. Jag tycker du gör helt rätt, även jag tillhör skaran som gör allt för att försöka hålla mig ifrån sociala kontakter, speciellt nya sådana. Jag vill även veta om dom som jag ”måste” träffa varit iväg någonstans jag känner att jag måste ha kontrollen sen om det hjälper vet jag inte. Men jag har iaf gjort så gott jag kan. Sköt om dig!

 7. Har just runt ihop lite med en kompis som mist sin farbror Nu helt plötsligt ska till Stockholm på begravning
  Suck rakt in i skiten säger ja …
  Vi ses när ja kommer hem nä då vill ja Inte träffas suck
  Ja du kan man bli annat än förvånad förbannad fast man säger till skiter i det

  Ja håll du dej hemma mycket det gör ja oxå
  Typ 43 döda bara sen igår

 8. Min mamma sitter på exakt samma känslor som du beskriver i inlägget och det gör så ont. Vi pratar i telefon minst två timmar varje dag och det riktigt skär i mitt hjärta att höra hennes oro och ångest, och dessutom nu också läsa kontinuerligt om din. Jag önskar verkligen att jag kunde göra någonting för dig. KRAM!

 9. Jag gör precis som du gör och är nöjd med det. I dag skulle vi ha ett möte på skolan och då var tanken att vi skulle vara åtta personer i ett konferensrum som mer påminde om en skokartong. Jag meddelade min chef att det är inte okej enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer så mötet blev i ett stort klassrum i stället. Döm om min förvåning när en kollega satte sig kloss intill mig. När hen såg min blick frågade hen om jag tyckte det var för nära. Det konstaterade jag att det var så min kollega satte sig i andra delen av rummet.

  De som struntar i rekommendationerna nu är förmodligen samma människor som 2018 struntade i att det var grill- och bevattningsförbud.

  1. Jag blir inte förvånad över din kollega tyvärr :-o. Det där märker jag hela tiden, folk som totalt skiter i rekommendationerna och resonerar att: ”Jag är inte rädd att bli sjuk”. Nej men bara för att den personen inte är det så betyder det ju inte att man själv är det. Helt sant är säkert samma kategori.

 10. Ja bättre att stänga ner hela landet istället. Folk tänker som sagt vara på sig själva och kaniner acceptera.
  Vad duktig du är med din utbildning.

 11. Det där med att man bara kan lite på sig själv, det har jag också lärt mig. Sen tycker jag nog att de allra flesta jag möter följer folkhälsomyndighetens och regeringens råd och uppmaningar. Jag tror inte på total isolering förutom för de som befinner sig i riskgrupperna, men man måste ju vara försiktig. hålla avstånden och vara hemma om man känner sig krasslig och så…

 12. Vilka fina naglar!
  Vad tråkigt att du känner att det är den sidan som du ser 🙁 runtomkring mig och de jag pratat med blir jag glad över hur mycket medmänsklighet det finns och hur många som lyssnar och läser folkhälsovårdens restriktioner. Sen finns det ju alltid idioter… Sänder en liten extra kram såhär på avstånd till dig!

 13. Jag är så glad att vi får välja på mitt jobb om vi vill åka in eller inte till jobbet, helt frivilligt ich det gör också att jag är på min tredje, början på lin fjärde vecka hemma. Vi gör vad vi kan här med, minimerat mycket av det vi brukar och jag tror på
  Att det är bäst. Vet de som har tvång att vara inne vissa av dagens timmar, får gå ut i nödfall osv och jag tror inte riktigt på det heller. Hoppas att allt detta snart är över bara

 14. Visst visar många människor sitt ”sanna jag” i dessa kristider. Att man alltid är närmast sig själv är en sak, men att vara egoist är en helt annan femma. Om egoisterna vill utsätta sig själv för fara får de gärna göra det, MEN de kan ju faktiskt smitta andra. Och utgången kan vara döden. Men så långt tänker de nog inte.

  Du gör helt rätt som du gör just nu. Återigen, du är närmast dig själv. Strunt i idioterna som har en annan åsikt. Vem vet, de är kanske ännu räddare än du, men alldeles för fega för att medge det…
  Kram tjejen!

  1. Ja så är det verkligen :-o. Människor visar sina rätta jag och ibland blir man förvånad över att man inte sett den saken tidigare. Ja så är det absolut, hoppas någonstans att det är jag som gör rätt.

 15. Åh det är verkligen inte en lätt tid just nu, och jag känner verkligen igen det du skriver att människor inte kan acceptera hur andra tänker och gör (eller kan lyssna när vår stadsminister ber alla att stanna hemma…). Hoppas du mår okej i allt det här! Kram!

  1. Nej fy det är verkligen en tuff tid 🙁 . Nej det är hemskt, förstår liksom inte att vissa fortfarande skriver på nätet saker som ”har halsont och lätt hosta, kan jag gå till jobbet” :-o.

 16. ja det är så tråkigt hur alla i dessa tider liksom tänker och agerar i ganska själviska mönster. Så många som inte verkar tänka på att vi alla är olika reagerar olika på detta som sker nu osv. Ska jag vara ärlig har jag stört mig mycket på hur en del skriver och så i sina sociala medier, där dom på ett eller annat sätt försöker läxa upp andra som inte tänker lika som dom. Oftast väldigt hårda ord dom använder sig av också. Vart tog empatin och förståelsen vägen liksom. ?❤

 17. Inte bra att du är nedstämd. Men tror många är de nu i denna tiden och vädret på de. Vist är de skönt med förinlagda inlägg ?

 18. Skönt att kunna ha tids inställda inlägg i bland då man känner att man inte orkar att ta tag i bloggen ❤️ håller med dej helt tycker att mänskor bör ta det här på största alvar och inte springa ute allt för mycket

 19. Människor är märkliga varelser, tack o lov verkar de flesta ta Corona på allvar men det finns alltid dom ska vara tvärsemot hela tiden! Grrrrr………….
  Hoppas du får en fin fredag och att lita på sig själv är ett bra sätt att leva <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa