Du vet det där uttrycker att gå och suga en stund på karamellen. Att liksom gå och bara vänta innan man säger något, att fundera och lägga fram det vid det där rätta ögonblicket. Att man någonstans vill känna att nu är allt på sådant vis att det är rätt att berätta.

Ungefär så är det nu för mig. Eftersom jag alldeles strax är färdigutbildad specialpedagog har jag letat runt efter jobb. Min nuvarande arbetsplats kan inte erbjuda mig en specialpedagogtjänst och det är vad jag vill jobba med. Så nu under våren har jag sökt två jobb, jag blev erbjudet det första ganska omgående men det kändes inte helt rätt så det sa jag nej till. Så för tre veckor sedan var jag till en annan skola, där kändes det rätt och jag hoppades verkligen när jag åkte därifrån att jobbet skulle bli mitt.

Veckan efter ringde arbetsplatsen och erbjöd mig jobbet som specialpedagog inom deras skoldistrikt. Det fortfarande inom Falu kommun, så det som händer är att jag flyttar över från nuvarande skola dit den 10 augusti. Jag får i samband med det en ny yrkestitel, nya arbetsuppgifter och en helt annan lön. Det känns helt rätt!

Jag kommer sakna mina kollegor på min nuvarande skola, det har verkligen varit flera lärorika år med jättefin gemenskap. Men det här är mitt nästa steg i livet, min nya karriär som börjar.

76 kommentarer

 1. Åh! Jag såg din status på facebook för bara några minuter sedan och är så glad för din skull! Jag förstår att du kommer att sakna det som har varit, men det är ett fint bevis på att du har haft det bra. Min sambo bytte jobb för tre år sedan efter att ha varit på samma firma sedan han var 17 år och jag vet hur tufft han tyckte det var att ta steget. Men det blev SÅ BRA! Han precis som du, höjde sin lön och fick nya titlar han verkligen förtjänade. Så glad för dig Madeleine! Kram!
  Moa Larsson recently posted..OM PRESS OCH HÖGA KRAV

 2. Men grattis vad roligt! Klart du kommer att sakna dina gamla kollegor, det gör man ju, men samtidigt får du ju nya fina kollegor.

  Apropå vädret, vi kanske närmar oss Islands väderförhållanden, där medeltemperaturen är runt 6-7 grader året om…haha något varmare juni-juli och för övrigt runt 3-5 grader, haha

 3. Men gud grattis fina du ❤️😍 yäjjj vad glad jag blir för din skull men du förtjänar de verkligen ❤️❤️❤️ Är verkligen stolt över dig min vän – de har du gjort så jävla bra
  Tess recently posted..JAG ÄR FANTASTISK!

 4. Grattis till nya titeln 👏 härligt att ha jobb att kunna välja mellan och tacka nej utan stressen att inte hitta något annat. ❤️

 5. Men så roligt och stort grattis. Klart man vill jobba med det man utbildar sig till. Alltid tråkigt att lämna kollegor, men blir säkert bra på nästa jobb oxå

 6. Vad roligt att du blev erbjuden båda jobben, säger ju ganska mycket om dig 😉
  Härligt att du fann ett ställe där det kändes mer rätt och att du fick även det, ett stort grattis till dig. Hoppas att det kommer gå bra!

 7. Men åh vad roligt! STORT grattis till dig! Så himla kul att du ska få jobba med det du verkligen vill och utbildat dig till! Och att det kändes rätt när du var där 🙂

 8. Ibland vill man inte berätta på en gång, så kände jag med mitt nya jobb. Jag ville liksom hålla det för mig själv ett tag. Grattis till ditt nya jobb, så himla roligt att få testa på nya arbetsuppgifter. Jag håller tummarna att det kommer gå bra för dig och att du kommer trivas.

 9. Stort GRATTIS till det nya jobbet! Det är väl klart att du ska jobba med det du är utbildad för och få betalt därefter.
  Någon gång får du gärna berätta vad en specialpedagog gör. Alltså var är dina specialkunskaper? Ärligt talat har jag ingen aning. Vet vad en lärare gör i de olika ämnen, men vet inte vad en specialpedagog gör.

 10. GRATTIS❤det kommer gå jättebra och bli roligt för dig. Förstår att du längtar men att det känns lite tråkigt att lämna. Vad jobbar du nu med inom skolan? 🙂

 11. åh men grattis, gud så spännande, ❤ hopaps du kommer trivas bra där. jag är också en sån som kan tänka igenom rätt tillfälle att säga saker ett tag innan jag säger det, just för ibland känns det ju bara helt fel att säga det liksom ❤
  jessica recently posted..sammanfattning: vecka 16

 12. Men åh så roligt för dig! Stor grattis!😍
  Klart man måste suga på karamellen en stund, jag berättar sällan direkt jag heller för man vill ju inte jinxa något!

 13. Men så roligt. Grattis till dig och lycka till.
  Söker själv jobb men de vill knäppt kolla åt mitt håll. Jag har bestämt att göra klart examensarbetet och sen lägga de sista praktikerna på hyllan. Har även sökt in till medicinsk sekreterare nu till hösten och hoppas jag kommer in. Får beskedet i juni.

  Ha en fin tisdag kväll. Kram från Malmö

 14. Det är ju helt fantastiskt =D… vad glad jag blir för dig!!! Har man lagt tid, energi och en viss ekonomiskt i det man har utbildat sig så är det ju mer än självklart att man vill göra allt för att få jobba det sen. Livet är för kort och dyrbart för att enbart bara tänka på andra, mer “ego” i ens livsval åt folket<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: