Dark Mode Off / On
Hemma hos mig Porslin

Två Muminmuggar, en kopp i rosa från Rörstrands Swedish Grace & påsklov.

Igår fick jag hem tre muggar jag beställde från Cervera då jag ville ha den nya Muminmuggen Vilopaus det visade sig även vara rea och jag hade lite rabatt så det blev att jag köpte en Muminmugg till med Mumintrollet på, samt även en Rosa kopp från Swedish Grace. Blev dock inte jätteglad för visade sig att den som packat hade satt ihop Muminmuggarna (bild nedan) så de satt fast och inte gick att få lös, William provade med varmvatten men det ville först inte släppa, sedan när de väl släppte från varandra var det en jätteliten repa på Vilopaus. Ringde Cervera som hänvisade mig till deras kundtjänst och därifrån väntar jag nu svar. Visst det kanske inte är hela världen, men vill ju inte ha en repa på min mugg liksom.

Annars så har jag inte gjort så mycket mera. Idag nu på kvällen har jag städat, och det kändes lika skönt som alltid. Seriöst finns det något som ger en sådan kick som ett nystädat hem? Samt vetskapen om att man kommer kliva upp nästkommande dag till att det är städat och fint? Jag älskar det i alla fall. Det är precis sånt här jag älskar med att vara ledig, gå runt och fixa i hemmet. Städa, och flytta på prylar inreda och drömma om saker jag vill göra med hemmet. Känner du igen dig i den saken?

Så här satt de ihop, de gick alltså inte ens att få ur dem ur varandra.

28 Comments

 1. asså håller med dig , så dumt ska man ju inte paketera in så det blir repor, och muminmuggar är ju samlarföremål och ganska dyra så att få en repa så på direkten pga deras klantiga paketering är ju inte als okej 😕❤

 2. Men va konstigt att de satt i hop dem på det sättet?
  Inte ens jag gör så när jag köper typ glas eller liknande på ikea, alltid papper mellan så de inte ska spricka av tryck eller få repor.
  Måste ha varit en praktikant eller nått som packat. Varenda människa vet ju att så kan man inte göra.
  Hoppas du får en. ny mugg, det ju (väl?). samlarobjekt som man vill ska vara i topp skick så länge det bara går!?

  Jag samlade på swedish grace innan jag flyttade utomlands.
  Så roligt att få till jul osv. och roligt för slökt och vänner visste alltid vad de kunde ge mig för att jag skulle bli glad 😉

  Hoppas. du får en härlig kväll!
  Kram kram

  1. Ja eller hur :(, just dessa är ju samlarvärde på precis som du skriver de ges ut i begränsad upplaga så blev inte jätteglad. Jag hoppas att de hör av sig så man får nytt. Blev verkligen besviken och tänker också att det måste vara praktikant eller något? Känns liksom skumt för så där packar man ju inte. Åh så roligt :), det är fint. Jag köper det i blått till Williams pappa, han har fått en del då han är blodgivare så nu ger jag i julklapp och födelsedagspresent :).

  1. Eller hur :(, kändes väldigt tråkigt och som du skriver oprofessionellt med packningen. Jag hoppas verkligen att de ska höra av sig imorgon. Vill ju få den utbytt eller så.

 3. Så slarvigt av dem att packa så illa! Det är klart att du ska ha en ny mugg om det är de som har orsakat skadan på muggen! Bortsett från tråkigheterna med det så tycker jag att alla tre muggarna är jättefina! Visst är det mysigt att gå omkring hemma och pyssla och filosofera kring vad man skulle vilja fixa till i hemmet 😊 Kram och var rädd om dig 💖

 4. Muminmuggarna är ju såååå fina! Men jag förstår inte hur man kan packa muggarna så. De borde ha packats och slagits in separat. Oproffsigt helt enkelt. Hoppas du får en ny mugg.

  Det där med städning är inte min grej, har aldrig varit. Jag har en förmåga att inte se damm. Däremot ska det alltid vara rent i köket och i badrummet.

  1. Visst är de fina :D. Nej inte jag heller? Suttit och tänkt om det är någon som helt enkelt var vikarie eller något. Jag hoppas också på det, har dock inget hört ännu :(.

 5. Berätta gärna om kommentaren du fick från Cervera, då de packat helt fel… Nystädat har jag oftast i fem minuter då mina schäfrar hårar ned massor under ett dygn, är det regn och skitigt ute så ser man verkligen en/två hundars påverkan på skitiga väggar…Vår årstid med rent inomhus är vinter med snö och minusgrader 😉

 6. Finns ingenting i hela världen som ger mig en sådan kick som ett nystädat hem. Men jag tror att man måste vara lite som du och jag för att känna av den känslan. Min sambo skulle tycka vi var tokiga efter det uttalandet. Och du, lova mig att orka dra det till konsumentverket om du inte får rätt. Nya saker ska vara glasklara, inte repiga. Speciellt inte sådana saker som man bli värda massor utav pengar längre fram då muminmuggar ses som samlarobjekt. Kram!

  1. Eller hur, man blir liksom lycklig enda in i hjärtat av ett städat och fint hem :D. Haha alltså jag tror det är ganska vanligt för andra att höja på ögonbrynen när de hör hur man kan älska att städa och ha fint ;D. Jo kommer absolut dra detta vidare, de har inte hört av sig ännu och börjar fundera på om de tänkt skita i det :(.

 7. Vilka fina muminmuggar! Joline samlar också på dessa muggar. Hon får av hennes mormor när hon fyller år och i julklapp och så! Så söta 😍

 8. Vilken härlig grön färg på denna nya mugg =)…
  Mina gammelfastrar var bibliotekarie så de var väldigt noga med bra böcker till min far + hans syskon OCH till oss nya generationers barn i släkten. Dessa sagor som muggarna utspelar av har vi och det känns riktigt fint att ha detta parallella m. varandra<3

 9. Vad tråkigt att det blev en repa så vill man ju inte att det ska bli. Så förstår att du blev besviken, tråkigt är det ju att dom inte kunde vara mer försiktig då det är porslin 🙂 Hoppas ni kan lösa det

  1. Ja :(. Så besviken, men fick tag på de idag. De ska skicka ny mugg och jag får skicka tillbaka den. Vill ju kunna använda den <3. Åh så roligt, tänkte nästan att du också beställt :).

 10. Usch, vad tråkigt och tokigt ihopslagna de var! Jag skulle bli rasande om jag fick dem så. Vi får hoppas att du får svar från kundtjänsten snart!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: