Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag är medlem i Lärarförbundet sedan flera år, under en period provade jag Lärarnas riskförbund men gillade dem inte riktigt. Så gick över till Lärarförbundet igen, men är väl inte helt nöjd med dem heller. Anledningen till att jag är med i facket är på grund av att jag har försäkringar på Lärarförsäkringar. Jag blev även studerande medlem i Unionen nu när jag började studera till specialpedagog.

I dagsläget funderar jag dock på att kolla om Unionen har försäkringar och om de i så fall är jämställbara med Lärarnas försäkringar. Är sådant fallet kommer jag förmodligen lämna Lärarförbundet för Unionen. Jag gillar Unionen bättre, samt att jag inte hyser något större förtroende för Lärarförbunden längre. Innan corona var jag ganska missnöjd, men nu i corona där de inte visat något råg i ryggen alls för oss medlemmar vad gällande säkerhetsåtgärder så känner jag stort misstroende åt dem. Så utifrån den saken kommer jag nog inte vara medlem så länge till.

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Kraka
Louise
Karoline
Netti Starby
Min resa tumör mitt liv
Hannas krypin
En jordemors liv och lustar
Louise
Geddfish
Tanthuset
Lotta
Snabela
Lise-Lotte

14 kommentarer

  1. Härligt! Jag själv har enbart varit med i Facket en gång och det var i gymnasiet. När jag började jobba som undersköterska uppdaterade jag inte Facket men var aldrig i behov av dem heller 🙂

  2. Jag tycker absolut att du ska kolla med Unionen!! Hoppas dom har dom försäkringar du vill ha och att du ska bli nöjd med dom 🙂
    Ha en mysig lördagkväll, Madeleine <3

  3. Maken är med i unionen inga försäkringar ingår allt får man fixa o betala själv….unionen är rena rama skämtet som fackförening i alla fall om du blir arbetslös o sjuk ??

  4. Tråkigt att du inte är nöjd. Hoppas det kan fungera med Unionen istället. Jag är tyvärr inte med i facket och det är en ren kostnadsfråga för mig, tycker självklart det är super viktigt.

  5. Har alltid varit medlem i SIF/Unionen när jag jobbade. Min man likaså. Kan berätta att han vid två tillfällen fick kostnadsfri juridisk hjälp med väldigt positiv utgång. Kan bara varmt rekommendera Unionen. Har bara goda erfarenheter av dom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa