Dark Mode Off / On
Högkänslighet

En lördag i april

Jag har tagit det väldigt lugnt idag, hade tänkt ta en promenad men jag valde sedan att hoppa det. Gick ut snabbt för att inse att det var rejält kallt. Så dagen har bestått av en hel del sömn och även lite diskande och ja lite matlagning.

På kvällen åkte jag och William ut till Björn, där blev vi bjudna på middag. Jag har gosat lite med katterna och så blev helt enkelt min lördag. Imorgon är det söndag, och några stordåd lär det inte bli då heller. Det återstår fyra arbetsdagar innan påsklov och tro mig det är välkommet. Men samtidigt förstår jag också att det är precis under påsklovet alla kommer bli sjuka i corona här i Dalarna och förmodligen resten av landet så det känns väl inte direkt kul det heller.

Något jag tänkt mycket på under de senaste dagarna är hur människor anser att alla som inte delar åsikten om att Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten är gudar bör lämna landet, eller ska sluta ha en åsikt. Skrämmande tycker jag, vi lever i en demokrati och där har vi alla rätten att tycka och tänka vad vi vill. När man börjar inskränka på den rätten, och frysa ut människor som inte har samma åsikt blir det obehagligt. Man får faktisk tycka vad man vill, man behöver inte hålla med men låt för sjutton folk tycka och tänka vad sjutton de vill!

29 Comments

 1. Skönt med en lugn dag. Här har det blåst kallt som attan idag. Skönt att få bli bjuden på middag. Påsklov låter inte fel!!
  Jag håller med dig, skrämmande hur hårt vissa går på pga åsikter.

 2. Du slapp ju till och med att laga middag, perfekt ju!
  Alla som konstigt nog har blivit experter på ett virus som inte ens fanns för cirka tre månader sedan gillar jag inte. Däremot håller jag helt med dig: jag behöver inte acceptera en åsikt, men jag ska absolut respektera den. Det ”konstiga” är ju att ingen vet om allt som sägs/görs i världen nu för att begränsa smittspridningen var rätt eller fel. Det vet man först med facit i hand, tyvärr inte innan.
  Å om expert A hade rätt och expert B hade fel är det nog klokt att expert B går i ide ett tag framöver…

  1. Japp :D. Så himla skönt med sånt där :). Jo så är det väl samtidigt är folk självutnämnda experter på allt, så man får helt enkelt ta att andra har en annan åsikt än sig själv. Är ju bara att titta på folks uppfattning om läraryrket, där vet alla hur man ska jobba med eller utan utbildning. Ingen ifrågasätter dock den saken ;).

 3. Skönt att bara ha en lugn och skön lördag med lite middag 🙂 Vi får hoppas att påskrivet blir lungt och att vi nått vår topp så det kan vända och gå åt andra hållet. SOM man längtar efter att detta ska vara över!

 4. Här hemma har det också varit REJÄLT kallt idag. Inte alls kul. Vad mysigt att åka ut till Björn. Jag blir så glad när jag läser om er. Både för er och för Williams skull och att ni kunnat bibehålla den relationen trots att ni bor isär. Jag förstår att påsklovet är mer välkommet än någonsin. Eftersom jag följt de ångesttankarna du har så känns det som att det kommer göra dig gott att inte gå till det stället som ofta utlöser ångesten kring Covid-19. Du är ju verkligen i en utsatt situation på ditt jobb. STOR KRAM!

 5. Hoppas att folk verkligen tänker sig för nu under påsk så inte alla blir smittade, man kan ha lov utan at åka runt massor osv. Ser fram emot ledighet också men vi kommer hålla oss hemma och röra oss minimalt. Det är en påsk, inget vi eg firar och håller oss hellre friska, hoppas många förr tänket så efter alla varningar

 6. Man behöver inte hålla med, men som privatperson behöver man inte slå sig för bröstet och veta bättre än de som är utbildade för att veta bäst. Det blir bara hysteri och skrämselpropaganda.
  Vindarna var verkligen isiga igår, idag verkar det lugnare.

  1. Min upplevelse är dock att de som slår sig bäst för brösten är dem som litar blint på Anders och CO. Så fort någon ställer sig kritisk så övergår det till rena rama stormen mot dessa. Om man studerat vet man att man ska vara kritisk mot allt, man kan inte köpa något rakt av för ingen fakta är statisk, den ändras hela tiden.

 7. Jag hoppas värkligen att mänskor inte åker kors och tvärs till släktingar som kan vara snoriga eller annat man borde värkligen tänka sej för 😊

 8. Vilken skön och lugn lördag du har haft men tråkigt med kalla vindar. Det har varit kallt och blåsigt här med. Det här med åsikter. Jag har märkt allt mer och mer att det inte alls är yttrandefrihet i Sverige. Jo, så länge man har ”rätt” åsikter men nåde den som vågar avvika från normen och tycka något annat än den stora massan.

 9. Om alla hade haft exakt samma åsikt hela tiden i allt hade det vart fruktansvärt trist. Om alla ex tyckte om blåa färger, så färglöst världen skulle bli. Så länge ens åsikter inte kränker en annan person har man rätt till dem.

 10. Jag tror (eller hoppas) att folk använder sitt sunda förnuft och tänker efter innan man drar iväg nånstans, nu blev ju tack o lov de flesta skidanläggningar stängda, bra så! Hälsan måste gå före vinster….
  Ha en fin och lugn söndag, var rädd om dig! <3

 11. Bäst bilda sig en egen uppfattning. Vi kan tycka olika men ändå ha rätt, var och en på sitt vis. Sett ur olika synvinklar.
  Försök att låta bli att stirra på hindren, utan se möjligheterna. Något som en del blir irriterade på 😀
  Jaja.
  Skön söndag!

 12. Vem som har rätt eller fel tänker jag inte ge mig in på nån diskussion om… men vi måste alla hålla oss till de regler och tillsägelser som Folkhälsomyndigheten anser vara rätt.
  Att tycka är en rättighet men just nu är det förhållningsregler vi har att följa å jo yes roligare än så blir det inte 😉
  Jag hoppas folk har vett att hålla sig inom sin egen hemort/kommun å inte åka i väg hit å dit nu i påsk. Ju fler människor som träffas och ju fler platser man besöker så sprids ju smittan bara snabbare.
  April månad är ju tydligen den ödesmäktade, det är nu det kommer att bli full storm… frågan är om det finns beredskap.

 13. Bra skrivet! Ja, det är lite obehagligt hur folk ständigt ska tro att sin åsikt är mer värd än någon annans. Alla måste ju såklart få ha sin åsikt och håller man inte med behöver man inte lägga större vikt i det!

 14. Låter som en mysig dag trots att du hoppade promenaden 🙂
  Folk dömer verkligen folk i onödan, men det är väl av rädsla för det okända för det som man inte har koll på. Det blir inte bättre av all skuldbeläggning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: